Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Προς τον πρόεδρο Χριστόφια : “Κρείσσον γαρ οίμαι τήδε λατρεύειν πέτρα..”


Η προεδρία της ευρωπαϊκής ένωσης από την κυπριακή δημοκρατία , δηλαδή από ένα κράτος που η γη του κατέχεται από τούρκους και άγγλους κατακτητές , από ένα κράτος που ακόμα και το σύνταγμα του είναι προϊόν βίας των άγγλων αποικιοκρατών και όχι απαύγασμα ελεύθερης βούλησης του λαού του , προσβάλλει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό , προσβάλλει τις αξίες της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των εθνών που συναποτελούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ανοχή των ευρωπαϊκών κρατών στην κατοχή της κυπριακής επικράτειας και στην πολιτειακή σκλαβιά του κυπριακού λαού , μειώνει το κύρος των Ευρωπαίων ηγετών.

Βέβαια δεν περιμέναμε από τον κύριο Χριστόφια να υψώσει ανάστημα κατά της κατοχής και του Ζυριχικού συντάγματος , όταν η όλη του προσπάθεια κατατείνει σε μια εθελόδουλη λύση , που θα “σέβεται” τα δεδομένα που επέβαλε η εισβολή και κατοχή , σε μια λύση που θα αποτελεί μετεξέλιξη του πρώτου κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης σε ένα δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα ντροπής και ραγιαδισμού. Από πολιτικά ασήμαντο άνδρα τίποτα το μεγάλο δεν αναμένεται.
Η κυπριακή προεδρία όφειλε να έχει ως προτεραιότητα της την ανάδειξη του ζητήματος της διπλής κατοχής και να προτάξει το ύπατο δικαίωμα της Κύπρου για ολοκλήρωση της ανεξαρτησίας της στα πλαίσια μιας πραγματικής δημοκρατίας.
Αντί αυτού η ραγιαδίστικη πολιτική που ο κ. Χριστόφιας ακολουθεί , επιβεβαιώνεται και σημειολογικά με την απόφαση του να τελέσει την έναρξη της προεδρίας υπό την επιτήρηση των αγγλικών κατοχικών όπλων , σε ένα χώρο όπου οι πατέρες μας δίδασκαν την ελευθερία του λόγου .
Προσβάλλετε τον ελληνικό πολιτισμό με την ραγιαδίστικη στάση σας κύριε Χριστόφια. Σε ένα χώρο που ακούστηκε κάποτε το “κρείσσον γαρ οίμαι τήδε λατρεύειν πέτρα..” του Αισχύλου , δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε τελετή υπό τη σκιά της αγγλικής ξιφολόγχης.
Αρνείστε κύριε Χριστόφια να διεκδικήσετε το δίκαιο της αυτοδιάθεσης μας , όταν ο άγγλος κατακτητής ανακοίνωσε αυτές τις μέρες με απεχθή προπέτεια , πως θα υπερασπιστεί το “κυρίαρχο” έδαφος των βάσεων και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης τους. Αντί να απαντήσετε στην προκλητική και ιταμή δήλωση του άγγλου κατακτητή εσείς σέρνετε το κυπριακό λαό , να τον προσκυνήσει.
Κύριε Χριστόφια , χιλιάδες ραγιάδες μπορεί να σας υποκλίνονται και να προσυπογράφουν τα πολιτικά σας ατοπήματα , εμείς οι εθνικιστές- εθνικοκοινωνιστές δεν αποδεχόμαστε καμιά υποχώρηση και δηλώνουμε πως δεν θα σεβαστούμε καμιά υπογραφή παράδοσης έστω και μιας χούφτας γης στους τούρκους και άγγλους κατακτητές.
Μια μέρα θα μας βρείτε μπροστά σας , αποφασισμένους να πολεμήσουμε και να νικήσουμε , χωρίς να δείξουμε οίκτο μήτε σε κατακτητές μήτε σε προσκυνημένους.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος- ΕΔΗΚ