Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΑΛΑΤ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Η στήριξη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφια προς τον Ταλάτ στις εκλογές που διεξάγουν οι κατοχικές δυνάμεις, δηλώνει και υποδηλώνει κάποια πράγματα. Πρώτον ότι ο κ. Χριστόφιας αγνοεί ότι αντιπροσωπεύει την νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ενεργεί ως σύντροφος και ομοϊδεάτης του Ταλάτ. Συγχύζει τους ρόλους του ο κ. Χριστόφιας και υποτιμά τον θεσμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεύτερον, ολόκληρη η προπαγάνδα περί «ψευδοκράτους», «ψευδοεκλογών» κλπ, που ασκήθηκε όλα αυτά τα χρόνια ως προμετωπίδα της διπλωματικής μας άμυνας, αυτοαναιρείται, γελοιοποιείται, εξευτελίζεται και καταρρέει.


Πως είναι δυνατόν ο νόμιμος πρόεδρος ενός κράτους να στηρίζει μια διαδικασία εκλογών εξ’ ορισμού παράνομη και ένα υποψήφιο πρόεδρο επίσης παράνομο και εντολοδόχο και συνεργάτη του τουρκικού στρατού; Έναν υποψήφιο ο οποίος κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στις αρχές του 2010, προτάσεις που μετατρέπουν την Κύπρο σε επαρχία της Τουρκίας. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δείχνει με την στήριξη του στον Ταλάτ ότι θεωρεί την ισχύουσα νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ΠΑΡΟΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Η υποστήριξη Ταλάτ ή και οποιουδήποτε άλλου εκ των τούρκων υποψηφίων, πρακτόρων του τουρκικού επεκτατισμού, είναι στην ουσία αναγνώριση του αξιώματος το οποίο διεκδικούν.
Η στήριξη Ταλάτ περιλαμβάνεται στην παράμετρο των διαδικασιών που οδηγούν στην «λύση». Η άμεση αυτή αναγνώριση του αξιώματος του κατοχικού ηγέτη θα συμπληρωθεί με το διπλό δημοψήφισμα που επίσης εντάσσεται στο πλαίσιο των διαδικασιών προς την «λύση».
Το συμπέρασμα είναι ότι αυτές οι διαδικασίες από μόνες τους δεσμεύουν και προκαθορίζουν το περιεχόμενο της συζητούμενης «λύσης». Συμβαίνουν μάλιστα με απερίγραπτη κρυψίνοια και υπουλότητα που αποσκοπούν να αποκοιμίσουν τον λαό και να τον εγκλωβίσουν στα τετελεσμένα των διαδικασιών. Δυστυχώς όμως ο κ. Χριστόφιας ενεργεί με την στήριξη ολόκληρου του πολιτικού κατεστημένου. Μακάρι να μην έρθει ποτέ η μέρα εκείνη που ο Ελληνισμός της Κύπρου θα θρηνήσει από τις ολέθριες επιλογές των κρατούντων.
Μετά την τουρκική εισβολή, ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν μπόρεσε να παράξει μια καθαρή εθνική πολιτική βούληση. Τουναντίον παρήγαγε ένα διεφθαρμένο, σάπιο και άρρωστο κατεστημένο. Μέσα από τις δομές και πρακτικές των υπαρχόντων κομμάτων, πολεμήθηκε και απομονώθηκε οποιαδήποτε υγιής πολιτική έκφραση. Σήμερα μοναδική πολιτική φωνή που εναντιώνεται σε αυτή την παρακμή είναι η φωνή του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος ( ΕΔΗΚ ). Αύτη την φορά δεν θα υπάρχει δικαιολογία της μη ύπαρξης επιλογής, για όλους εκείνους που διαφωνούσαν με το κατεστημένο αλλά δεν είχαν πολιτική φωνή. Οφείλουν να στηρίξουν και να δυναμώσουν ένα κόμμα που να εκφράζει τα εθνικά και λαϊκά δίκαια, μέσα από μία οργάνωση που εξασφαλίζει την ιδεολογική και πολιτική αυτονομία των λαϊκών και εθνικών δυνάμεων της Κύπρου.
Έλληνα της Κύπρου, το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ( ΕΔΗΚ ) είναι ο χώρος σου, το οχυρό σου, το όργανο μάχης ενάντια στους εχθρούς σου. Στήριξε το και ενδυνάμωσε το με την παρουσία σου και την δράση σου. Μόνο μέσα από αυτό το κόμμα θα αντισταθούμε στις μεθοδεύσεις των κατακτητών και των προσκυνημένων. Στέλνουμε το μήνυμα προς τον Πρόεδρο Χριστόφια πως οι δυνάμεις του έθνους δεν έχουν καμφθεί. Επαγρυπνούν στις πολεμίστρες, πανέτοιμες για την υπεράσπιση της ελληνικότητας της Κύπρου.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( ΕΔΗΚ )
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ