Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ναι στη πρόσβαση του ρωσικού πολεμικού στόλου στα κυπριακά λιμάνια

Η κυβέρνηση Χριστόφια με δηλώσεις διαφόρων αξιωματούχων αλλά και του ιδίου του προέδρου , αφήνει να νοηθεί ότι ασκούνται πιέσεις στο εσωτερικό μέτωπο , για υπαγωγή της κυπριακής οικονομίας στον μηχανισμό στήριξης από την τρόϊκα και για ματαίωση της προσπάθειας δανειοδότησης από τη Ρωσία.
Θέλουν να υποτάξουν την κυπριακή οικονομία στην τρόικα και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα που αυτή υπηρετεί , ένα σύστημα που συναρμόζει τα τοπικά συστήματα με το αμερικανοσιωνιστικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ένα δάνειο από την Ρωσία και μόνο από οικονομική άποψη θα χαλούσε τα σχέδια του συστήματος που στοχεύει στην ενοποίηση του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για να στίσουν πάνω από το συντριμμένο όραμα της Ευρώπης των εθνών την Ευρώπη των τοκογλύφων.
Εναντιώνονται τα πολιτικά φερέφωνα των τραπεζιτών ,  στη σχέση της Κύπρου με την Ρωσία εξυπηρετώντας επιπλέον  τους γεωπολιτικούς στόχους του αγγλοσιωνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο.
Θέλουν να αποτρέψουν την στρατιωτική παρουσία των Ρώσων στην εν λόγω περιοχή και να διατηρήσουν το μονοπώλιο των αγγλοσιωνιστών ιδιαίτερα μετά την ανακάλυψη των υδρογονανθράκων .
 Αν οι Ρώσοι χάσουν και την ναυτική πρόσβαση τους στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας , τότε εξασφαλίζουν το μονοπώλιο της ασφάλειας που θα το πουλούν με όποιο αντάλλαγμα επιθυμούν.
Το δάνειο από τη Ρωσία δεν είναι μόνο μια οικονομική βοήθεια που θα μας απαλλάξει από τις αλυσίδες του μηχανισμού στήριξης αλλά είναι και ένας τρόπος να ενισχύσουμε την άμυνα μας σε μια περίοδο που η Ε,Ε δεν έχει να επιδείξει ενιαία πολιτική αμύνης και εξωτερικών σχέσεων , αφήνοντας τις πάλαι ποτέ αποικιοκρατικές δυνάμεις της ένωσης να παίζουν τα γεωπολιτικά τους παιχνίδια προς ιδιοτελές όφελος.
Είμαστε στο πλευρό της κυβέρνησης Χριστόφια στην προσπάθεια της για διεύρυνση των σχέσεων μας με την Ρωσία , όμως τασσόμαστε κάθετα εναντίον της σε περίπτωση που θα φορτώσει το βάρος του δανείου στο λαό και θα το μοιράσει στους τοκογλύφους χωρίς να ασκήσει το κυρίαρχο δικαίωμα της κρατικοποίησης.
Ναι στο δάνειο από τη Ρωσία με κρατικοποίηση των υπό ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών. Ναι στη πρόσβαση του ρωσικού πολεμικού στόλου σε κυπριακά λιμάνια.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ
Η φωνή της εθνικιστικής αριστεράς