Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΓΙΟΥΡΟΣΙΠΡΙΑ

Τελικά η παρέμβαση του κράτους και τα 35 εκ. ευρώ που δόθηκαν στη Γιουροσίπρια δεν μπόρεσαν να σώσουν την εταιρία παρά τις υποσχέσεις και τις προβλέψεις των κρατούντων. Η Γιουροσίπρια καταλήγει στην πτώχευση. Μερικές εκατοντάδες εργαζομένων ρίχνονται στους δρόμους άνεργοι για να προστεθούν στο συνεχώς ογκούμενο πλήθος των ανέργων. Η αντιπολίτευση με την σειρά της προφανώς για να κουκουλώσει τις δικές της ευθύνες διαλαλεί δια στόματος του κ. Αναστασιάδη πως δεν είναι καιρός για απόδοση ευθυνών για το κατάντημα της Γιουροσίπρια, αλλά προέχει η στήριξη των απολυθέντων εργατών.
Τα γλεντοκοπήματα των διαφόρων κομματόσκυλων που είχαν στα χέρια τους τη Γιουροσίπρια θα τα πληρώσει για άλλη μια φορά ο φορολογούμενος πολίτης. Σύμφωνα με καταγγελίες του MEGA τα κεφάλαια της εταιρίας ξοδεύτηκαν σε πανάκριβα δωράκια χρυσαφικών, πάρτι και λουκούλλειες συνεστιάσεις.
Εμείς ζητούμε τα ονόματα αυτών των κλεφτών και λωποδυτών να δοθούν στο λαό, να ελεγχθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία και εάν κάποιοι ευθύνονται να δημευθούν οι περιουσίες τους για να καλυφθούν οι ζημιές.
Όσο για τους εργαζόμενους δεν έχει καμία υποχρέωση ο λαός να τους στηρίξει από τους φόρους του, δεδομένου ότι θα ακολουθήσουν και άλλες πτωχεύσεις κρατικοδίαιτων εταιριών. Ας διώξουν τους λαθρομετανάστες για να περισσέψει χώρος εργασίας για όλους.
Τα αίσχη των κομμάτων του κατεστημένου που διεπράχθησαν με τη λογική του πελατειακού κράτους δεν είναι υποχρεωμένος να τα πληρώνει ο λαός. Ας κόψουν τα κόμματα από τα εισοδήματα τους για να καλύψουν την πελατεία τους. Επιτέλους πρέπει σε αυτό τον τόπο να αποδοθούν ευθύνες και να ξεριζωθεί η νοοτροπία του πελατειακού κράτους.
Οι πολιτικοί να λογοδοτήσουν και οι κλέφτες να μπουν στη φυλακή.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ