Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

Αμετακίνητη θέση του κόμματος μας είναι ότι το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν μπορεί να λυθεί στα πεζοδρόμια από διάφορες ομάδες και οργανώσεις, αλλά είναι ευθύνη του κράτους να λάβει μέτρα σε συνεργασία με την Ε.Ε., με άλλες χώρες που έχουν προβλήματα ανεξέλεγκτης εισόδου λαθρομεταναστών καθώς και με τρίτες χώρες για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Στην Κύπρο ειδικά, για το θέμα της λαθρομετανάστευσης ευθύνονται πρώτα το κράτος με την πλήρη έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής, δεύτερον η μικροαστική και πλουτοκρατική εκμετάλλευση και παροχή ανασφάλιστης εργασίας στους λαθρομετανάστες και τρίτον οι ανεξέλεγκτη δίοδοι εισόδου με κυριότερη την περιοχή  πέριξ των Αγγλικών βάσεων Δεκελείας.
Προς αντιμετώπιση αυτών των παραμέτρων τονίζουμε ξανά ότι πρέπει να ληφθούν σκληρά μέτρα προς όσους παρέχουν εργασία σε λαθρομετανάστες από προστίματα μέχρι κλείσιμο των επιχειρήσεων τους. Να αναπτυχθεί στρατός και αστυνομία στις αφύλαχτες περιοχές των βάσεων Δεκελείας, να περιέλθει η υπό αγγλική κατοχή περιοχή της Δεκελείας στον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας και πάνω απ' όλα να χτυπηθεί πολιτικά το πολιτικό κατεστημένο που θέλει την διόγκωση του προβλήματος για πολλαπλή εκμετάλλευση.
Τα χθεσινά γεγονότα στη Λάρνακα προσχεδιάστηκαν από δύο δυνάμεις: Η μία εξ αυτών είναι οι παραεκκλησιαστικές οργανώσεις (ΚΕΑ, ΠΑΚ, Κίνηση για την σωτηρία της Κύπρου) και η άλλη είναι η παρακρατική οργάνωση ΚΙΣΑ και οι συνοδοιπόροι της οι οποίοι δηλώνουν στα ιστολογία τους ότι στηρίζονται από το ίδιο το κράτος στις διάφορες εκδηλώσεις τους. Απώτεροι στόχοι αυτής της διοργάνωσης ήταν:
  • Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα όσα τεκταίνονται γύρω από το εθνικό θέμα
  • Η εκτροπή του προβλήματος των λαθρομεταναστών από πρόβλημα κοινωνικό-οικονομικό σε θρησκευτικό ζήτημα με επίκεντρο το αντι-ισλαμικό μίσος
Καταγγέλλουμε ότι πίσω από αυτή την εκτροπή βρίσκεται η εκκλησία της Κύπρου η οποία θέλει να ολοκληρώσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους τούρκους το 1977, για δύο ζώνες θρησκευτικής καθαρότητας.
Πίσω από τους εθνικοφρονίστικους αλαλαγμούς που θέλουν να τους παρουσιάσουν ως εθνικιστικούς ελλοχεύει η προδοσία και προάγεται η διχοτόμηση.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα τάσσεται εναντίον των θρησκευτικών αντιπαραθέσεων και των τραμπουκίστικων πρακτικών.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ