Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΜΑΣ

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα είναι ένας πολιτικός σχηματισμός που έχει ως όραμα του να συνενώσει σε μια ενιαία δράση τον ιδεολογικό και πολιτικό αγώνα στις συγκεκριμένες συνθήκες που περνά σήμερα η πατρίδα μας η Κύπρος. Ως εκ τούτου ο αγώνας μας είναι πνευματικός συνάμα και πολιτικός, συνένωση της διανόησης και της λαϊκής θέλησης κατευθυνόμενη προς τους συγκεκριμένους σκοπούς της απελευθέρωσης από τους κατακτητές μας και της δημιουργίας μιας κοινωνίας δικαίου και αρμονίας.
Η ιδεολογία μας έχει σαν βάση της την πραγματικότητα του αίματος, άνευ της οποίας είναι αδιανόητη η ύπαρξη του έθνους. Δεν αναζητούμε τα θεμέλια της ιδεολογίας μας και την υπόσταση αυτής στην μεταφυσική και στις νεφελώδεις προτάσεις της. Αλήθεια μας είναι το γεγονός ότι καταγόμαστε από κάποιους πατέρες που μιλούν μια συγκεκριμένη γλώσσα, που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη ράτσα και που πάλεψαν στην ιστορία τους για να κρατήσουν την γη που εμείς σήμερα πατούμε ελεύθερη.


Θεωρούμε, σύμφωνα με την εμπειρία της ελληνικής ιστορίας πως εμείς οι Έλληνες μπορούμε να δημιουργήσουμε και να πραγματώσουμε την φυλετική μας ταυτότητα μέσα σε περιβάλλον ελευθερίας. Τούτο σημαίνει ότι ο φυσικός χώρος του Έλληνα όπου μπορεί να αναπτύξει πλήρως τις δυνατότητες του είναι μια πολιτεία την οποία εξουσιάζει ο ίδιος ως λαϊκή ολότητα. Όποτε ο έλληνας δεν είχε το λαϊκό αυτεξούσιο και την ελευθερία να θεσμίζει τις πολιτειακές του δομές, δεν δημιούργησε πολιτισμό, αλλά απλά διαβίωνε σε μια κατάσταση ετερονομίας και υποταγής.
Η Ελληνική ιστορία και ο Ελληνικός πολιτισμός αποτελεί για μας την πηγή των ιδεών και των αξιών της εθνικιστικής μας ιδεολογίας. Δεν αποδεχόμαστε ξένες θεωρίες περί εθνικισμού διότι δεν εναρμονίζονται με τον εθνικό μας χαρακτήρα ο οποίος συνίσταται αρμονική σχέση της ατομικότητας και λαϊκής ολότητας. Η σχέση αυτή μπορεί να δημιουργήσει πολιτείες και όχι αγέλες και ορδές.
Η αρχή του προσώπου και η αρχή του λαού συνθέτουν το ιδεώδες της Ελληνικής πολιτείας. Τούτο σημαίνει την συνύπαρξη αξιοκρατίας και λαϊκής εξουσίας που είναι και το ύπατο όραμα μας για την Ελληνική εθνικιστική πολιτεία. Προϋπόθεση αυτής της πολιτείας είναι η καταγωγή της εξουσίας από τον λαό για τον λαό. Κάθε ιδέα που θέλει να εισαγάγει την εξουσία είτε εκ άνω είτε εκ των έξω μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Κανένα ιερατείο, κανένας θεός, κανένας βασιλιάς, καμία φατρία, καμία τάξη, κανένας λοχίας δεν μπορεί να αφαιρέσει από τον λαό το αυτεξούσιο της θέλησης του. Το κράτος πρέπει να είναι λαϊκό και κοσμικό.
Η υπεράσπιση όλων αυτών των θεμελιωδών αξιών που απορρέουν μέσα από την ιστορία μας είναι η υπεράσπιση της Ελληνικότητας μας. Αυτό για εμάς είναι ο Ελληνικός Εθνικισμός. Ελευθερία του προσώπου, λαϊκή εξουσία και κυριαρχία της γης μας, είναι οι τρεις κολόνες που βαστάζουν την εθνικιστική μας ιδεολογία και υπαγορεύουν την πολιτική μας δράση.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα κήρυξε ένα πόλεμο ενάντια σε κάθε ξένο ιδεολόγημα που αρνείται αυτές τις αξίες της εθνικιστικής πολιτείας. Ιδεολογήματα όπως ο μαρξισμός, ο φιλελευθερισμός, η σοσιαλδημοκρατία, η αναρχία και ο ολοκληρωτισμός βρίσκονται αντιμέτωπες με την ιδεολογία μας. Ο πόλεμος εναντίων όλων αυτών των ιδεολογημάτων αποσκοπεί στην κάθαρση της πολιτικής συνειδήσεως των πολιτών. Μέσα από μια καθαρή πολιτική συνείδηση μπορεί να εκπηγάσει μια υγιής εθνική και κοινωνική δράση, κάτι που λείπει από την πατρίδα μας με αποτέλεσμα ετερόνομες και ξενοκίνητες ηγεσίες να διαφεντεύουν τον τόπο. Ο αδιάκοπος πόλεμος εναντίων τους θα αποκαταστήσει την λαϊκή θέληση και θα οδηγήσει την πολιτική δράση στον σκοπό της απελευθέρωσης της πατρίδος από τους τούρκους και άγγλους κατακτητές.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ