Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

11 Νοέμβρη 2009 , Ξενοδοχείο «ΚΑΝΙΚΑ» , Λεμεσός – Κύπρος

Ομιλία του προέδρου του κόμματος , Λουκά Σταύρου

Ελληνίδες και έλληνες ,

Υπάρχουν δύο γραμμές , δύο ρεύματα , δύο σχολές που προσδιορίζουν και διαμορφώνουν την ιστορία της Κύπρου από το 1955 και εντεύθεν , την ιστορία του κυπριακού προβλήματος .

Η μια γραμμή είναι αυτή της εθνικής ενωτικής παράταξης . Αυτή η γραμμή έχει τις ρίζες της στα βάθη της ιστορίας μας . Αποτελεί όμως κορυφαία στιγμή της ύπαρξης της η έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ τη πρώτη Απριλίου 1955 με ένα και μοναδικό σκοπό : την ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα .

Η άλλη γραμμή κάνει και αυτή την εμφάνιση της σε αυτή τη περίοδο . Είναι η γραμμή της προδοσίας , της υπόσκαψης , της άρνησης του αγώνα , της συνδιαλλαγής με τους κατακτητές , της υποχώρησης , του συμβιβασμού , του εφικτού.

Είναι η γραμμή του ραγιαδισμού και της επιορκίας που υπερίσχυσε στο τέλος και επέβαλε τη δική της κατεύθυνση στην ιστορία . Έτσι αντί να φτάσουμε στην Ελλάδα και το Παρθενώνα , κατρακυλήσαμε στο αίσχος των συμφωνιών της Ζυρίχης .

Έκτοτε οι κατακτητές μαζί με τους προσκυνημένους και εγκάθετους ηγετίσκους σέρνουν τη πατρίδα μας στον πλήρη αφελληνισμό και την υποταγή της στη τουρκική ζώνη επιρροής και επικράτειας εν τέλει .

Εκεί ακριβώς οδηγεί το νέο σχέδιο λύσης που ετοιμάζεται . Ένα σχέδιο που μέσα από την αισχρή διαδικασία του ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ θα καταλήξει στην εσχάτη προδοσία του ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ και της διζωνικής ομοσπονδίας .

Ο ελληνισμός της Κύπρου θα ζήσει και αυτός , όπως ο ελληνισμός της Σμύρνης , της Κωνσταντινούπολης , της Ίμβρου και της Τενέδου , τη φρίκη της τουρκικής επέλασης.

Τουρκικές ορδές από τη Τουρκία και το ευρύτερο Τουράν θα ξεχυθούν , μέσα από την ελεγχόμενη τουρκοκυπριακή ζώνη , προς όλη τη Κύπρο αποφασισμένοι να ρημάξουν και να διώσουν , να ατιμάσουν και να κατασκάψουν τα πάντα .

Γιατί εμείς δεν θα έχουμε στρατό , δεν θα έχουμε όπλα να υπερασπίσουμε τις ζωές μας .Οι μόνες ένοπλες δυνάμεις που θα απομείνουν θα είναι ο αγγλικός στρατός των βάσεων .

Μια υποτυπώδης αστυνομία που θα απομείνει θα είναι και αυτή ελεγχόμενη από τους τούρκους αφενός και από τον τουρκικό υπόκοσμο αφετέρου .

Ανεξαρτησία , εφικτό , επαναπροσέγγιση , επανένωση , εκτουρκισμός. Αυτές τις συνώνυμες λέξεις θα γράψει η ιστορία πάνω από το τάφο της πατρίδας μας .

Και όλα αυτά θα συμβούν γιατί η εθνική παράταξη υπεχώρησε , άφησε να βρίσκεται στο πηδάλιο , ο ραγιαδισμός και η προδοσία. Αφήσαμε να θεριέψει το κατεστημένο , να ριζώσει παντού να επισκιάσει τα πάντα σαν μια σκοτεινή νύχτα , κυρίως μετά την ήττα της Κύπρου το 1974 .

Η αντίσταση κατά της Ζυριχικής τυραννίας που ξεκίνησε μόλις αυτές οι καταραμένες συμφωνίες υπεγράφησαν , μια αντίσταση ποτισμένη με το πρώτο αίμα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ , Νεοκλή Παναγιώτου και Ευριπίδη Νούρου , με φιμώσεις του τύπου και της ελευθερίας του λόγου με ατελείωτους διωγμούς , στερήσεις , βασανισμούς , που μια σπείρα δολοφόνων περιστοιχίζουσα τον Μακάριο , διέπραττε αδίστακτα , μια αντίσταση που εξελίχθηκε στην ένοπλη αντιπαράθεση με το καθεστώς υπό το λάβαρο της ΕΟΚΑ Β που ο ένδοξος αρχηγός της , Γεώργιος Γρίβας Διγενής , οργάνωσε και κατηύθυνε , η αντίσταση εκείνη έπρεπε να συνεχιστεί υπό άλλη μορφή μετά τα γεγονότα του 74 .

Επεκράτησε όμως η στρατηγική της οπισθοχώρησης και της σιγής , που στην ουσία υπήρξε εγκατάλειψη του αγώνα . Αυτοί που πρόδωσαν την ΕΟΚΑ Β , το υπέροχο λαϊκό αίσθημα που αντιπροσώπευε και τον πόθο της ενώσεως βρίσκονται σήμερα στο στρατόπεδο των τουρκοπροσκυνημένων ομόθρονοι και ομοτράπεζοι τους . Ντροπή σας νενέκοι .

Η οπισθοχώρηση αυτή άφησε την εθνική παράταξη χωρίς φωνή , χωρίς θέληση και τους τουρκοπροσκυνημένους να προχωρήσουν ανενόχλητοι στα σχέδια τους . Η παράταξη μας κλεισμένη τάχα υπό προστασία , στους ψυκτικούς θαλάμους του Δημοκρατικού Συναγερμού άφησε το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ , αυτό το κόμμα που αρνήθηκε τον απελευθερωτικό αγώνα , να περάσει στο προσκήνιο της πολιτικής ως θηριώδης κριτής και κατακριτής των πάντων , δικαστής και δήμιος της ελληνικότητας μας .

Άφησε τον Μακάριο να προχωρήσει ανεμπόδιστος στις προδοτικές συμφωνίες του 1977 , όπου το ένα τρίτο του εδάφους μας παραχωρήθηκε στους τούρκους ως βάση για λύση του κυπριακού .

Άφησε το άθλιο κατεστημένο , να προχωρήσει στη συνέχεια , μέσα από αλλεπάλληλες υποχωρήσεις , στη χάλκευση του σχεδίου Ανάν και στη τωρινή κατάντια της αποδοχής , εκ περιτροπής προεδρίας , της αποδοχής πενήντα και πλέον χιλιάδων εποίκων και της εγκατάστασης τούρκων στην ελεύθερη ζώνη με κάθε διευκόλυνση και επιχορήγηση .

Τα πράγματα είναι πια ολοφάνερα .Ακόμα και στη περίπτωση που ο κυπριακός ελληνισμός καταψηφίσει την επερχόμενη λύση θα προχωρήσουν με απερίγραπτη δολιότητα , σε μια μερική και αποσπασματική διευθέτηση που θα καταλήξει μέσω της παράτασης των πραγμάτων ως έχουν , στο πλήρη εκτουρκισμό του βορρά και την ελεύθερη εγκατάσταση των τούρκων στο νότο .

Είναι μεγάλη παγίδα να παραταθεί αυτή η κατάσταση . Εάν δεν κλείσουν άμεσα τα οδοφράγματα , εάν δεν δοθεί ένα τέρμα στην υποχώρηση των κρατούντων , εάν δεν ισχυροποιηθεί ο στρατός μας , εάν δεν αλλάξουμε επιτέλους πολιτική κατεύθυνση το ταχύτερο δυνατό , νέα εφιαλτικά δεδομένα θα προκύψουν .

Πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα η υποχώρηση και το ανθελληνικό κατεστημένο να παραμεριστεί και να ριφθούν στα μαύρα τάρταρα οι ιδέες του , οι προτάσεις του , τα σχέδια του .

Εν όψει του μέγιστου κινδύνου , είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε το κατεστημένο , να κτυπήσουμε τα ερείσματα και τα θεμέλια του , να γκρεμίσουμε τα είδωλα από τα βάθρα τους .

Η πολιτική που ακολουθείται σήμερα είναι πέρα για πέρα αναχρονιστική , οπισθοδρομική , καταστροφική και ενδοτική .

Μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση άλλαξε το γεωπολιτικό σκηνικό στη περιοχή . Η Κύπρος δεν ζει πια κάτω στον πνικτικό ιστό της αγγλοσιωνιστικής επιρροής . Η Κύπρος αναπνέει τον ελεύθερο αέρα της Ευρώπης , του Ευρωπαϊκού δικαίου , της ευρωπαϊκής προοπτικής και εξέλιξης σε μια υπερδύναμη που από τη Κύπρο θα θελήσει να εξακτινωθεί στη Μέση Ανατολή και τη Βόρια Αφρική .

Κάποιοι θέλουν να προλάβουν αυτή την εξέλιξη , να την αποτρέψουν , να απωθήσουν την ευρωπαϊκή εξάπλωση στη περιοχή και να κρατήσουν τη Κύπρο υπό αγγλο-τουρκο-σιωνιστικό έλεγχο .

Διαφαίνεται ξεκάθαρα πως η προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού , σύμφωνα με τα μέτρα της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας , αποτελεί επίθεση κατά του ελληνισμού και της Ευρώπης . Σε αυτή την επίθεση ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο συντάσσεται και συνεργάζεται με τους εχθρούς της φυλής .

Οι μυστικές συμφωνίες και διαβουλεύσεις καθορίζουν από καιρό τη πορεία των πραγμάτων .

Άλλα λένε και άλλα πράττουν . Και προκειμένου να δικαιολογήσουν τον κατήφορο τους και να αποκρύψουν την ενδοτικότητα τους επικαλούνται τη Ζυρίχη επικαλούνται το Μακάριο και τις συμφωνίες του 77 , ενώ δεν παύουν να ρίχνουν λάσπη στην εθνική παράταξη .

Εφόσον λοιπόν επικαλείσθε τις συμφωνίες του 1977 προκειμένου να διαπράξετε νέες αισχρότητες , εμείς στεκόμαστε απέναντι σας και λέμε ξεκάθαρα πως αυτές οι συμφωνίες είναι απαράδεκτες , κατάπτυστες , προδοτικές , υπηρετούν τη Τουρκία και αποδέχονται το πολιτικό στόχο της τουρκικής εισβολής που ήταν η μετατροπή της πολυπεριφερειακής ομοσπονδίας που όρισε η Ζυρίχη και η πράσινη γραμμή σε διπεριφεριακή , διζωνική.

Τονίζουμε ξανά πως θα μπορούσαν όλα αυτά να παρακαμφθούν , όλα τα αρνητικά σημεία και της Ζυρίχης και του 77 και του σχεδίου Ανάν εάν οι πολιτικές ηγεσίες κατανοούσαν τη δυνατότητα που μας δίνει η Ευρώπη για χάραξη μιας νέας στρατηγικής που θα αποσκοπεί σε μια λύση ευρωπαϊκής δημοκρατίας στην οποία κάθε μειονότητα απολαμβάνει των δικαιωμάτων της , σεβόμενη τις επιλογές και κατευθύνσεις της εθνικής πλειονότητας .

Δυστυχώς όμως , η αλληλεξάρτηση του πολιτικού κατεστημένου με ένα σύνολο συμφερόντων ντόπιων και ξένων , δεν επιτρέπει μια τέτοια αλλαγή πορείας .

Όσο και αν είναι δύσκολο , έχουμε καθήκον να πολεμήσουμε αυτό το κατεστημένο σε όλη του την έκταση .

Προς το σκοπό αυτό θα απαιτηθούν πρωτίστως ανεξάντλητες ψυχικές δυνάμεις που δεν θα τις βρούμε , παρά στη σύνδεση μας με το λαϊκό αίσθημα της παλαιάς και της νέας εθνικής παράταξης .Αυτή είναι η παράταξη στην οποία ανήκουμε . Οφείλουμε να υπερασπιστούμε της ιστορίας και των αγώνων της ενάντια στους λασπολόγους και τους δημίους της . Θα πάμε μπροστά αν υπερασπιστούμε τα δίκαια της και αν κατανοήσουμε επίσης το μεγάλο της λάθος που ήταν και είναι η ανυπαρξία αυτοδύναμης πολιτικής οργάνωσης που να διεκδικεί την εξουσία .

Δεν υπάρχει στην ιστορία περίπτωση απελευθερωτικού κινήματος που πολιτικώς στηρίχθηκε σε άλλους και να πέτυχε τους σκοπούς του . Η αποτυχία είναι βέβαιη .

Εάν ο σκοπός μας είναι η απελευθέρωση , ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος . Ας βάλουμε λοιπόν από τώρα τα θεμέλια της πολιτικής οργάνωσης που θα στηρίξει στη δεδομένη στιγμή τον ατσάλινο και αιματηρό αγώνα των ελλήνων ενάντια στους κατακτητές .

Συναγωνιστές , τα πράγματα πρέπει να τα λέμε με το όνομα τους . Θέλουμε ένα απολιτικό πατριωτισμό , ένα εθνικισμό των συνεστιάσεων , των συνθημάτων και των διαφόρων εκδηλώσεων δωματίου ; Εάν είναι έτσι δεν χρειάζεται καμιά πολιτική οργάνωση .

Εάν όμως θέλουμε ο φλογερός εθνικισμός μας να γίνει σίδερο πυρωμένο που θα καρφωθεί μια μέρα στα στήθια των οχτρών μας , εάν θέλουμε ένα εθνικισμό της σύγκρουσης και της ορμής , πρέπει από σήμερα , από χθες να αρχίσουμε να υφαίνουμε το ατσάλινο δίκτυο της πολιτικής και μαχητικής μας οργάνωσης και να σταθούμε απέναντι στους τουρκοπροσκυνημένους όπως η απειλή της καταιγίδας , με ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση , ώστε να φέρουμε μια μέρα

την πολιτική εκείνη πραγματικότητα στο τόπο , που θα θέλει και θα μπορεί να απαιτήσει από την Ελλάδα να πράξει τα δέοντα και το έθνος σύσσωμο να προχωρήσει με πυρωμένη τη καρδιά στο δρόμο της ελευθερίας .

Οι καιροί απαιτούν την επιστροφή της ενωτικής παράταξης στο πολιτικό προσκήνιο , απαιτούν την ενότητα όλων των εθνικιστικών , πατριωτικών , αντικατοχικών δυνάμεων και την απώθηση των δυνάμεων του αίσχους και της υποχώρησης .

Το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ευελπιστεί , με τη βοήθεια θεού και ανθρώπων , να γίνει το μαχητικό πολιτικό όργανο της εθνικής παράταξης αλλά και του συνόλου των εθνικών λαϊκών δυνάμεων.

Θα σταθούμε στο πλευρό αυτού του λαού και θα παλέψουμε μαζί του στον αγώνα του για το ψωμί που το αρπάζουν οι τραπεζίτες και τα εξαρτώμενα τους μονοπώλια , για την εθνική παιδία που παραχαράσσεται από τα κομματικά επιτελεία και τους ελεεινούς νεοκύπριους νεοραγιάδες , για την ελευθερία του λόγου και τη συμμετοχή στα όργανα λήψης αποφάσεων μέσα από μια νέα αντίληψη της δημοκρατίας όπου η βουλή του λαού αποτελείται από τους αντιπροσώπους των παραγωγικών ενώσεων . θα παλέψουμε για να μη συσσωρεύεται ο πλούτος που ο ίδιος ο λαός παράγει με την εργασία του , σε λίγα χέρια πλουτοκρατών και παρασίτων .

Θα παλέψουμε για μια λαϊκή εθνική οικονομία όπου μόνο οι παραγωγικές δυνάμεις θα έχουν δικαιώματα σε αυτό το τόπο και όχι το ληστρικό τραπεζικό κεφάλαιο .Ο πλούτος παράγεται από την εργασία του λαού και πρέπει να επιστρέφει στο λαό .

Ενάντια στις ακρότητες του κομμουνισμού και του καπιταλισμού , όραμα μας είναι ένα κράτος λαϊκό που θα επιβάλει την εθνικοκοινωνική συνοχή και συνεργασία των παραγωγικών δυνάμεων .

Μόνο όταν φέρουμε το λαό με το μέρος μας και κατορθώσουμε να δημιουργήσουμε μαζικά – λαϊκά αιτήματα θα μπορέσουμε να πολεμήσουμε των συνασπισμό συμφερόντων που στηρίζει το πολιτικό κατεστημένο της υποχώρησης .

Το εθνικό πρόβλημα της Κύπρου είναι αλληλένδετο με τις οικονομικό-κοινωνικές δυνάμεις που το παρήγαγαν .

Η επάρατη Ζυρίχη εκτός των εθνικών δεινών , δημιούργησε μια μεγαλοαστική τάξη , ένα σύμπλεγμα συμφερόντων μεταξύ τραπεζών , μονοπωλίων και των διαφόρων αντιπροσωπευτικών εξαρτήσεων των πολυεθνικών .

Το σύμπλεγμα τούτο εν ονόματι των συμφερόντων του που του παρείχε η κλειστή και ελεγχόμενη αγορά της Κύπρου πολέμησε τον ενωτικό αγώνα και στήριξε με νύχια και με δόντια την αλλαγή πορείας .

Είναι αυτό το σύμπλεγμα συμφερόντων που εναντιώνεται σήμερα σε μια εθνική λύση. Γιατί σε τελική ανάλυση δεν ενδιαφέρονται αν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους θα καταναλώνονται από τούρκους , εβραίους , ασιάτες , αφρικανούς , λαθρομετανάστες , σκλάβους ή ελεύθερους .

Τουναντίον , μια κοινωνία μπάσταρδων , μια κοινωνία πολυεθνική , πολυφυλετική , πολυπολιτισμική όπως την θέλουν , δεν θα βρεθεί ποτέ σύμφωνη να ανατρέψει τα ανόσια συμφέροντα τους .

Αυτή η κοινωνία που ευνοεί το ληστρικό κεφάλαιο , ντόπιο και ξένο , είναι κατά σύμπτωση η κοινωνία που οραματίζεται ο κομμουνισμός και ο διεθνιστικός σοσιαλισμός .

Η πλουτοκρατία και τα ιδεολογήματα της δεξιάς συμπίπτουν με την σοσιαλ-κομμουνιστική λέπρα σε ένα κοινό ιδανικό :Τη χαοτική , πολυφυλετική , ανεθνική κοινωνία .

Έτσι δεν είναι περίεργο που ολόκληρος ο πολιτικός εσμός , από τη δεξιά μέχρι την αριστερά συμφωνούν στη λύση του πάρε – δώσε και του αφελληνισμού .

Μοναδική δύναμη που μπορεί να ορθωθεί απέναντι τους είμαστε εμείς οι εθνικιστές , οι εχθροί του φυλετικού χάους , οι εχθροί της πλουτοκρατίας και των δεξιών υπερασπιστών της , οι εχθροί του κομμουνισμού και του διεθνιστικού σοσιαλισμού .

Εμείς οι εθνικιστές που θέλουμε πάνω από όλα μια Κύπρο ελεύθερη και ελληνική που ένας λαός ελληνικός θα μοιράζεται δίκαια το ψωμί και το μόχθο του και ένας στρατός ελληνικός θα τη προστατεύει από τους εχθρούς της σε ένα ενιαίο μέτωπο από τον Έβρο μέχρι τη Πάφο .

Ένας λαός μια σημαία , ένας στρατός .

Στη ληστρική παρασιτική πλουτοκρατία αντιτάσσουμε το λαϊκό εθνικό κράτος που θα αποτρέπει την συσσώρευση του πλούτου στους λίγους και της φτώχιας στους πολλούς .

Στην αστική δημοκρατία που προάγει ταξικά και φατριαστικά συμφέροντα μιας χούφτας ληστοσυμμοριτών και των πολιτικών υποτακτικών τους , αντιτάσσουμε την εθνική λαϊκή δημοκρατία που θα προάγει τα συμφέροντα των λαϊκών παραγωγικών δυνάμεων .

Στη φιλοσοφία του πάρε – δώσε και του οδυνηρού συμβιβασμού αντιτάσσουμε τη διακοπή των συνομιλιών με τους κατακτητές , το κλείσιμο των οδοφραγμάτων , και το σταμάτημα της τρίτης εισβολής , όπου χιλιάδες τούρκοι εγκαθίστανται στην ελεύθερη Κύπρο με την επιχορήγηση της κυβερνήσεως .

Στη διάλυση της εθνικής φρουράς και την επιβολή της αποστρατικοποίησης αντιτάσσουμε την αναβίωση του ενιαίου αμυντικού δόγματος και τη μετατροπή του σε ενιαίο στρατό Ελλάδος –Κύπρου .

Στην αδιαλλαξία των τούρκων κατακτητών αντιτάσσουμε τη στρατηγική της απελευθέρωσης που μέσα από ένα πολύμορφο αγώνα θα καταλήξει αν χρειαστεί στον απελευθερωτικό πόλεμο . Η μέρα εκείνη η πολυπόθητη που η φωνή του δικαίου μας θα είναι η βροντή των κανονιών .

Ας γνωρίζουν οι τούρκοι , πως η αρπαγή της γης μας δεν θα τους φέρει την ευτυχία που ονειρεύονται .Το όνειρο τους θα γίνει μια μέρα εφιάλτης όταν οι αρβύλες του ελληνικού στρατού θα πατούν τους αιματοβαμμένους δρόμους της Κερύνειας μας .

Ελληνίδες και έλληνες

Το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ , τόσο στην ιδεολογική του ταυτότητα , όσο και στην οργανωτική του δομή και πολιτική κατεύθυνση , μπορεί να συνενώσει όλες τις εθνικές λαϊκές δυνάμεις , σε μια ατσάλινη ανασύνταξη , και να διεξάγει ένα ανυποχώρητο πόλεμο κατά του κατεστημένου μέχρι τη τελική σύγκρουση και κατίσχυση της εθνικής λαϊκής γραμμής που από τους τάφους των ηρώων της ΕΟΚΑ ατενίζει την Ελλάδα και τον Παρθενώνα. .

Στο δρόμο τούτο της τιμής που διαλέξαμε να βαδίσουμε δεν αποδεχόμαστε και δεν σεβόμαστε καμία συμφωνία , καμιά πρόταση , καμία συνθήκη που αρνείται την ελληνικότητα της Κύπρου . Το αιώνιο αίσχος θα σκεπάσει όσους παραχώρησαν γην και ύδωρ στους κατακτητές και αυτοί που θα τολμήσουν να παραχωρήσουν με την υπογραφή τους έστω και μια χούφτα χώμα ελληνικό θα αντιμετωπίσουν την οργή των ελλήνων και οι φαμίλιες τους θα αποπεμφθούν καταραμένες από αυτή τη γη και τα κόκαλα ακόμα των νεκρών τους θα τα ξεράσει τούτο το χώμα το άγιο , το ποτισμένο με αίμα ελληνικό .

Φωτιά και ατσάλι στους προδότες .

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ .