Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Νέα τυχοδιωκτικά κόλπα του υπουργείου εργασίας

Σε 37.000 υπολογίζονται από το υπουργείο εργασίας οι άνεργοι στη Κύπρο. Ο αριθμός αυτός ανεβάζει το ποσοστό της ανεργίας στο 9,5% .
Το υπουργείο εργασίας αποφάσισε να ρίξει εικονικά αυτό το ποσοστό με ένα νέο ταχυδακτυλουργικό κόλπο που εξήγγειλε προς εφαρμογή και περιλαμβάνει πρόληψη ανέργων από επιχειρήσεις με κρατική επιχορήγηση της τάξεως του 50% και 65 %.
Αυτά τα ποσοστά επιχορήγησης για όσους δεν το εννοούν θα τα πάρει το κράτος από τους φόρους του λαού , δηλαδή θα προσθέσει και άλλα βάρη φορολογικά στα είδη υπάρχοντα.

Το μέτρο αυτό θα γονατίσει την παραγωγική βάση της κοινωνίας για να μασκαρευτούν οι κρατούντες , με κοινωνικό προσωπείο.
Αντί αυτού θα μπορούσαν να απαλλάξουν από την φορολογία διάφορες επιχειρήσεις που σχετίζονται με εξαγωγές παραγομένων προϊόντων του τόπου με αντάλλαγμα την πρόσληψη ανέργων. Θα μπορούσαν επίσης να παραχωρήσουν το δικαίωμα στους κατ' επάγγελμα αγρότες να αξιοποιήσουν ακαλλιέργητες γαίες χωρίς κατ' ανάγκη να αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και άλλα πολλά.
Αντί αυτών όμως , το κράτος Χριστόφια επιλέγει τον δρόμο της βίας του φόρου και του κοινονικοφανούς τυχοδιωκτισμού.

Τομέας ιδεολογικής διαφώτισης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ