Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Τι κομίζει ο Έσπεν Άιντα;


Από τα λεγόμενα του ειδικού αντιπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Άιντα καταλαβαίνουμε πως έχει στα χέρια του σχέδιο αποσπασματικής διευθέτησης των υδρογονανθράκων χωρίς κατ' ανάγκη να τεθεί το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων .
Κατ' αρχήν τοποθετεί το θέμα των υδρογονανθράκων στο κοινό μέλλον των δύο κοινοτήτων και συνακόλουθα διαχωρίζει την διαχείριση από την εκμετάλλευση και αντίστοιχα την συνδιαχείριση από την συνεκμετάλλευση που θα προκύψει στο μέλλον.

Αν γίνει αποδεκτή αυτή η πρόταση που υποθέτουμε , σύμφωνα με τα λεγόμενα του , ότι κομίζει ο Άιντα , τότε αυτομάτως η κυπριακή ΑΟΖ παύει να ανήκει στην κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας και μεταβιβάζεται στις δύο κοινότητες.
Επιπρόσθετα αναγνωρίζεται για άλλη μια φορά εμπράκτως το κατοχικό μόρφωμα από την ίδια την κυπριακή δημοκρατία που θα αυτοκτονήσει για να παραχωρήσει την κυριαρχία της στο κατοχικό μόρφωμα αφενός και όχι στην ελεύθερη επικράτεια της αφετέρου αλλά σε μια εδαφική ζώνη που ελέγχουν οι “Ελληνοκύπριοι” ή η διοίκηση του νότου όπως λέγει η τουρκική προπαγάνδα.
Οι επόμενες μέρες θα δείξουν τι ακριβώς εγκυμονεί η ασέβεια.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ