Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Λιλλήκας , η βόμβα της διχοτόμησης

Η πρόταση Λιλλήκα για απευθείας συνομιλίες με την Τουρκία πάνω σε μηδενική βάση εμφανίζεται εκ πρώτης όψεως “πατριωτική” ως μηδενίζουσα δήθεν όλες τις υποχωρήσεις που έγιναν ως τώρα από την πλευρά της κυπριακής δημοκρατίας που κακώς ταυτίστηκε με την “ελληνοκυπριακή πλευρά” . Στην πραγματικότητα το άνοιγμα διαλόγου με την Τουρκία πάνω σε μηδενική βάση θα ανοίξει το δρόμο προς την διχοτόμηση , διότι θα αναγορεύσει τον Τούρκο εισβολέα σε ισότιμο συνομιλητή όχι με την κυπριακή δημοκρατία αλλά με την “ελληνοκυπριακή κοινότητα”.

Αν επικρατήσει μια τέτοια γραμμή τότε θα είναι αρκετή έστω και μία προβοκατόρικη ενέργεια για να προκαλέσει εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών , την αναγνώριση της διχοτόμησης ως αναγκαίου δικαίου.
Αλλά και αν ακόμα καθίσει η Τουρκία στο τραπέζι των συνομιλιών , ως προστάτιδα των τουρκοκυπρίων , τότε σημαίνει πως οπισθοδρομούμε στη βάση που προκάλεσε την καταστροφή της Κύπρου στη βάση της Ζυρίχης και των συνθηκών εγγυήσεως και συμμαχίας.
Εκείνο που χρειάζεται η πατρίδα δεν είναι να κάνει βήματα προς τα πίσω αλλά βήματα μπροστά , προς την ολοκλήρωση της ανεξαρτησίας της κυπριακής δημοκρατίας , με οριστική απόρριψη του συντάγματος της Ζυρίχης και των συνθηκών εγγυήσεως και συμμαχίας στα πλαίσια της άσκησης του δικαίου της αυτοδιάθεσης που η Κύπρος δικαιούται ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κράτος μέλος των Ηνωμένων Εθνών.
Η θέση μας είναι πως πρέπει να διαγράψουμε τις υποχωρήσεις που έκανε το ενδοτικό πολιτικό κατεστημένο όχι για να συρθούμε σε διάλογο με την Τουρκία αλλά για να σταθούμε πάνω στην στέρεη βάση της κυπριακής δημοκρατίας και να δώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της και για επέκταση της αδιαμφισβήτητης κυριαρχίας της στην κατεχόμενη από τους τούρκους και τους άγγλους επικράτεια της.
Η θέση Λιλλήκα είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την γραμμή Χριστόφια και Αναστασιάδη. Η θέση Λιλλήκα είναι μια βόμβα στα θεμέλια της κυπριακής δημοκρατίας που αν επικρατήσει θα εκραγεί και θα χωρίσει μια για πάντα την Κύπρο σε τούρκους και ρωμιούς προς μεγάλη χαρά και αγαλλίαση της εκκλησίας.
Ο Λιλλήκας ως άνθρωπος που υπηρέτησε το ενδοτικό κατεστημένο πρέπει να γνωρίζει ότι με κανένα τρόπο δεν ξεπλένονται τα ανομήματα αυτού και των ομοίων του , που άνοιξαν τα οδοφράγματα και αποδέχθηκαν το διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων. Οι προδοσίες τους θα παραμείνουν στίγμα εσαεί στην μνήμη της ιστορίας.
Χειροκροτείστε τους εθνικόφρονες των παρεκκλησιαστικών συνάξεων.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ
Η φωνή της εθνικιστικής αριστεράς