Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Γιατί επιλέξαμε τη τακτική της κατά μέτωπο επίθεσης και την υποστήριξη της Ε.Ο.Κ.Α. Β , μιας υπόθεσης ηττημένης που ρίφθηκε από τους εχθρούς της και τους ρίψασπεις ηγετίσκους της στο βαθύ πηγάδι του αναθέματος και της ανυποληψίας , που σκεπάστηκε με τόνους λάσπης , ψεύδους , εμπάθειας , υστερίας , κατακραυγής ;

Πρώτο , γιατί στο πρόσωπο της ΕΟΚΑ Β καθυβρίστηκε και απωθήθηκε από το προσκήνιο της πολιτικής , ολόκληρη η εθνική ενωτική παράταξη . Τούτο υπήρξε μια πολεμική τακτική του Ζυριχικού κατεστημένου ώστε από το 1974 και εντεύθεν να μείνει ανενόχλητο στις αισχρές υποχωρήσεις του .

Δεύτερο , γιατί κάποια ανδρείκελα που παρίσταναν τους ηγέτες της εθνικής παράταξης έρριψαν την ασπίδα , εγκατέλειψαν το λαό που τους ακολούθησε και το ιερό εθνικό φρόνημα και έτρεξαν να κρυφτούν και να εξαργυρώσουν τη μεταστροφή τους με θέσεις και χρήμα .Κατά συνέπεια η παράταξη μας προδομένη και εγκαταλελειμμένη δεν μπόρεσε να υπερασπίσει τον εαυτό της και το δίκαιο της το οποίο εμείς οι νέοι έλληνες έχουμε τη γνώση και το σθένος να υπεραμυνθούμε .

Τρίτο , γιατί η εναντίωση στη Ζυριχική τυραννία , δηλαδή στη βίαιη εφαρμογή μιας συνθήκης και ενός συντάγματος που δεν εγκρίθηκε ποτέ από το λαό , εναντίωση που αρχίζει ευθύς με την υπογραφή αυτής της ολέθριας συνθήκης και κορυφώνεται στην ένοπλη αντίσταση της Ε.Ο.Κ.Α. Β , αποτελεί για μας τους νέους , ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ , μη αποδοχής του κατακτητικού «δικαίου» πάνω στο οποίο στηρίζονται σήμερα , αφενός η αδιαλλαξία των τούρκων και των άγγλων κατακτητών και αφετέρου η ανερμάτιστη υποχωρητικότητα των κρατούντων και συνεχιστών της Μακαριακής πολιτικής .

Τέταρτο , γιατί βάσει αυτής της θαρραλέας εναντίωσης στη Ζυρίχη και τα πολιτικά όργανα της μπορούμε σήμερα να καταγγείλουμε στα διεθνή όργανα και στην Ευρώπη , όλα τα κακώς κείμενα , όλους τους όρους εκείνους των συνθηκών που στέρησαν την ελευθερία του κυπριακού ελληνισμού και επέβαλαν όρους τυραννικούς , κατακτητικούς .Μπορούμε σήμερα , χάριν της ένοπλης εξέγερσης της ΕΟΚΑ Β , να πούμε με υπερηφάνεια πως ο λαός μας δεν έσκυψε σαν ραγιάς , δεν αποδέχθηκε τους όρους των κατακτητών .

Πέμπτο , γιατί το πολιτικό κατεστημένο του τόπου αρνείται να αλλάξει πορεία , βαδίζει πάνω στα ίδια λάθη , ακολουθεί μια τακτική που θεωρεί ιερή και απαραβίαστη τη Ζυρίχη και τα επακόλουθα της και οδηγεί την πατρίδα μας στην καταστροφή μέσω μιας νέας συμφωνίας που θα είναι στην ουσία μια συγκυριαρχία των τούρκων , των άγγλων και των υποταγμένων γραικύλων .

Έκτο , γιατί θέλουμε να προειδοποιήσουμε το λαό για το σκοτεινό μέλλον που επέρχεται , εάν αποδεχθεί νέες συνθήκες τρισχειρότερες της Ζυρίχης . Να υπενθυμίσουμε σε αυτόν πως οι συνθήκες εκείνες είχαν μεταξύ άλλων ως επακόλουθο τους την εμφύλια σύρραξη .Ποιος μπορεί λοιπόν να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας νέας εμφύλιας σύρραξης , απείρως σκληρότερης και καταστροφικότερης εάν ένα νέο σχέδιο λύσης πέσει πάνω στη μοίρα του ελληνισμού μας ;

Έβδομο , γιατί πιστεύουμε πως με την αναφορά και την υπεράσπιση της ΕΟΚΑ Β δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία εκείνη που είναι κοινό κτήμα της Ευρώπης και θα πολεμήσουμε το νέο έκτρωμα που ετοιμάζεται .Θα υπερασπιστούμε την δημοκρατία εκείνη που επιβάλλει στις μειονότητες σεβασμό στις εθνικές πλειονότητες στο έδαφος των οποίων διαβιούν . Θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία εκείνη , που δίνει στο κάθε πολίτη μια ψήφο και σέβεται την ισότητα των πολιτών της.

Όγδοο , γιατί η ΕΟΚΑ Β αποτελεί συνέχεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59 , ενός αγώνα που δεν τελείωσε , δεν έφθασε στο σκοπό του αλλά καταπνίγηκε από τη συνομωσία της Ζυρίχης . Ο αγώνας εκείνος συνεχίζεται μέχρι να φύγει από αυτή τη γη και ο τελευταίος τούρκος και άγγλος στρατιώτης και η Κύπρος να ασκήσει το ύπατο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης της .

Ένατο , Γιατί θέλουμε μέσα από την ευρεία αντιπαράθεση με το κατεστημένο της υποχώρησης , αντιπαράθεση ιστορική , νομική και πολιτική να αφυπνίσουμε τις εθνικές λαϊκές δυνάμεις που βρίσκονται σε πολυετή καταστολή και με τη φλόγα ενός αναγεννημένου εθνικού φρονήματος να σφυρηλατήσουμε τη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ .

Δέκατο , γιατί η ιστορία διδάσκει πως τίποτα καινούριο δεν κτίζεται με τα φθαρμένα υλικά του παλαιού και σάπιου οικοδομήματος . Αν θέλουμε να αλλάξουμε πορεία και να θέσουμε σαν σκοπό μας την απελευθέρωση πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να γκρεμίσουμε συθέμελα το παλαιόν για να ανορθώσουμε το νέον .

Ενδέκατο , γιατί θέλουμε στις τάξεις μας ανθρώπους δυνατούς , ατσάλινους , που θα αποβάλουν από την ψυχή τους κάθε χαμερπές αίσθημα οίκτου , δισταγμού , υποχωρητικότητας και φόβου . Θέλουμε να περιφρουρήσουν τη πολιτική μας έπαλξη όχι χάρτινα ανθρωπάκια αλλά σκληροί και ανυποχώρητοι πολεμιστές που θα υψώσουν μια μέρα τα λάβαρα της εφόδου ενάντια στους βάρβαρους κατακτητές .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ