Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Πρόταση εξόδου από την οικονομική κρίση και την παρακμή


Η κυπριακή οικονομία στα χέρια της κυβέρνησης της τραπεζοκρατίας και της ολιγαρχίας ( κυβέρνηση Αναστασιάδη ) πηγαίνει ολοένα από το κακό στο χειρότερο.
Καπιταλιστικές και σοσιαλκαπιταλιστικές προτάσεις που κατατίθενται από διάφορα κόμματα στα πλαίσια της διατήρησης του ισχύοντος πολιτικού και οικονομικού συστήματος δεν θεραπεύουν το πρόβλημα αλλά τουναντίον το επιδεινώνουν εκφράζοντας στην ουσία συμπόρευση με το σύστημα και συγκάλυψη των εγκλημάτων του.
Η πρόταση του Ε.ΔΗ.Κ. εδράζεται πάνω στην ριζική εναντίωση στο σύστημα και διανοίγει μια νέα προοπτική στην εθνική κοινότητα.

Συνοπτικά αναφέρουμε τι δέον γενέσθαι :

Πρώτο : Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
Δεύτερο : Άρση της κρατικής στήριξης του τραπεζικού τοκογλυφικού συστήματος και κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών.
Τρίτο : Κοινωνικοποίηση του συσσωρευμένου πλούτου της εκκλησιαστικής και ιδιωτικής ολιγαρχίας που επιτεύχθηκε σε συνθήκες εύνοιας από κατακτητές και ολιγαρχικά καθεστώτα.
Τέταρτο : Δημιουργία κρατικής μη τοκογλυφικής τράπεζας που θα στηρίξει την λαϊκή παραγωγή και ότι είναι συναφές προς αυτή.
Πέμπτο : Κατάργηση του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού και παράδοση της εξουσίας στις παραγωγικές ενώσεις και τις τοπικές κοινότητες στη βάση της λαϊκής συνέλευσης και της ανακλητής πυραμιδωτής ελεγχόμενης αντιπροσώπευσης .
Έκτο : Επανελλήνιση και αναστήλωση της αρχαίας ελληνικής κοσμοθέασης σε όλες τις εκφάνσεις της .

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.