Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Τι σημαίνει “επιστροφή στις αγορές”

Η νέα “μεγάλη ιδέα” του συστήματος κοινοβουλευτισμού – τραπεζοκρατίας είναι να επιστρέψουν στις αγορές και μέσω νέων δανεισμών να διατηρήσουν την ρυπαρή συμβιωτική σχέση ανάμεσα στο κράτος και τις ιδιωτικές τράπεζες.
Να διατηρήσουν με λίγα λόγια αυτή τη μορφή κρατικής εξουσίας που διασφαλίζει και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.

Αν οι λαϊκές παραγωγικές δυνάμεις δεν κατανοήσουν ότι τα πάντα περνούν μέσα από την εξουσία και αν δεν διεκδικήσουν λαϊκή εξουσία που να στηρίζει τα συμφέροντα της εθνικής παραγωγής θα υποβαθμίζονται συνέχεια τόσο πνευματικά όσο και εργασιακά και θα υποβιβάζονται στη κατάσταση του σκλάβου που πουλά την εργατική του δύναμη για ένα κομμάτι ψωμί και συνάμα σκύβει και προσκυνά τον θεό των αφεντάδων του.
Μοναδική ιδεολογία που μπορεί να αντιταχθεί σε αυτή τη κατάσταση είναι η ιδεολογία του εθνικοκοινωνισμού ως απαύγασμα της λαϊκής διανόησης και της λαϊκής βούλησης εξουσίας .
Άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης πετάξτε στα σκουπίδια ότι σας “ενώνει” με τα αφεντικά της κοινωνίας και διεκδικείστε το λαϊκό αυτεξούσιο και την ελευθερία που ταυτίζεται με την ανθρωποκεντρική θεώρηση του κόσμου.
Εναντιωθείτε σε κάθε μορφή αυθεντίας , “αλήθειας” που σας επιβάλλεται εκ των άνω , δηλαδή εκ της ολιγαρχίας των ρασοφόρων και γραβατοφόρων τραπεζιτών.
Διεκδικείστε το πλούτο που παράγεται από την εργασία σας και προστατέψετε τον με την δική σας εξουσία , με τους δικούς σας θεσμούς παραγωγής της εξουσίας που θα αντιπροσωπεύουν τις τοπικές σας κοινότητες και τις παραγωγικές σας ενώσεις.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ.