Η πρόταση μας δεν αποσκοπεί στην περιφερειακή διόρθωση και ενίσχυση του ισχύοντος συστήματος εξουσίας και παραγωγής αλλά στην ριζική αντικατάσταση του από νέους θεσμούς και στην κατεδάφιση των οχυρών του προδοτικού κατεστημένου που θα επιτρέψει την εδραίωση της στρατηγικής της απελευθέρωσης της πατρίδος από τους αγγλοτούρκους κατακτητές και από τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην οικονομία : Κατάργηση της ταξικής τραπεζοκρατικής οικονομίας και αντικατάσταση της από ένα κρατικό χρηματοδοτικό σύστημα παραγωγικών επενδύσεων σε όλους τους τομείς.
Στο πολιτειακό : Κατάργηση του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού και του αστικού ταξικού κράτους και αντικατάσταση τους από το εθνικοκοινωνικό πολίτευμα που θα εδράζεται στην αμεσοδημοκρατική παραγωγή της λαϊκής εξουσίας μέσα από τον θεσμό της λαϊκής συνέλευσης της τοπικής κοινότητας και των παραγωγικών ενώσεων και της πυραμιδωτής ανακλητής αντιπροσώπευσης αφενός και αφετέρου στην μακροπρόθεσμη επιστημονική στρατηγική που θα εκφράζεται μέσα από την τέταρτη εξουσία του στρατηγικού εθνικοκοινωνικού συμβουλίου.
Στον τρόπο παραγωγής: Υπέρβαση στη πράξη της τυχοδιωκτικής ταξικής και εκμεταλλευτικής καπιταλιστικής παραγωγής και στήριξη ισχυρών συμμετοχικών ολοκληρωμένων επιχειρήσεων σε όλους τους τομείς μέσα από την κρατική τράπεζα , το ελεγχόμενο από το κράτος χρηματιστήριο πραγματικών αξιών καθώς και από τα επιστημονικά προγράμματα του κράτους υπό την εποπτεία της τέταρτης εξουσίας του στρατηγικού προγραμματισμού.
Στην γεωστρατηγική: Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση , ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και άσκηση πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής με στόχο την ενδυνάμωση της Κύπρου για την διεξαγωγή του απελευθερωτικού αγώνα και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού.
Στο κυπριακό: Άμεση άσκηση του δικαίου της αυτοθέσμισης και αυτοδιάθεσης.
Θέσμιση του πρώτου ελεύθερου δημοκρατικού συντάγματος . Διαγραφή κάθε συμφωνίας ή πρότασης υποχώρησης και παραχώρησης στους κατακτητές και εδραίωση της στρατηγικής της απελευθέρωσης.
Στην παιδεία: Επιστροφή στον φυσιοκεντρικό ανθρωπισμό και διασύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία.
Στην παιδεία: Επιστροφή στον φυσιοκεντρικό ανθρωπισμό και διασύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία.
Στα κοινωνικά ζητήματα:
Μέριμνα για τους αδύναμους .
Δίκαιο αναλογικό φορολογικό σύστημα .
Στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας .
Δρακόντειοι νόμοι κατά της διαφθοράς.
Εξισορροπητική κοινωνική πολιτική ως τρόπος αδιάκοπου καταμερισμού του παραγόμενου πλούτου.
Εργασία στους κύπριους.
Ίσες ευκαιρίες στη παιδεία και στήριξη της ιδιοφυίας.
Προστασία της υγείας του λαού.
Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ
Ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Λεμεσού