Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Έλληνες της Κύπρου αντισταθείτε στην επιβολή εμπράγματης λύσης

Οι λεγόμενες διακοινοτικές συνομιλίες από ότι δείχνουν οι εκατέρωθεν δηλώσεις θα συνεχιστούν στα πλαίσια ανταλλαγής επισκέψεων μεταξύ των τεχνικών επιτροπών.
Στο μεταξύ χθες , ο εκπρόσωπος του κατοχικού μορφώματος δήλωσε πως δεν θα επιστρέψει στις συνομιλίες μετά τις προεδρικές εκλογές του 2013 , εάν δεν λυθεί οριστικά το θέμα της “τουρκοκυπριακής απομόνωσης” δηλαδή αν δεν ανοίξουν οι απευθείας εμπορικές σχέσεις μεταξύ του κατοχικού μορφώματος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εις απάντηση αυτής της δήλωσης Έρογλου , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυπριακής δημοκρατίας , δήλωσε πως υπάρχει στο τραπέζι η πρόταση Χριστόφια , για παράδοση της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στα Ηνωμένα Έθνη με αντάλλαγμα την αποδοχή του ανοίγματος του απευθείας εμπορίου Ε.Ε με τα κατεχόμενα.
Εάν συντελεσθεί αυτή η προδοσία που θα αποτελεί την ολοκλήρωση της άρσης της εμπολέμου καταστάσεως και του ανοίγματος των οδοφραγμάτων ( αλήθεια τι έχει να μας πει περί αυτού ο κ. Λιλλήκας ; ) θα σημαίνει την έμπρακτη ( de facto) αναγνώριση των κατεχομένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την οικονομική τους αναβάθμιση που θα καταστήσουν τα κατεχόμενα την Ταϊβάν της Μεσογείου. Περιττόν να αναφέρουμε ότι τα κατεχόμενα θα γίνουν πύλη διέλευσης προς την Ε.Ε προϊόντων και υπηρεσιών από την Τουρκία , που θα καταστήσουν αυτά σε πόλο έλξεως εργατικών μαζών από την Τουρκία που υπό το καθεστώς των ανοικτών οδοφραγμάτων και των σχέσεων ειρήνης και αδελφοσύνης των κατακτημένων με τους κατακτητές , θα διασπαρούν σε ολόκληρη τη Κύπρο.
Έτσι ενώπιον των νέων δεδομένων που θα δημιουργήσει το απευθείας εμπόριο , θα προκύψει ως αναγκαίο επακόλουθο το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης της κυπριακής ΑΟΖ πριν από κάθε λύση.
Ας σημειωθεί επίσης πως η οικονομική κρίση , που ολοένα θα διογκώνεται ως χιονοστιβάδα , θα καταστεί ο χειρότερος σύμβουλος μας . Διότι η ντόπια εκκλησιαστικο-ιδιωτική παρασιτοκρατία και πλουτοκρατία θα επενδύσει τα όνειρα της στη συνεργασία της με την κατοχή.
Το άνοιγμα της πόλης φάντασμα , μπορεί να γίνει ξαφνικά και αναπάντεχα ακόμα και υπό τουρκική διοίκηση . Είναι ένας άσσος στο μανίκι των κατακτητών για να πλήξουν την κυπριακή προεδρία και να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Τότε δεν θα μιλάμε πια για οδοφράγματα και για κλείσιμο οδοφραγμάτων. Όλα αυτά θα είναι κούφια συνθήματα όταν η ανοικτή Αμμόχωστος θα γίνει το πείραμα της συνύπαρξης των δύο συνιστουσών πολιτειών ή κρατιδίων.
Η εμπράγματη λύση έχει τεθεί προ πολλού σε εφαρμογή μέσα από μυστικές συμφωνίες . Μην ακούτε λοιπόν τα πατριωτικά λογύδρια των μειοδοτών από τα μπαλκόνια . Αντισταθείτε Έλληνες πριν είναι αργά. Αντισταθείτε στην ενδοτική πρόταση Χριστόφια για την Αμμόχωστο. Διεκδικείστε το κλείσιμο των οδοφραγμάτων και το σταμάτημα των συνομιλιών. Απαιτείστε την επανατοποθέτηση του κυπριακού στη βάση του δικαίου της αυτοδιάθεσης και της επέκτασης της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας προς την κατεχόμενη επικράτεια της.
Ενδυναμώστε την εθνικιστική αριστερά , το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα , για να απορρίψουμε κάθε αντεθνική και αντιλαϊκή συμφωνία. Να αντιτάξουμε ένα ατσάλινο ΟΧΙ στη συμπαιγνία της κατοχής με την ντόπια οικονομική ολιγαρχία .
Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ