Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ούτε διχοτόμηση ούτε ομοσπονδία - Λύση πραγματικής δημοκρατίας

Η αποδοχή ζώνης ελεγχόμενης από τους “τουρκοκύπριους” είναι συνάμα και αποδοχή της εισβολής.
Η αποδοχή της δικοινοτικότητος με πολιτική ισότητα ισοδυναμεί με κατάργηση της αρχής του ενιαίου λαού της κυπριακής δημοκρατίας .
Η αποδοχή της ομοσπονδίας είναι συναίνεση στους πολιτικούς στόχους της τουρκικής εισβολής και εν γένει του τουρκικού επεκτατισμού που θα επιτρέψει την μόνιμη παρουσία του στη Κύπρο και θα ανοίξει την προοπτική του πλήρους εκτουρκισμού της.

Η επιλογή των κρατούντων από την εποχή του Μακαρίου μέχρι σήμερα είναι ευθύς εξ αρχής μειοδοτική , τουρκοπροσκυνημένη και προδοτική , είναι η επιλογή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στην οποία προστίθεται και η αποδοχή των εποίκων που για πρώτη φορά πολιτοποιήθηκαν στο προδοτικό δημοψήφισμα του 2004.
Το βέβαιο είναι πως αν επιβληθεί η Δ.Δ.Ο. , η Κύπρος θα τουρκέψει.
Είμαστε σε λάθος δρόμο. Αν δεν το καταλάβουμε και να αλλάξουμε πορεία , η καταστροφή θα είναι αναπόφευκτη από ένα σημείο και πέρα.
Πριν είναι αργά , μπορούμε να αλλάξουμε στρατηγική και να κατευθυνθούμε προς την μόνη δυνατή λύση που είναι η πραγματική δημοκρατία , με ένα ενιαίο εκλογικό σώμα , όπου κάθε νόμιμος πολίτης θα έχει μια ψήφο και δεν θα υπάρχουν κοινοτικοί διαχωρισμοί και ποσοστοτικές συμμετοχές στο δημόσιο.
Αυτή τη πρόταση έχουμε καθήκον να καταθέσουμε τόσο στους “τουρκοκύπριους” όσο και στα Ηνωμένα Έθνη και να την στηρίξουμε σε διεθνές επίπεδο με διπλωματικό αγώνα.
Όμως η πρόταση της πραγματικής δημοκρατίας που θα τεθεί μετά την εγκατάλειψη των συνομιλιών για Δ.Δ.Ο. , εφόσον τίθεται σε συνθήκες τουρκικής κατοχής και απειλής πρέπει να συνοδευτεί με ενίσχυση της άμυνας μας και κάθετη εναντίωση στην εισβολή , την κατοχή , τον εποικισμό και την συνεργασία των “τουρκοκυπρίων”με τις δυνάμεις τις τουρκικής κατοχής.
Η Κύπρος θα σωθεί μόνο αν εγκαταλειφθεί η γραμμή της υποχώρησης και της προδοσίας και αντικατασταθεί από την στρατηγική της απελευθέρωσης που περιλαμβάνει την πρόταση της πραγματικής δημοκρατίας πάνω στις αρχές της λαϊκής αυτοθέσμισης και της αυτοδιάθεσης.
Ούτε η διχοτόμηση ούτε η Δ.Δ.Ο. ( διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία) αποτελούν λύσεις .
Η μόνη ειρηνική λύση είναι η πραγματική δημοκρατία που αν δεν γίνει αποδεχτή θα ανοίξει το δρόμο προς την ένοπλη σύγκρουση με τους κατακτητές της γης μας την κατάλληλη στιγμή.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ