Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΕΜΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ


Κύριε,

Ένσταση κατά της απόφασης για μη αποδοχή των εμβλημάτων

των υποψηφίων Βουλευτών στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού

κ. κ. Λουκά Σταύρου και Αντώνη Πιερίδη


Αναφέρομαι στην ένσταση με ημερομηνία 4/5/2011 που υποβάλατε στο Γραφείο μου εκ μέρους των πελατών σας κ. κ. Λουκά Σταύρου και Αντώνη Πιερίδη, υποψηφίων Βουλευτών της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού για μη αποδοχή των εμβλημάτων τα οποία δηλώθηκαν στο σχετικό έντυπο δήλωσης εμβλήματος, κατά τη διαδικασία υποβολής της υποψηφιότητας τους στις 3/5/2011 και σας πληροφορώ τα πιο κάτω꞉


2. Οι πελάτες σας, στις δηλώσεις εμβλήματος που κατέθεσαν χθες 3/5/2011 στο Γραφείο μου που συνοδεύονταν από φωτοαντίγραφα των εμβλημάτων ανέφεραν, ο μεν πρώτος ότι θα χρησιμοποιήσει ως έμβλημα «μαιανδρικό σταυρό», ο δε δεύτερος ότι θα χρησιμοποιήσει ως έμβλημα «δικέφαλο αετό που φέρει τσεκούρι και στάχυ».


3. Παρόλο ότι σύμφωνα με το εδάφιο (6) του Άρθρου 22 του Περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Νόμου έμβλημα μπορεί να δηλώσουν και μεμονωμένοι υποψήφιοι εντούτοις σύμφωνα με το Άρθρο 22 εδάφιο (7) του ίδιου νόμου «το αναφερόμενο εν τοις εδαφίοις (5) και (6) έμβλημα δέον να μην αναφέρεται ή να είναι παρόμοιο ή παρεμφερές προς οιονδήποτε σύμβολο οιασδήποτε θρησκευτικής λατρείας ή προς τη σημαία ή έτερον έμβλημα της Δημοκρατίας ή οιασδήποτε ξένης χώρας».


4. Τόσο το έμβλημα που έχει δηλώσει ο κ. Λουκάς Σταύρου, όσο και το έμβλημα που έχει δηλώσει ο κ. Αντώνης Πιερίδης, αντίκεινται στις πρόνοιες της πιο πάνω νομοθεσίας, αφού το μεν πρώτο είναι παρόμοιο ή παρεμφερές προς σύμβολο θρησκευτικής λατρείας το δε δεύτερο είναι παρόμοιο ή παρεμφερές προς τη σημαία ξένης χώρας και συγκεκριμένα της Αλβανίας, αλλά επίσης είναι παρόμοιο ή παρεμφερές προς σύμβολο θρησκευτικής λατρείας, αφού εμπεριέχει και το σύμβολο θρησκευτικής λατρείας.


5. Για τους λόγους που αναφέρονται πιο πάνω, οι οποίοι επεξηγήθηκαν προφορικά στους κ. κ. Λ. Σταύρου και Α. Πιερίδη χθες 3/5/2011 κατά τη διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων τους και ασκώντας την εξουσία που μου παρέχεται από το εδάφιο (8) του Άρθρου 22 του σχετικού νόμου τα εμβλήματα που δήλωσαν δεν έγιναν και ούτε μπορούν να γίνουν αποδεκτά.


6. Σε περίπτωση που εξακολουθείτε να ενίστασθε μπορείτε αν επιθυμείτε να προσβάλετε την απόφαση άρνησης αποδοχής των εμβλημάτων ενώπιον του αρμόδιου Δικαστηρίου με εκλογική αίτηση σύμφωνα με το εδάφιο (5) του Άρθρου 21 του σχετικού νόμου.

Με εκτίμηση


(Γιαννάκης Μαλλουρίδης)

Έφορος Εκλογής

Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού.



Κύριο

Παναγιώτη Κλεοβούλου,

Δικηγόρο.


Αρ. Φακ. 23/2010/I

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Αρ. Τηλ. 25 806 425

ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ

Αρ. Τηλεομ. 25 30 50 86


Τ.Θ. 56062, 3304 ΛΕΜΕΣΟΣ

email : limassol.dao@limda.moi.gov.cy

4 Μαΐου, 2011.