Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΤΑ ΔΥΟ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΜΑΣ

Εδώ και ενάμισι χρόνο διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ του προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας και του αντιπροσώπου των κατοχικών δυνάμεων με σκοπό την επίτευξη κάποιας συμφωνίας που θα δοθεί στον λαό προς έγκριση ή απόρριψη του , μέσα από διπλό δημοψήφισμα . Εμείς ως Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα εκφράσαμε την αντίθεση μας όχι μόνο προς το περιεχόμενο της επιδιωκόμενης λύσης που περιέχεται στην ορολογία της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας , αλλά και προς αυτές τούτες τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες αναιρείται η νομική και ιστορική πραγματικότητα και παγιδεύεται το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού. Κύριες παράμετροι αυτής της διαδικασίας είναι πρώτον οι λεγόμενες συνομιλίες μεταξύ των «δυο κοινοτήτων» και δεύτερο το διπλό δημοψήφισμα.


Οι μεν συνομιλίες απάλλαξαν την Τουρκία από την ευθύνη της εισβολής και κατοχής και την μετέτρεψαν σε παρατηρητή , το δε διπλό δημοψήφισμα θα είναι ο τάφος του κυπριακού ελληνισμού γιατί θα νομιμοποιήσει δύο εκλογικά σώματα , δηλαδή δύο λαούς εκ των οποίων θα πηγάζει η κυριαρχία και η νομιμότητα του νέου κράτους . Αυτή τούτη η πράξη του διπλού δημοψηφίσματος θα είναι ο θάνατος της κυπριακής δημοκρατίας και του ενιαίου εκλογικού σώματος που είναι ο κυπριακός λαός . Το πολιτικό κατεστημένο όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων που ευρίσκονται στη βουλή , γνωρίζει λεπτομερώς τις συνέπειες αυτών των διαδικασιών και εργάζεται για την περάτωση τους χωρίς κανένα δισταγμό .
Όμως αν κάτι δεν τους πάει καλά , αν ο λαός πληροφορηθεί τι κρύβει αυτό το σχέδιο και αρνηθεί την συγκατάθεση του τότε θα αφήσουν το εν εξελίξει δεύτερο, εναλλακτικό σχέδιο να οδηγηθεί στην ολοκλήρωση του . Οι μυστικές δημοσκοπήσεις, ας σημειωθεί, που διεξάγονται σχεδόν καθημερινά δείχνουν στο κατεστημένο ποίες είναι οι προθέσεις του λαού και προσαρμόζονται καταλλήλως .
Το δεύτερο, εναλλακτικό σχέδιο έχει το πλεονέκτημα της σταδιακής εφαρμογής χωρίς την διαμεσολάβηση είτε ενιαίου είτε διπλού δημοψηφίσματος , χωρίς δηλαδή την έγκριση του λαού. Αυτό το δεύτερο σχέδιο διαγράφεται από τα γιγνόμενα στον περίγυρο των συνομιλιών , στο περίγυρο του πρώτου σχεδίου .
Το περιεχόμενο του δεύτερου σχεδίου διαγράφεται με, αποσπασματικές και φαινομενικά ασύνδετες στη παρούσα φάση , τάσεις και κατευθύνσεις .Αυτές οι τάσεις μπορούν να περιγραφούν και είναι για την ώρα οι εξής :
1. Ταϊβανοποίηση των κατεχομένων , μέσω διάνοιξης απευθείας εμπορικών σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Τρίτες χώρες .
2. Επιστροφή της νεκρής πόλης της Αμμοχώστου και διάσπαση της ενότητας του προσφυγικού κόσμου.
3. Διάνοιξη «αγαθών σχέσεων» των τούρκων κατακτητών με την εκκλησία που θα αποτελέσει και την σοβαρότερη υπονόμευση κάθε διεκδίκησης.
4. Επιστροφή κάποιων «οικοπέδων» που βρίσκονται υπό την κατοχή των αγγλικών βάσεων .
5. Μερική επιστροφή ελλήνων στο εγκλωβισμένο Ριζοκάρπασο .
6. Εκατέρωθεν μείωση ή και μετατόπιση στρατευμάτων προς διαπλάτυνση της νεκρής ζώνης .
Αυτές οι τάσεις διαγράφονται για την ώρα. Δεν αποκλείεται να δούμε και άλλες πολλές αλλαγές. Θα πρόκειται στην ουσία περί μιας σταδιακής εφαρμογής του σχεδίου Ανάν μέσα από πράξεις και κινήσεις που θα εγκρίνει και επιβάλει η Βουλή χωρίς την λαϊκή έγκριση του δημοψηφίσματος .
Το δεύτερο σχέδιο που είναι εξίσου επικίνδυνο με το πρώτο , απαιτεί μεγάλη προσοχή στην αντιμετώπιση του . Το κατεστημένο γνωρίζει πως η μοναδική δύναμη αντίστασης είναι οι εθνικιστές . Κατά συνέπεια η κίνηση προς υπονόμευση του εθνικισμού είναι σίγουρη. Θα προσπαθήσουν να μας πλήξουν με προβοκατόρικές ενέργειες και με προσπάθειες διείσδυσης διαλυτικών στοιχείων ανάμεσα μας , ώστε να επέλθει σύγχυση και χάος στις ιδέες μας και αποπροσανατολισμός στην πολιτική μας πλοήγηση .
Απαιτείται ενότητα , πειθαρχία και επαγρύπνηση .
Τα σχέδια των εχθρών δεν θα περάσουν .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( ΕΔΗΚ )
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ