Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Η κυβέρνηση Σαμαρά εγκαταλείπει την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς σε χθεσινή δήλωση του κατόπιν ενημέρωσης εκ μέρους του προέδρου Αναστασιάδη , δήλωσε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυπριακή κυβέρνηση τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της ουσίας» .
Δηλαδή ο πρωθυπουργός της Ελλάδος συμφωνεί με την διαδικασία που περιέχεται στο κοινό ανακοινωθέν αναφορικά με το πάρε – δώσε σε θέματα που δεν έχει επιτευχθεί πλήρης συμφωνία , με την λήψη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που , σε συνέχεια παλαιότερων υποχωρήσεων , μετατρέπουν την κατοχική διχοτόμηση σε εμπράγματη αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος και με το διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων που θα επισφραγίσει την εμπράγματη αναγνώριση ακόμα και αν δεν προκύψει “λύση”.

Αναφορικά με την ουσία των διαπραγματεύσεων συμφωνεί με την διάλυση της κυπριακής δημοκρατίας και το πέρασμα σε ένα εκτρωματικό μόρφωμα που θα προκύψει από δύο συνιστώντα κρατίδια.
Ο Αντώνης Σαμαράς με αυτή την δήλωση νίπτει τας χείρας του και παραδίδει την Κύπρο στους ντόπιους μειοδότες , στους τούρκους κατακτητές και στους αμερικανούς ιμπεριαλιστές . Η γραμμή αυτή αποτελεί παράδοση της δεξιάς – ακροδεξιάς και θυμίζει τα αίσχη που διέπραξε εις βάρος της Κύπρου .
Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από ένα πρωθυπουργό που διεκπεραιώνει εντολές των ξένων τοκογλύφων και των σιωνιστών αφεντικών του.
Ο ελληνικός λαός έχει υποχρέωση εθνική να εναντιωθεί σε αυτή την ντροπιαστική αντεθνική πολιτική Σαμαρά στο κυπριακό.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ