Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Προεκλογικές κενολογίες Αναστασιάδη

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2013 κ. Αναστασιάδης , σε χθεσινή σύναξη της δεξιάς πελατείας του, έκανε λόγο για ένα κράτος ευρωπαϊκό το οποίο οραματίζεται να εφαρμόσει όταν εκλεγεί πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας.
Για ποιο κράτος ευρωπαϊκό μιλά ο κ. Αναστασιάδης;
Για το υπάρχον κράτος που δεν έχει ούτε καν σύνταγμα θεσμισμένο μέσα από το λαό του ή μήπως για το τουρκοσυνεταιριστικό κράτος της χαλαρής ομοσπονδίας που έχει θέσει ως στόχο επίλυσης του κυπριακού;
Τέλος σε ποιο μοντέλο ευρωπαϊκού κράτους αναφέρεται όταν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε είναι σε ισχύ ένα μοντέλο κράτους που αποτελεί όργανο της παρασιτικής , ληστρικής πλουτοκρατίας και των τραπεζιτών;

Κενός νοήματος είναι ο λόγος σας κύριε Αναστασιάδη. Εμείς σας συμβουλεύουμε να επικεντρώσετε την προεκλογική προπαγάνδα σας στον “κομμουνιστικό κίνδυνο” που αντιπροσωπεύει το ΑΚΕΛ και να επιστρατεύσετε εικόνες του ψυχρού πολέμου κουνώντας από τα μπαλκόνια τη πλαστική σημαιούλα του εθνικοφρονισμού .
Με αυτό το τρόπο θα πείσετε το κοινό σας και θα δικαιολογήσετε τη μονοδιάστατη πολιτική που θέλετε να εφαρμόσετε, ρίχνοντας την Κύπρο στα σαγόνια των Άγγλων και των συνεταίρων τους. Αντίθετα από την δεξιά έπαρση και κενολογία , εμείς οι εθνικοκοινωνιστές θέλουμε ένα κράτος εθνικό και κοινωνικό , ένα κράτος πραγματικής δημοκρατίας όπου ενάντια σε κάθε υποχώρηση στο εθνικό θέμα θα διεκδικήσει τη θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας.
Θέλουμε ένα κράτος κοινωνικού χαρακτήρα που θα στηρίξει την παραγωγική βάση της κοινωνίας ενάντια σε κάθε μορφή συσσώρευσης πλούτου και εξουσίας σε λίγους.
Θέλουμε ένα κράτος που η εξουσία του θα πηγάζει μέσα από τις παραγωγικές ενώσεις σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησής και αναβάθμισης της .
Θέλουμε ένα κράτος που θα στηρίξει τη δημιουργικότητα των πολιτών του χωρίς εύνοιες προς τους ολίγους .
Θέλουμε ένα κράτος πραγματικής δημοκρατίας που θα έχει πάνω από όλα τη δυνατότητα της άσκησης του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης .
Θέλουμε ένα κράτος που θα προκύψει μέσα από την κοινωνική επανάσταση , την ριζική αλλαγή των θεσμών και τον απελευθερωτικό αγώνα που θα έχει ως κορύφωση του την ένοπλη σύγκρουση με τους κατακτητές.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ