Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ

Αμερικανικοί παράγοντες, διαβλέποντες αδιέξοδο στις ενδοκυπριακές συνομιλίες προτείνουν πορεία προς "λύση" μέσω αμοιβαίων υποχωρήσεων. Οι προτάσεις αυτές έχουν ως κεντρική φιλοσοφία τους την οικονομική αναβάθμιση του κατεχόμενου τμήματος, έναντι κάποιων ανταλλαγμάτων. (για περισσότερα δείτε εδώ)
Οι προτάσεις αυτές δεν έρχονται ως κεραυνός εν αιθρία αλλά εδράζονται πάνω σε μια ήδη υπάρχουσα ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ που συνοδεύει προ πολλού τις συνομιλίες. 
Αυτή η έμπρακτη υποχώρηση κορυφώνεται στην άρση από την πλευρά μας της εμπολέμου καταστάσεως με την κατοχή και στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων.  Η πράξη αυτή που έγινε το 2003 επί Τάσσου Παπαδόπουλου στήριξε την πολιτική του Ντενκτάς και έδωσε διέξοδο στο οικονομικό αδιέξοδο των τουρκοκυπρίων. Η πράξη αυτή κατ' εξοχήν προδοτική συνοδεύτηκε τότε από την πρόταση του Τάσσου Παπαδόπουλου που διασυνδέει την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με το απευθείας εμπόριο κατεχομένων-Ε.Ε. Πρόταση την οποία επανέλαβε ο κ. Χριστόφιας.
Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με δύο κινήσεις που αλληλοσυμπληρώνονται στην εξέλιξη τους. Από τη μία οι συνομιλίες και από την άλλη οι έμπρακτες υποχωρήσεις. Έτσι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων συμπληρώνει την προδοσία του 1977 (Συμφωνία Μακαρίου-Ντενκτάς).
Ομοίως και σήμερα υπό την σκιά των ενδοκυπριακών συνομιλιών, αφήνονται ανεξέλεγκτοι οι δίοδοι εισόδου προς την ελεύθερη επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας προϊόντων από την Τουρκία, παρέχονται ωφελήματα και υπερπρονόμια προς τους τουρκοκύπριους, ενώ ταυτόχρονα τουρκοκυπριακοί πληθυσμοί εγκαθίστανται στην ελεύθερη επικράτεια.
Από την επικρατούσα κατάσταση ελάχιστα βήματα απομένουν προς την "οικονομική βιωσιμότητα" των κατεχομένων όπως την περιέγραψε ο μειοδότης Μιχαήλ Μούσκος (Μακάριος Γ) στην συμφωνία του 1977. (δες εδώ την συμφωνία του 1977- και την ανάλυση της)
Έτσι θα απομείνει ως τελική πράξη η προσυπογραφή στα χαρτιά μιας λύσης που ήδη εφαρμόζεται έμπρακτα και θα αποτελεί νομιμοποίηση των τετελεσμένων.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα κατήγγειλε προ πολλού αυτή την καταστροφική μεθόδευση που ακολουθεί ολόκληρο το ενδοτικό πολιτικό κατεστημένο. (δες εδώ- Τα δύο σχέδια των εχθρών μας)
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ