Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ;

Η επικείμενη συνάντηση του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερτογάν , γεννά ορισμένα ερωτήματα στα οποία οφείλουν οι κρατούντες να δώσουν επαρκείς απαντήσεις. Σύμφωνα με τη δήλωση του αρχιεπισκόπου «ο Τούρκος Πρωθυπουργός κακώς δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία δεν θέλει να έχει και συνάντηση με την Κυβέρνηση, εγώ δεν είμαι πολιτικός και κάτω από αυτό το πνεύμα με δέχεται και έτσι μπορώ να πω πιο εύκολα τις απόψεις και τις δικές μου και των άλλων» εμείς ερωτούμε : Η συνάντηση αυτή προσχεδιάστηκε από την κυβέρνηση ώστε να εγκαινιασθεί ένας παράπλευρος διπλωματικός δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία ή αποτελεί αυθαίρετη ενέργεια του αρχιεπισκόπου με την οποία ευκαιριακώς συναινεί η κυβέρνηση και αξιοποιεί την περίπτωση προς ανταλλαγή μηνυμάτων με τον τούρκο πρωθυπουργό ;


Εάν συμβαίνει το πρώτο , σημαίνει πως ο πρόεδρος της δημοκρατίας καταργεί το συντεταγμένο κράτος της κυπριακής δημοκρατίας , τον θεσμό του υπουργείου εξωτερικών , αποδέχεται σιωπηρώς τις αιτιάσεις της Τουρκίας περί της μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και εγκαινιάζει την παράπλευρη διπλωματία παραδίδοντας την στο ιερατείο της εκκλησίας . Το γεγονός αυτό εκτός του ότι παραβιάζει τη λαϊκή εντολή και κυριαρχία , πισωγυρίζει τον τόπο στην εποχή της τουρκικής σκλαβιάς όπου ο σκυφτός ραγιάς δεν είχε άλλη αντιπροσώπευση από την εκκλησία γιατί απλούστατα δεν είχε το μεγάλο και υπέροχο αξίωμα του ελεύθερου πολίτη.
Εάν συμβαίνει το δεύτερο , σημαίνει ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν έχει επίγνωση των πράξεων του και των συνεπειών τους .
Η ηγεσία της πολιτείας και η ηγεσία της εκκλησίας εν χορώ υπερβάλλουσας ανευθυνότητας σύρουν την πατρίδα στον γκρεμό. Νέες παιδεύσεις και νέες υποχωρήσεις εξυφαίνονται πίσω από αυτή την φαινομενικά ακίνδυνη πράξη . Θα έπρεπε να γνωρίζει ο αρχιεπίσκοπος ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το κράτος και να ασκήσει διπλωματία με τους κατακτητές της πατρίδος μας . Θα έπρεπε επίσης οι κρατούντες και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της δημοκρατίας να γνωρίζει ότι δεν έχει το ελάχιστο δικαίωμα να παραχωρεί ρόλο διπλωματικό εκτός των οργάνων του κράτους .
Μωραίνει δυστυχώς η ηγεσία μας και ο λαός αγάλλεται υπό την σκέπη αυτής .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ