Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ομιλία στο Κολόσσι

Στα πλαίσια της εκστρατείας διαφώτισης και παρουσίασης των θέσεων του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος, χθες το απόγευμα, ημέρα Πέμπτη 26-11-09, στελέχη του ΕΔΗΚ παρευρέθηκαν σε καφενείο στο χωριό Κολόσσι της επαρχίας Λεμεσού, όπου ο πρόεδρος κ. Λουκάς Σταύρου μίλησε στους παρευρισκόμενους. Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις από το κοινό καθώς και συζήτηση στην οποία συμμετείχαν σχεδόν όλοι. Ο διάλογος με τους πολίτες ήταν εποικοδομητικός επειδή τους δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουν τις ανησυχίες και της απόψεις τους για τα τεκταινόμενα, αλλά και να λάβουν απαντήσεις σε μια σειρά θεμάτων που τους απασχολούν.
Παρακάτω παρατίθεται η ομιλία του κ. Λουκά Σταύρου:

Το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ιδρύθηκε μετά τις ευρωεκλογές. Η επίσημη ανακήρυξη του κόμματος έγινε στις 11 Νοεμβρίου 2009 . Αν και παρευρέθηκαν αρκετά μέσα ενημέρωσης , το γεγονός καλύφθηκε από τη γενική αποσιώπηση .
Τούτη η συμπεριφορά δείχνει πως το κατεστημένο αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία . Πρόκειται για μια δημοκρατία που δεν δίνει φωνή σε όσους διαφωνούν με το κατεστημένο , σε όσους έχουν διαφορετική άποψη. Καταγγέλλουμε το γεγονός ως απόδειξη της αντικατάστασης της δημοκρατίας από την κομματοκρατία .
Ο λόγος που το κατεστημένο δεν θέλει να ακούγεται η φωνή μας είναι γιατί σε αυτή τη περίοδο όπου ετοιμάζεται ένα σχέδιο λύσης δεν θέλουν με κανένα τρόπο να ακουστεί η καθαρή εθνικιστική φωνή .
Στα πλαίσια αυτά , της επιβολής της σιγής , τηρείται επίσης η εσκεμμένη απόκρυψη των όσων συζητούνται και πράττονται αναφορικά με τη λεγόμενη λύση του κυπριακού .
Εμείς , ο λαός δηλαδή , μαθαίνουμε εκ των υστέρων κάποια πράγματα για τα οποία δεν έχουμε καμία δυνατότητα να τα αλλάξουμε η να τα απορρίψουμε . Οι μυστικές αποφάσεις των πολιτικάντηδων είναι η σκληρή μοίρα που πέφτει πάνω στο λαό μας .
Πρόσφατα παραδείγματα είναι η αποδοχή του προέδρου της δημοκρατίας για τις αυθαίρετες και επαίσχυντες κατ’ εμάς προτάσεις του ιδίου που κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων , περί εκ περιτροπής προεδρίας , περί παραμονής 50.000 εποίκων , περί σταθμισμένης ψήφου , περί δημιουργίας μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων μετά την λύση , περί απλής διαφοροποίησης των εγγυήσεων .
Τι σημαίνουν όλα αυτά , ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να παραχωρούν και να προσφέρουν στον τούρκο κατακτητή ; Ρωτήθηκε ποτέ ο λαός αν συμφωνεί με όλα αυτά ; Δεν ρωτήθηκε ο λαός και ούτε του δίνουν το δικαίωμα να ρωτήσει .
Του λένε αντίθετα πως θα χάσουμε την αξιοπιστία μας αν πάρουμε πίσω τις προτάσεις που καταθέσαμε . Μας φέρνουν δηλαδή προ τετελεσμένων γεγονότων . Αυτό όμως δεν μπορεί να ονομάζεται δημοκρατία γιατί στη πραγματικότητα είναι η χειρότερη μορφή δικτατορίας .

Εμείς πιστεύουμε πως μια πραγματική δημοκρατία που θα έδινε φωνή και δύναμη στο λαό θα έστελλε στο ανάθεμα όλους αυτούς τους καρνάβαλους της υποχώρησης και θα άνοιγε το δρόμο για μια εθνοπρεπή διεκδίκηση των δικαίων μας .
Αυτό το σενάριο της μυστικής διαβούλευσης και επιβολής αντιλαϊκών και αντεθνικών σχεδίων το ζει ο τόπος από παλιά . Από τον καιρό που η ΕΟΚΑ πολεμούσε τους άγγλους δυνάστες , οι πολιτικάντηδες άλλα σχεδίαζαν στα μυστικά συμβούλια τους και άλλα επέβαλλαν ως τετελεσμένα γεγονότα . Η ίδια τακτική εξακολουθεί και σήμερα . Τίποτα απολύτως δεν άλλαξε .
Από το αίσχος της Ζυρίχης μέχρι σήμερα ακολουθείται ένα μυστικό σχέδιο που περνά μέσα από αλλεπάλληλες υποχωρήσεις , παραχωρήσεις , προδοτικές συμφωνίες και προτάσεις που στο σύνολο τους αποσκοπούν να μοιράσουν τη Κύπρο ανάμεσα σε τούρκους , άγγλους και σε μια κυπροκεντρική και ανθελληνική συμμορία πλουτοκρατών , τραπεζιτών και πολιτικών ευνούχων .
Έτσι εξηγείται μετά την προδοσία της Ζυρίχης , η πράσινη γραμμή , η αυτονόμηση των τουρκικών θυλάκων , η επιβολή της κυπριακής συνείδησης , η προκλητική ρήξη με την τότε στρατιωτική κυβέρνηση που είχε ως αποτέλεσμα το προχείρως εκτελεσθέν πραξικόπημα , η συγκέντρωση των τουρκοκυπρίων σε μια ενιαία εδαφική ζώνη , η προδοσία των συμφωνιών κορυφής Μακαρίου –Ντεκτάς που είναι στη ουσία παραχώρηση ενιαίας εδαφικής ζώνης και διοίκησης στους τούρκους , με μέτρο την οικονομική βιωσιμότητα , όλες οι συμφωνίες που ακολούθησαν και συνέβαλαν στη σφυρηλάτηση του σχεδίου Ανάν , το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και τέλος η κατάπτυστη προσφορά Χριστόφια .
Θέλουν , εξ ονόματος κάποιων συμφερόντων , να διαμοιράσουν τα ιμάτια της πατρίδος , αδιαφορώντας αν ο ελληνισμός εκτεθεί στο κίνδυνο της εκδίωξης του από τούτα τα χώματα .
Αυτή η πορεία προς τη καταστροφή πρέπει επειγόντως να σταματήσει. Είναι ένα ιστορικό κάλεσμα που αν δεν το ακούσουμε , αν αδιαφορήσουμε θα συμβάλουμε και εμείς στην καταστροφή . Η ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΉ . Έχουμε όλοι υποχρέωση να αντισταθούμε σε όσους επιβουλεύονται τα δίκαια του ελληνισμού της Κύπρου , ντόπιους και ξένους .


Το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ είναι μια διαφορετική φωνή , μια διαφορετική πρόταση , εθνική και λαϊκή . Φιλοδοξεί να γίνει εκείνο το πολιτικό όργανο δια του οποίου να μπορέσουν οι έλληνες της Κύπρου να εκφράσουν την αντίθεση τους σε ότι συμβαίνει εις βάρος του ελληνισμού .
Θεωρούμε πως μέσα από συλλόγους και απολιτικά κινήματα , πατριδο-φλυαρίας , τίποτα δεν πετυχαίνεται . Τουναντίον αφήνουμε ανενόχλητους στο ολέθριο έργο τους όλους αυτούς που κατέχουν την εξουσία .
Επειδή έρχονται δύσκολοι καιροί για το ελληνισμό μας , κανείς δεν ξέρει αν θα μπορέσουμε να αντικόψουμε το επερχόμενο σχέδιο και κανείς δεν ξέρει επίσης τι θα προκύψει μετά από ένα νέο ΟΧΙ.
Μοναδική βεβαιότητα μας θα είναι η πολιτική οργάνωση των εθνικιστικών λαϊκών δυνάμεων για να μπορέσουμε είτε να παλέψουμε μετά από μια λύση που θα μας επιβάλουν είτε να ανοίξουμε το δρόμο της στρατηγικής της απελευθέρωσης μετά από ένα νέο ΟΧΙ .
Οι εθνικιστικές δυνάμεις αν παραμείνουν διάσπαρτες και εγκλωβισμένες στα διάφορα κόμματα της υποταγής , της υποκρισίας και της πατριδοκαπηλίας , δεν θα μπορέσουν να προσφέρουν τίποτα .
Ο στυγερός κτηνοτούρκος με τη βοήθεια των άγγλων και των προδοτών , θα πατήσει τη γη μας πέρα ως πέρα και η σκληρή μοίρα της Ίμβρου και της Τενέδου , της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης θα επαναληφθεί .
Πρέπει όλοι οι εθνικιστές να ενωθούμε σε μια γροθιά , αποφασισμένοι να πολεμήσουμε για την ελληνικότητα της γης μας και να μην αφήσουμε τους κατακτητές και τους προδότες να επιβάλουν τα σχέδια τους .
Ο ελληνισμός θα ζήσει σε αυτό το τόπο μόνο αν αποφασίσει να πολεμήσει . Αλλιώς θα εξαφανιστεί .
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ