Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ


Ο πρόεδρος του ΕΔΗΚ κ. Λουκάς Σταύρου παρευρέθηκε στην εκδήλωση του ΚΕΑ και των άλλων οργανώσεων που έγινε ψες (11-5-2011) στην αίθουσα εκδηλώσεων της αρχιεπισκοπής με θέμα τα οδοφράγματα και τους λαθρομετανάστες όπου και παρουσίασε την ακόλουθη εισήγηση:
Κυρίες και κύριοι
Για το θέμα της λαθρομετανάστευσης έχω να πω τα ακόλουθα. Πολύ σωστά περιέγραφαν οι προηγούμενοι ομιλητές το πρόβλημα από την μία πλευρά του , δηλαδή την αποδοχή που τυγχάνουν οι λαθρομετανάστες από το κράτος . Δεν έγινε όμως καμία αναφορά στην άλλη πλευρά , που είναι η τεράστια κοινωνική αποδοχή της λαθρομετανάστευσης με στόχο την εκμετάλλευση της παράνομης και φτηνής εργασίας. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Η αύξηση της ανεργίας των ντόπιων εργατών που στο τέλος θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη Κύπρο και η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων που αμφότερα θα δημιουργήσουν κλίμα αποδοχής της μαζικής «νομιμοποίησης» και πολιτογράφησης τους. Η αντιμετώπιση του προβλήματος περνά μέσα από τη κοινωνική σύγκρουση . Αν κρύψουμε το πρόβλημα αυτό κάτω από το χαλί, θα εξυπηρετήσουμε τα σχέδια των εθνομηδενιστών.
Αναφορικά με τα οδοφράγματα έχω να πω τα ακόλουθα:
Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων με όλα τα γνωστά επακόλουθα του, εντάσσεται σε ένα σχέδιο δημιουργίας τετελεσμένων καταστάσεων ώστε να εγκλωβίσουν τον κυπριακό ελληνισμό σε μια υποχρεωτική συναίνεση στα σχέδια τους.
Ένα χρόνο μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων η τότε ηγεσία εμφανίστηκε αδύναμη να υπερασπίσει την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας και αποδέχθηκε να τεθεί σε δημοψήφισμα το σχέδιο Ανάν.
Οι ίδιοι που αρνήθηκαν να υπερασπιστούν την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας στις ξένες πιέσεις , πρόταξαν με κροκοδείλια δάκρυα το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα , ενώ την ίδια ώρα άφηναν να περάσει η εσχάτη προδοσία του διπλού δημοψηφίσματος με την συμμετοχή των εποίκων.
Αν δεν καταλάβουμε ότι σε αυτό το τόπο , η προδοσία ελαύνει με πατριωτικό προσωπείο, δεν θα μπορέσουμε να αντισταθούμε και θα χάσουμε μια για πάντα τη πατρίδα.
Ποιος μίλησε , ποιος κατήγγειλε αυτές τις προδοτικές μεθοδεύσεις; Όταν ρωτάμε το άθλιο κατεστημένο για αυτά τα αίσχη μας απαντούν με ένα βαθύ χασμουρητό, αλλάζουν πεζοδρόμιο , προσποιούνται τους ανήξερους , παίρνουν την ελληνική σημαία και την φοράνε φερετζέ για να κρύψουν το τρίξιμο των οδόντων τους ενάντια στην επίθεση της αλήθειας.
Τις ίδιες μεθοδεύσεις θέλουν να επαναλάβουν σύντομα μ ε ένα νέο σχέδιο που ετοιμάζουν. Τον Ιούνιο από ότι λένε αρχίζει το αίσχος του ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ που το δηλητηριώδες απόσταγμα του θα μας το δώσουν να το πιούμε σε ένα νέο διπλό δημοψήφισμα με τη συμμετοχή όλων των εποίκων.
Θα μας δέσουν χειροπόδαρα με τις ίδιες τις διαδικασίες του δημοψηφίσματος έτσι ώστε όσα ΟΧΙ και να φωνάξουμε δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τον εθνικό βιασμό.
Μοναδική λύση είναι η πανεθνική αντίσταση , η ατσάλινη εναντίωση στη προδοσία.
Τους προειδοποιούμε , δεν βρισκόμαστε στο 1960 . Ένας πολυμέτωπος , αυτόνομος και φλογερός εθνικισμός ετοιμάζεται για τη μεγάλη σύγκρουση.
Να κλείσουν τα οδοφράγματα
Να ατσαλωθεί το μέτωπο Θράκης – Αιγαίου - Κύπρου με ένα ενιαίο ελληνικό στρατό.
Να αντιταχθεί η ένοπλη επαγρύπνηση στον τουρκικό επεκτατισμό .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ