Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ο Έρογλου καταθέτει ξεκάθαρα τους στόχους του στις διαπραγματεύσεις

Ο εκπρόσωπος της κατοχής Έρογλου σχολίασε και αυτός το κοινό ανακοινωθέν στη βάση βέβαια των δύο συνιστώντων κρατών που θα συμφωνήσουν σε ένα συνεταιρισμό η διάρκεια του οποίου θα είναι συνεχής στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο θέμα του στάτους κβο επανέλαβε τη γνωστή προπαγανδιστική θέση περί απομόνωσης των “τουρκοκυπρίων” .
Στο θέμα της επιστροφής των Ελλήνων προσφύγων είπε πως “πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι το δικαίωμα της περιουσίας, η ελεύθερη εγκατάσταση και τα πολιτικά δικαιώματα και άλλα δικαιώματα θα διευθετηθούν με τρόπο που να μη ζημιώνουν τον χαρακτήρα της διζωνικότητας και δικοινοτικότητας του νέου συνεταιρισμού”.

Στο θέμα του δημοψηφίσματος είπε “ πως ό,τι και να ζητήσει η ε/κ πλευρά θα έχουν δικαίωμα ψήφου στο δημοψήφισμα όλοι οι πολίτες του ψευδοκράτους”.
Με λίγα λόγια ο Έρογλου απαιτεί πριν από την σύναψη του συνεταιρισμού , αναγνώριση του ψευδοκράτους και νομιμοποίηση του εγκλήματος του εποικισμού.
Με αυτή τη θέση της κατοχικής πλευράς ο Αναστασιάδης ως θλιβερός κοινοτάρχης πάει να διαπραγματευτεί το ξεπούλημα της πατρίδος μέσα από ένα κοινό ανακοινωθέν που αναβαθμίζει το κατοχικό μόρφωμα αλλά και δια μέσου μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα μεταμορφώνουν την κατοχική διχοτόμηση σε αναγνωρισμένη διχοτόμηση και νέο στάτους κβο που θα αποτελεί από μόνο του μορφή εμπράγματης λύσης που δεν θα απαιτεί την όποια απόφαση του λαού.
Η στρατηγική του συμβιβασμού οδηγεί στην πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου. Αυτή θα είναι η κατάληξη της μακράς υποχώρησης που αναδύεται απο την δουλοπρέπεια του λαού και τον ραγιαδισμό των ηγετών του.
Εμείς οι Έλληνες εθνικοκοινωνιστές του ΕΔΗΚ , λέμε πως αυτή η στρατηγική του συμβιβασμού πρέπει να ριφθεί επιτέλους στα σκουπίδια μαζί με τους εκφραστές της και να τεθεί με αποφασιστικότητα και εθνική αξιοπρέπεια η στρατηγική της απελευθέρωσης. Αν ο λαός δεν έχει το σθένος να πορευθεί προς την απελευθέρωση τότε ζυγόν δουλείας ας έχει.
Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ