Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Εθνικιστική αριστερά: για το ψωμί του λαού και την απελευθέρωση

Χάρηκε πολύ ο Αβέρωφ Νεοφύτου που η αγγλική κυβέρνηση τάσσεται εναντίον της φορολόγησης των τραπεζικών συναλλαγών. Διότι αν συμβεί αυτό , λέγει ο θλιβερός θαλαμηπόλος των οικονομικών  του ΔΗΣΥ , θα χάσει η Κύπρος από τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες που προσφέρει σε ξένους επενδυτές.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι κυπριακές τράπεζες με την συναίνεση του αγγλόδουλου  πολιτικού κατεστημένου , κατέστησαν την Κύπρο , ένα αφορολόγητο παράδεισο των τοκογλύφων και ένα άπαρτο οχυρό από το οποίο κτυπούσαν κυρίως την οικονομία της Ελλάδος.
Καμιά παραγωγική επένδυση δεν έγινε στο τόπο , είτε στη Κύπρο είτε στην Ελλάδα. Τουναντίον από τη μια υποβοηθούσαν τους πολιτικούς να ασκούν δημοσιονομική πολιτική που να στηρίζεται σε δάνεια και από την άλλη πρόσφεραν αυτά τα δάνεια τροφοδοτώντας το φαύλο κύκλο της καταστροφής.
Τώρα έρχονται οι ίδιοι οι ξένοι τοκογλύφοι και υποβαθμίζουν , μέσω των δικών τους οίκων αξιολόγησης , σχεδόν όλες τις κυπριακές τράπεζες και καλούν το κράτος και τους πολίτες με τους φόρους και το υστέρημα τους , να τις στηρίξει με δάνεια που θα προσφέρουν οι ίδιοι . Καταγγέλλουμε αυτό το έγκλημα που συνομοτείται εις βάρος του ελληνικού και του κυπριακού λαού.
Ζητούμε την άμεση κρατικοποίηση των προβληματικών τραπεζών , για να προστατευθούν εν πρώτοις οι καταθέσεις του λαού που κινδυνεύουν να χαθούν , και να κατευθυνθούν σε παραγωγικές επενδύσεις σε εθνικό χώρο.
Η συστημική αριστερά που σήμερα βρίσκεται στο πηδάλιο της ηγεσίας της κυπριακής δημοκρατίας αντί να σταθεί στο πλευρό της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας , υποκύπτει στην πίεση των καπιταλιστικών αντιπολιτευτικών ρευμάτων και γίνεται όργανο της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας.
Από την άλλη η δεξιά , κεντροδεξιά και η ακροδεξιά στέκονται φουσκωτοί πορτιέρηδες στο πλευρό της εκκλησιαστικο-ιδιωτικής καταλήστευσης του έθνους παριστάνοντας μάλιστα τους εθνικιστές και πατριώτες.
 Η στήριξη των τοκογλύφων , υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες θα ρίξει την Κύπρο στο μηχανισμό στήριξης με προοπτική επιβολής δραματικής λύσης στο εθνικό θέμα.
Ξυπνάτε πολίτες , μόνο μια ισχυρή εθνικιστική αριστερά μπορεί να σώσει το τόπο από την διπλή κατοχή των τοκογλύφων ( εκκλησίας και ιδιωτών ) αφενός και των κατοχικών αγγλοτουρκικών δυνάμεων αφετέρου .
Για το ψωμί του λαού και την απελευθέρωση .

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ