Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΔΔΟ ή διχοτόμηση


Χωρίς την πρόταση μετάβασης στην πραγματική δημοκρατία ο κυπριακός ελληνισμός θα φτάσει σε ένα τελικό δίλημμα.
Ή θα αποδεχθεί την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ή θα την απορρίψει και θα δρομολογηθεί το κλείσιμο του φακέλου των συνομιλιών και της λύσης που προκύπτει εξ αυτών.

Τούτο θα λύσει τα χέρια της Τουρκίας για να προχωρήσει είτε στην διαδικασία αναγνώρισης  του κατοχικού μορφώματος από ‘άλλες χώρες που θα έχουν και αυτές κάθε δικαίωμα να το πράξουν εφόσον κλείσει η διαδικασία εξεύρεσης λύσης , είτε μέσα από μεθοδευμένο δημοψήφισμα στα κατεχόμενα να προχωρήσει στην προσάρτηση των κατεχομένων.
Το σχέδιο που έρχεται θα μας θέσει ενώπιον δύο οδών . Η μία θα οδηγεί στην ΔΔΟ και η άλλη θα οδηγεί στο κλείσιμο του φακέλλου από τα Ηνωμένα Έθνη .
Η πορεία αυτή μπορεί να ανατραπεί με κατάθεση προς τα διεθνή φόρα ολοκληρωμένης πρότασης μετάβασης προς την πραγματική δημοκρατία αφενός και αφετέρου με ανατροπή του δημοψηφίσματος καθαυτού ως πράξης προδοτικής που διαιρεί τον λαό της κυπριακής δημοκρατίας σε δύο εκλογικά σώματα , δύο λαούς με την συμμετοχή των εποίκων.
Όμως η πρόταση αυτή δεν φαίνεται να εκπροσωπείται στις πολιτικές δυνάμεις της βουλής και δεν φαίνεται να κατατίθεται από καμία άλλη πολιτική δύναμη εκτός βουλής.
Η πρόταση μετάβασης στην πραγματική δημοκρατία και αποτροπής του προδοτικού δημοψηφίσματος τέθηκε από το ΕΔΗΚ και τον πρόεδρο του Λουκά Σταύρου και απορρίφθηκε εξ ολοκλήρου από τον λαό στο βαθμό που την άκουσε.
Συνεπώς τα πράγματα οδεύουν είτε προς την αποδοχή της ΔΔΟ είτε προς την τελειωτική διχοτόμηση.
Και στις δύο περιπτώσεις η πορεία της Κύπρου θα είναι οδυνηρή και το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού αβέβαιο και επισφαλές.
Η περίπτωση παράτασης της κωμωδίας των διαπραγματεύσεων , όπως συνέβη μετά το δημοψήφισμα του 2004 , μετά από ένα δεύτερο οχι της “ελληνοκυπριακής” πλευράς , θα μπορούσε να συμβεί μόνο αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν οριακό ώστε να επέτρεπε την αναθεώρηση της πρότασης της ΔΔΟ σε κάποια σημεία της.
Όμως και σε αυτή την περίπτωση απλά θα παραταθεί χρονικά το τελικό δίλημμα της ΔΔΟ ή διχοτόμησης.
Δυστυχώς μετά το δημοψήφισμα του 2004 ο ελληνισμός δεν είχε να καταθέσει νέα πρόταση και επέστρεψε με την 8Η Ιουλίου στην πορεία της ΔΔΟ.
Λάθη επί λαθών μας οδηγούν στον όλεθρο ενώ το πολιτικό κατεστημένο γιορτάζει για τις νίκες του στο νέο κυνοβούλιο του.

Λουκάς Σταύρου