Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Διαλύουν την λαϊκή οικονομία και παραδίδουν τη χώρα στους ξένους “επενδυτές”


Οι ξένες επενδύσεις έχουν κάποιο νόημα όταν υπάρχει μια ισχυρή παραγωγική βάση της οποίας ενισχύουν το αναπτυξιακό της ρεύμα.
Αντίθετα όταν η εθνική παραγωγική βάση βρίσκεται σε κατάσταση εξουθένωσης και διάλυσης τότε οι “ξένες επενδύσεις” αποτελούν οικονομική εισβολή στο τόπο.
Αυτή τη κατάσταση αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας. Η παραγωγική βάση της κοινωνίας κατασπαράχθηκε από την φορολογική ληστρική επίθεση του κράτους , οι επιχειρήσεις κλείνουν κατά εκατοντάδες , η αγροτιά διαλύεται κυριολεκτικά και παράλληλα η ανεργία αυξάνεται επικίνδυνα σε σημείο να οδηγήσουμε τη νεολαία μας στην μετανάστευση την ώρα που οι κρατούντες αφήνουν τους λαθρομετανάστες να εργάζονται ανενόχλητοι με προοπτική μάλιστα να πολιτογραφηθούν και να αποτελέσουν μόνιμο μέρος μιας μπάσταρδης κοινωνίας που θέλουν να μας επιβάλουν. Γεγονός που συνιστά εγκληματική ενέργεια αντικατάστασης πληθυσμού.

Η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης , ως μέρος του συστήματος του επικρατούντος σοσιαλκαπιταλισμού , να σταματήσει την κατάρρευση της οικονομίας, προστατεύοντας τη λαϊκή παραγωγική βάση από τα δύο μεγάλα κακά που είναι οι τραπεζίτες και το υπέρογκο γραφειοκρατικό κράτος , αποτυχία που παρακολουθεί την επιμονή των κρατούντων να στηρίζουν τα αρνητικά αυτά μεγέθη της οικονομίας , οδηγεί κατ' ανάγκη στο ξεπούλημα του τόπου στους ξένους.
Η Κύπρος μπορεί να σταθεί στα πόδια της με μια ισχυρή λαϊκή οικονομία παραγωγής και ανάπτυξης , μέσα από ένα κράτος αντικαπιταλιστικό και αντιληστρικό , χωρίς να έχει ανάγκη τα ατελείωτα δάνεια που θα προσθέτουν ατελείωτα δεινά στο λαό.
Η οικονομία του τόπου χρειάζεται μια νέα πολιτική εποπτεία και μέριμνα που υπό τις παρούσες συνθήκες μόνο η εθνικοκοινωνική ιδεολογία δύναται να παράξει μια τέτοια πολιτική , ώστε να στηριχθεί στις δυνάμεις του λαού της και όχι στην επέλαση των Κινέζων και των Εβραίων μεγιστάνων και τοκογλύφων από τους οποίους θα επωφεληθεί μόνο μια μικρή μερίδα της πλουτοκρατίας.
Ο τόπος χρειάζεται κρατική τράπεζα που θα στηρίξει την ανάπτυξη και την παραγωγή και θα θέσει τις βάσεις μιας λαϊκής συνεταιριστικής συμμετοχής σε καίριες επιλογές της οικονομίας μας όπως είναι το τερματικό , η ναυσιπλοΐα , η παραγωγή ενέργειας , οι τηλεπικοινωνίες και άλλα.
Αρχή της εθνικής οικονομίας είναι η στήριξη και αξιοποίηση των δικών μας , εθνικών και λαϊκών δυνάμεων. Τότε μόνο μπορούν οι ξένες επενδύσεις να προσθέσουν στην ήδη υπάρχουσα ανοδική αναπτυξιακή πορεία .
Καλούμε την κυβέρνηση Χριστόφια να κόψει τα κινεζο-εβραικά παραμύθια των πακτωλών χρημάτων που δήθεν έρχονται για να σώσουν την οικονομία μας , να σταματήσει να χρεώνει το λαό με άλλα δάνεια για να θρέψει το υπέρογκο κράτος και τους διάφορους παροικούντες τη κυβέρνηση του , να καταργήσει την ΑΤΑ , να περιορίσει το ληστρικό κι αντιλαϊκό ΕΦΑΠΑΞ των δημοσίων υπαλλήλων , να κόψει τους μισθούς στα στελέχη της εκκλησίας και να φορολογήσει τις επιχειρήσεις και τις περιουσίες της όπως φορολογούνται όλοι οι πολίτες και όχι με ειδικά μέτρα και σταθμά που στο τέλος δεν τηρούνται, με ένα λόγο να κάνει ότι είναι δυνατό να περιορίσει την ανάγκη του κράτους για περισσότερη φορολογία στο λαό.
Αν κάνει έστω και κάτι από όλα αυτά θα είναι ελάχιστη προσφορά στο τόπο πριν εγκαταλείψει την διακυβέρνηση του , που πολλά επεσώρευσε δεινά.
Όμως είμαστε βέβαιοι πως τίποτα δεν θα κάνει από αυτά που απαιτούνται , γιατί απλούστατα αυτή η κυβέρνηση υπηρετεί το σύστημα και όχι τον λαό όπως προπαγανδιστικά διατυμπανίζει.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ
υποψήφιος προεδρικών εκλογών