Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Το αμεσότερο πρόβλημα που καλείται η πλευρά μας να αντιμετωπίσει , είναι η πρόταση για απευθείας εμπόριο μεταξύ κατεχομένων και Ε.Ε.. Υποκινητής αυτού του θέματος είναι ως γνωστό η Αγγλία σε συνάρτηση με μια επιθετική διπλωματία της Τουρκίας και την αποτελεσματικότητα της στους κόλπους της Ε.Ε.
Μπροστά σε αυτό το πρόβλημα λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στεφάνου « το ισχυρότερο όπλο μας είναι οι συνομιλίες».
Τι εννοεί ο κ. Στεφάνου με αυτό το δυσερμήνευτο χρησμό ; ¨Ότι απλά και μόνον η αόριστη συνέχιση των συνομιλιών με τον νέο εκπρόσωπο της κατοχής ( ‘Έρογλου ) θα γίνει αποδεκτή από την Ε.Ε. ως στοιχείο αποτροπής της εφαρμογής του απευθείας εμπορίου ; Ή μήπως η συνέχιση των συνομιλιών θα συνοδεύεται με υποσχέσεις , μυστικά χρονοδιαγράμματα και επισπεύσεις , προς παρουσίαση ενός σχεδίου λύσης υπό την απειλή της διχοτόμησης ;. Επί Τάσσου Παπαδόπουλου το θέμα του απευθείας εμπορίου συνδέθηκε με την επιστροφή της Αμμοχώστου . Πράξη υποχώρησης στη κατοχή η οποία δεν έγινε δεκτή από τους τούρκους .Προφανώς γιατί οι τούρκοι αποφεύγουν αποσπασματική εφαρμογή ψηφισμάτων του ΟΗΕ πριν από μια συνολική διευθέτηση , όπως οι ίδιοι την καταλαβαίνουν .


Η παρούσα κυβέρνηση δεν γνωρίζουμε με ποίες άλλες υποχωρήσεις θα συνδέσει το ζήτημα .Πάγια τακτική των κρατούντων είναι , ο λαός να μαθαίνει ελάχιστα εκ των υστέρων , για αυτά που θα έπρεπε να γνωρίζει πλείονα εκ των προτέρων . Το κατεστημένο στηρίζεται σε μια περίεργη αντίληψη της δημοκρατίας , σύμφωνα με την οποία από την στιγμή που ο λαός εξέλεξε αντιπροσώπους , χάνει το δικαίωμα να γνωρίζει τι πράττουν οι αντιπρόσωποι του και να αποφασίζει ως ελεύθερος πολίτης . Στη δημοκρατία μας , ο πολίτης μετά τις εκλογές μετατρέπεται σε πράγμα .Όμως τόσο κραυγαλέα είναι η αποτυχία των πολιτικάντηδων που ακόμα και τα «πράγματα» αρχίζουν να διαισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά .Η αποτυχία των κρατούντων στη διαχείριση του εθνικού θέματος , είναι κατάδηλη και πασιφανής . Πέτυχαν να γίνει αποδεκτή η τουρκική κατοχή , από την Ευρωπαϊκή Ένωση .ως ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα , του οποίου η λύση θα επέλθει στη πάροδο του χρόνου μέσα από πολλαπλές μεταβολές των παροντικών δεδομένων. Η στάση αυτή της Ε.Ε. απορρέει από την υποχωρητικότητα της πλευράς μας και την πλήρη απουσία σθεναρής διεκδίκησης προς επέκταση της νομιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο κατεχόμενο τμήμα της .Όσο θα συνεχίζεται η πολιτική του ενδοτισμού και του ραγιαδισμού οι κατακτητές θα εκπορθούν ένα – ένα τα οχυρά μας μέχρι της τελικής πτώσης και ολοκληρωτικής άλωσης του κυπριακού ελληνισμού .
Είναι καιρός να πρυτανεύσει μια νέα στρατηγική , διεκδίκησης και αγώνα , που θα στοχεύει στην απελευθέρωση . Μπορούν να γίνουν πολλά προς αυτή τη θετική κατεύθυνση .Προέχει όμως η απόσειση του ενδοτισμού πρώτα από την λαϊκή ψυχή και έπειτα από την εξουσία της κυπριακής δημοκρατίας .
Καμία ανοχή , καμία εμπιστοσύνη στο πολιτικό κατεστημένο .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ