Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Τι αποφάσισε το κονκλάβιο των μειοδοτών ( εθνικό συμβούλιο )


Το κονκλάβιο των μειοδοτών ( εθνικό συμβούλιο )συνεδρίασε χθες επί του θέματος της τρίτης εισβολής την οποία υποβαθμίζουν στο ανακοινωθέν τους και την περιγράφουν ως “παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της κυπριακής δημοκρατίας”.
Καλούν στη συνέχεια την Τουρκία να επιδείξει “έμπρακτο σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής δημοκρατίας” και να σταματήσει τις παρενοχλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ , προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα επιστροφής στις συνομιλίες.

Δηλαδή αν φύγει οριστικά το BARBAROS σημαίνει πως η Τουρκία δείχνει σεβασμό στην κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας;;;;;;;;;;
Ενώ η κατοχή της Κύπρου , ο εποικισμός , το ψευδοκράτος, δεν παραβιάζουν την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας ;;;;
Αν ο εσμός των μειοδοτών υπερασπιζόταν την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας ως διατείνεται, θα κρατούσε γραμμή απελευθέρωσης με κύριο αίτημα την επέκταση της κυριαρχίας της Κ.Δ. Στην κατεχόμενη επικράτεια της και δεν θα συζητούσε στην προδοτική γραμμή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Φαίνεται όμως πως το ενδιαφέρον του κονκλαβίου των μειοδοτών είναι πως να πειθαρχήσουν στα κελεύσματα των εταιριών και των τραπεζών για ανεμπόδιστη εκμετάλλευση του φυσικού αερίου υπέρ των συμφερόντων τους , αδιαφορώντας για το εθνικό πρόβλημα και για τα δικαιώματα του λαού πάνω στο φυσικό πλούτο της Κύπρου.
Με λίγα λόγια ο σεβασμός προς την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας δεν επιδεικνύεται με την αποχώρηση του BARBAROS αλλά με την αποχώρηση του τουρκικού κατοχικού στρατού και των εποίκων και την διάλυση του ψευδοκράτους.
Ένα άλλο σημείο που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως χρησιμοποιούν τις ανταλλαγές γνωμών στο τραπέζι των συνομιλιών ως ισχύουσες συμφωνίες και επικαλούνται τις συμφωνίες Χριστόφια – Ταλλάτ και Χριστόφια – Έρογλου. Μα δεν λέγανε οι ίδιοι πως τίποτα δεν είναι συμφωνημένο αν δεν υπάρξει τελική συμφωνία σε όλα ;
Δηλαδή αυτά που λέγονται και κατατίθενται στο τραπέζι των συνομιλιών προβάλλονται από τους συνομιλητές της “ελληνοκυπριακής κοινότητος” ως συμφωνίες και καλούν την “άλλη πλευρά” να τα σεβαστεί και αποδεχτεί.
Αίσχος αχρείοι.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ