Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΛΥΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ-ΛΥΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ=ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΥΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ

Η πρόταση Αναστασιάδη για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με χαλαρή κεντρική κυβέρνηση και ισχυρές διοικήσεις στις συνιστώσες πολιτείες είναι τρισχειρότερη της πρότασης Χριστόφια, όπως αυτή διαμορφώθηκε με όλες τις υπέρμετρες παραχωρήσεις από την πλευρά μας. Πολλοί νομίζουν, καθώς αφήνει εντέχνως ο Δημοκρατικό Συναγερμός να διαρρέει , πως με την πρόταση Αναστασιάδη θα διασφαλίσουμε την διοίκηση των περιοχών που ελέγχει σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία, με κάποια ακόμα εδάφη που θα παραχωρήσει η λύση και σε περίπτωση κρίσης και διάρρηξης της ομοσπόνδου κυβερνήσεως θα έχουμε λιγότερες απώλειες από αυτές που είχαμε το 1974. Έτσι ο κ. Αναστασιάδης εμφανίζεται στους οπαδούς του ότι δουλεύει για την επανάκτηση κάποιων εκ των κατεχομένων εδαφών και παρουσιάζεται ως ο τελευταίος πατριώτης που απέμεινε σε αυτό τον τόπο.


Στην πραγματικότητα όμως μια ανίσχυρη κεντρική κυβέρνηση, αν ήθελε ποτέ εφαρμοστεί η ολέθρια «λύση», θα σήμαινε πλήρη αδυναμία ελέγχου της τουρκοκρατούμενης συνιστώσας πολιτείας και των συνόρων της. Με αυτό τον τρόπο θα συρρεύσουν χιλιάδες τούρκοι εκ Τουρκίας οι οποίοι και θα εγκατασταθούν, όχι μόνο στον βορρά αλλά σε ολόκληρη την Κύπρο. Έτσι ώστε την δεδομένη στιγμή που οι τούρκοι θα αποφασίσουν να τινάξουν στον αέρα την εύθραυστη, αδύναμη και χαλαρή κεντρική κυβέρνηση θα έχουν από πριν τον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου. Ένα πράγμα δεν έχει καταλάβει το πολιτικό κατεστημένο του τόπου, πως το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η κατάλυση της άμυνας μας και αδυναμία ελέγχου των συνόρων στην περιοχή που θα κυριαρχούν οι τούρκοι. Τούτο θα αφήσει ανοιχτές τις πύλες για τον εποικισμό ολόκληρης της Κύπρου από τους τούρκους.
Καμία αναφορά δεν κάνει επίσης ο κ. Αναστασιάδης στο ζήτημα του Διπλού Δημοψηφίσματος που θα αποτελέσει τη βάση αναγνώρισης δύο λαών που θα εξελιχθεί σε πλήρη εκτουρκισμό της Κύπρου. Η λύση Αναστασιάδη παρέχει τον απόλυτο έλεγχο των συνόρων της τουρκοκρατούμενης συνιστώσας πολιτείας στους τούρκους με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το συμπέρασμα που εξάγεται είναι πως σε κάθε περίπτωση είτε με χαλαρή κεντρική κυβέρνηση είτε με ισχυρή, η ομοσπονδία θα καταλήξει στον πλήρη εκτουρκισμό της Κύπρου, ειδικά εάν θεσμισθεί μέσα από δύο εκλογικά σώματα (διπλό δημοψήφισμα).
Μοναδική σωτηρία του Κυπριακού Ελληνισμού είναι η ενδυνάμωση της άμυνας μας μέσα από την αναβάθμιση του ενιαίου αμυντικού δόγματος σε ενιαίο στρατό Ελλάδος – Κύπρου, η απόσειση της πολιτικής του ενδοτισμού που εκφράζεται σήμερα μέσα από τις προτάσεις Χριστόφια και Αναστασιάδη και η επανατοποθέτηση του προβλήματος σε πρόβλημα Εισβολής-Κατοχής με μόνη λύση την Απελευθέρωση.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ