Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΛΟΥΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ


Συμπολίτες
Είμαι ο Λουκάς Σταύρου , πρόεδρος του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος υποψήφιος Λεμεσού.
Πρώτα να καταγγείλω στο λαό την απόρριψη των εμβλημάτων μας , του ΜΑΙΑΝΔΡΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και του ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ ΑΕΤΟΥ που θα συνόδευαν τα ονόματα εμού και του Αντώνη Πιερίδη στο ψηφοδέλτιο και κατόπιν να ζητήσω τη προσοχή σας στα πιο κάτω σημαντικά θέματα:

Εθνικό θέμα:
Άποψη μας είναι ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι το αποτέλεσμα πολλαπλών υποχωρήσεων και προδοσιών, που θα οδηγήσει στην τουρκοποίηση της Κύπρου υπό αγγλική κηδεμονία.
Δική μας θέση είναι ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στο κατήφορο του ενδοτισμού και της προδοσίας και να τεθεί επί τάπητος η στρατηγική της απελευθέρωσης .
Μια στρατηγική που θα στοχεύει στην αποτίναξη των απεχθών όρων του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης και στην εγκαθίδρυση μιας πραγματικής αυτοθεσμιζόμενης δημοκρατίας που θα ασκήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.
Οι νέες γεωπολιτικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την ένταξη μας στη Ε.Ε. ανοίγουν ευοίωνες και ελπιδοφόρες προοπτικές.

Οικονομικό ζήτημα :
Η οικονομία του τόπου έχει παραδοθεί στην ολιγαρχία του πλούτου και του τραπεζικού συστήματος που βρίσκεται στα χέρια της εκκλησίας και μιας χούφτας ιδιωτών που καταληστεύουν τις παραγωγικές τάξεις του λαού και κυρίως την μεσαία τάξη και την αγροτιά.
Πρόταση μας είναι η δημιουργία κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας που σε συνάρτηση με ένα υπουργείο αναπτύξεως θα στηρίξει τις παραγωγικές δυνάμεις , την αγροτιά , την οικογενειακή και μικρομεσαία επιχείρηση αλλά και τη βιομηχανία και θα τις προστατεύσει από την ληστρική μανία των τραπεζών.
Άμεσα προτείνουμε , το χάρισμα των τραπεζικών χρεών προς τους αγρότες και το πάγωμα των χρεών των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες, διαρκούσης της οικονομικής κρίσης

Κοινωνικό ζήτημα:
Τούτο προκύπτει όχι μόνο από τη συσσώρευση του πλούτου σε λίγα χέρια αλλά και από την επιβληθείσα ανισότητα , ανάμεσα στους εργάτες και τους δημόσιους υπαλλήλους.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ο ψηφοφόρος στρατός που παρέχει στο σοσιαλκαπιταλιστικό αίσχος την αναγκαία συναίνεση, ώστε να είναι ανεμπόδιστο στην συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργατών.
Πρόταση μας είναι η άμεση συρρίκνωση του δημοσιοϋπαλληλικού τομέα και η παροχή ίσων δικαιωμάτων και απολαβών για όλους τους εργάτες . Ανάμεσα στους εργαζόμενους είναι αισχρό να υπάρχουν πρίγκιπες και ζητιάνοι. Ίσα δικαιώματα σε όλους , ίσες απολαβές.
Τονίζουμε ιδιαίτερα εδώ , την στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών που πρέπει να τυγχάνουν ειδικής φροντίδας και προστασίας.

Λαθρομεταναστευτικό:
Θεωρούμε απαράδεχτη και καταστροφική την στήριξη των λαθρομεταναστών. Εκτός από την οικονομική εκμετάλλευση της ανασφάλιστης εργασίας , που θα οδηγήσει σε κατάρρευση τα ασφαλιστικά ταμεία , η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται και από τους δεξιούς και αριστερούς εθνομηδενιστές , με σκοπό τη δημιουργία ενός αποεθνικοποιημένου κοινωνικού συμφύρματος, ανίκανου να παράξει οποιαδήποτε βούληση , παραδομένου στα συμφέροντα των διεθνιστών εργατοπατέρων και των καπιταλιστών συνεταίρων τους.
Πρόταση μας είναι να δημευτούν οι περιουσίες όσων δίνουν εργασία και στέγη σε λαθρομετανάστες και να δοθούν σε φτωχούς συμπολίτες μας.
Να εκδιωχθούν όλοι οι λαθρομετανάστες και να κηρυχτεί η παράνομη είσοδος στη χώρα ως εχθρική ενέργεια.

Συμπολίτη , στήριξε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Λουκά Σταύρου για ένα δημοκρατικό εθνικοκοινωνικό κράτος και μια Κύπρο ελεύθερη και ελληνική.

( Τρίλεπτο μήνυμα που θα μεταδοθεί από το ραδιόφωνο στο «ΚΑΝΑΛΙ – 6»)