Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΜΕΣΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα, εν όψει πολλαπλών κινδύνων που αντιμετωπίζει η πατρίδα, καλεί τους πολίτες, ανεξαρτήτου πολιτικής φιλοσοφίας, σε συστράτευση προς άμεση αντιμετώπιση των εθνικών και κοινωνικών προβλημάτων και κινδύνων.
Προς το σκοπό αυτό ανακοινώνουμε το παρακάτω πρόγραμμα που δύναται να αποτελέσει τη βάση της λαϊκής συστράτευσης.




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΜΕΣΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΘΕΜΑΤΑ
1.       ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ
2.       ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ
3.       ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ-ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ/ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ
4.       ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ-ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
5.       ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
6.       ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
7.       ΔΙΑΦΘΟΡΑ
8.       ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9.       ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
1.ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ
Βάση του προβλήματος είναι το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης το οποίο αναγόρευσε την τουρκική μειονότητα σε κοινότητα υπέρμετρων δικαιωμάτων. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε με την τουρκική εισβολή και τον εποικισμό.
Εχθρικές δυνάμεις που απεργάζονται τον όλεθρο της Κύπρου είναι οι άγγλοι, οι τούρκοι και το πολιτικό κατεστημένο της υποχώρησης.
Η λύση του προβλήματος είναι η απελευθέρωση της Κύπρου από τις αγγλικές και τουρκικές δυνάμεις κατοχής. Προϋπόθεση υλοποίησης αυτού του στόχου είναι η εναντίωση στο πολιτικό κατεστημένο της υποχώρησης και άμεση απόρριψη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας σε όλες της τις μορφές.
Η διεκδίκηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης που σημαίνει εσωτερικά την ελεύθερη θέσμιση του συντάγματος και των νόμων από τον λαό και εξωτερικά την ελεύθερη επιλογή συμμαχιών και σχέσεων με άλλα κράτη. Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης εφαρμόζεται μόνο μέσα από την υποστήριξη της δημοκρατίας και των αρχών της και στην προκειμένη περίπτωση στην υποστήριξη ενός ενιαίου εκλογικού σώματος που θα αποτελείται από τους νόμιμους κατοίκους και θα λειτουργεί στη βάση της πλειοψηφίας όπου ένας άνθρωπος-μία ψήφος. Καμία μειονότητα δεν νομιμοποιείται να αρνηθεί την ελληνικότητα της Κύπρου και της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Επαναφορά της εμπολέμου καταστάσεως.
1.1. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ
Το πρόβλημα των τουρκοκυπρίων ξεκινά από την μεθοδευμένη και βίαιη σύνδεση της εν Κύπρο μουσουλμανικής μειονότητας με τον τουρκικό επεκτατισμό. Το γεγονός αυτό μετατρέπει την τουρκοκυπριακή μειονότητα σε μέσο εκτουρκισμού της Κύπρου και διατάραξης της ειρήνης και του δικαίου.
Το πρόβλημα εντείνεται με την συνέχιση και εμβάθυνση της σχέσης τουρκοκυπρίων και τουρκικού επεκτατισμού, την ίδια ώρα που χαίρουν δικαιωμάτων και προνομίων από την Κυπριακή Δημοκρατία. Το γεγονός αυτό είναι άκρατος παραλογισμός και παρανομία.
Το δικαίωμα των τουρκοκυπρίων να απολαμβάνουν τα προνόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αλληλένδετο με την αποκήρυξη της τουρκικής κατοχής και την αποδοχή της νομιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
***Το σκεπτικό είναι να συγκεντρωθούν ενυπόγραφες δηλώσεις τουρκοκυπρίων κατά της κατοχής τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε με σκοπό να διαφανεί η πραγματική κατακτητική παρουσία της Τουρκίας σε αντίθεση με την τουρκοκυπριακή θέληση. Σε περίπτωση μη αποδοχής αυτών των όρων χάνουν το δικαίωμα του πολίτη και ταυτίζονται με τους κατακτητές και τους εχθρούς της Κύπρου και της δημοκρατίας.***
1.2. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΝΔΟΧΟΜΕΝΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΛΥΣΗΣ
Επειδή δεν θα έχουμε την δυνατότητα να αποτρέψουμε τις εν εξελίξει συνομιλίες πρέπει να εστιάσουμε την πολιτική μας στην αποτροπή διεξαγωγής διπλού δημοψηφίσματος (δυο εκλογικά σώματα =δύο λαοί) και την συμμετοχή των εποίκων στο δημοψήφισμα που νομιμοποιεί όλους τους έποικους ειδικά τώρα που είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ως εκ τούτου ζητούμε απογραφή των τουρκοκυπρίων υπό την εποπτεία Ηνωμένων Εθνών, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κυπριακής Δημοκρατίας.
1.3. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ
Προτεινόμενη λύση είναι άμεση αποχώρηση στρατευμάτων κατοχής και εποίκων. Επιστροφή Ελλήνων προσφύγων στις εστίες τους και τουρκοκυπρίων μετοίκων στις δικές τους. Εφαρμογή ενός ενιαίου κράτους και πραγματικής δημοκρατίας που θα αποσείσει τους κατακτητικούς όρους του Ζυριχικού συντάγματος. Προς επιβολή αυτής της λύσης υπάρχουν δύο δρόμοι, ο ένας είναι ο δρόμος της διπλωματίας και της δράσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Διεθνή κοινότητα και ο άλλος είναι ο δρόμος του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα που προϋποθέτει προετοιμασία ψυχολογική, κοινωνική και στρατιωτική (πάταξη της φυγοστρατίας, στρατιωτική εκπαίδευση γυναικών, σύνδεση παιδείας και στρατού).
Απαιτούμε την αναβάθμιση του ενιαίου αμυντικού δόγματος σε ενιαίο στρατό Ελλάδος –Κύπρου και την προσωρινή επιστράτευση του πλούτου για την απελευθέρωση. (Ειδική φορολόγηση τραπεζών, προσωρινή επιστράτευση εκκλησιαστικής περιουσίας για την άμυνα υπό το Υπουργείο Αμύνης).


2.       ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ
Η φιλοσοφία μας είναι ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί απελευθερωτικός αγώνας υπό το κράτος κοινωνικών ανισοτήτων, επέκτασης της φτώχειας και της ανεργίας. Πρέπει να θεραπευθεί άμεσα η ανισότητα σε μισθούς και προνόμια ανάμεσα στους υπάλληλους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Να στηριχθεί η πολύτεκνη οικογένεια.
Να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις για να προτιμούν ντόπιο εργατικό δυναμικό (Σιωπηρή άμυνα έναντι του κοινοτικού εργατικού δυναμικού).
Ολοκληρωμένη, ορθολογιστική και ουσιώδης παιδεία ώστε να χτυπηθεί η παραπαιδεία που αποκλείει από την μόρφωση τους χαμηλά αμειβόμενους.
Αξιοκρατικό σύστημα επιλογής και προώθησης των αρίστων.
Απαγόρευση στους δημοσίους υπαλλήλους να επιδίδονται σε παράλληλες επιχειρήσεις.
Εξυγίανση και εκλαΐκευση του συστήματος υγείας.
Επαναξιολόγηση των κοινωνικών παροχών.
3.       ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ – ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ/ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ
Το κράτος να καθορίζει τα πλαίσια στη δράση των τραπεζών.
Κρατική τράπεζα αναπτύξεως που θα στηρίξει την παραγωγή, την μικρομεσαία και οικογενειακή επιχείρηση και την αγροτιά.
Διαχείριση των εθνικών πόρων ενεργείας αποκλειστικά από κρατικές επιχειρήσεις (Η εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου από την Κυπριακή ΑΟΖ συνδέεται με εθνικές επιλογές στην άμυνα και την εξωτερική πολιτική και δεν νοούνται ιδιωτικά συμφέροντα).
Πλήρης κρατικοποίηση ή πλήρης ιδιωτικοποίηση ή και πλήρης κατάργηση ημικρατικών οργανισμών ανάλογα με την σημαντικότητα εκάστου.
Αναλογικό φορολογικό σύστημα που θα στηρίζεται στην φορολόγηση των πραγματικών κερδών.
Ανάπτυξη πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα στην οικονομία. Προώθηση αγροτικών και άλλων ντόπιων προϊόντων μέσα από διακρατικές συμφωνίες και αγορές. Δημιουργία Κυπριακής φίρμας που να συμπεριλαμβάνει κυπριακά προϊόντα προς εξαγωγή και προώθηση στην εσωτερική κατανάλωση. Ο εθνικισμός στηρίζει την εθνική παραγωγή.
Συρρίκνωση του δημοσίου τομέα και διοχέτευση των υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα μέσα από την στήριξη της κρατικής τράπεζας.
4.       ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ-ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Συμμετοχή παραγωγικών ενώσεων και τοπικών κοινωνιών στο νομοθετικό σώμα-βουλή των αντιπροσώπων. Τα κρατικά ΜΜΕ στην πλήρη διάθεση του λαού και των παραγωγικών ενώσεων.
Η τοπική αυτοδιοίκηση να παραδοθεί στον θεσμό της τοπικής λαϊκής συνέλευσης.
Περισσότερες ελεγκτικές αρμοδιότητες της βουλής στο έργο της εκτελεστικής εξουσίας και της δημόσιας διοίκησης.
Εφαρμογή της αρχής του δημοψηφίσματος σε θέματα που αφορούν ευρεία λαϊκά συμφέροντα.
Κρατικοποίηση συσσωρευμένου πλούτου εκ του οποίου παράγεται πολιτική εξουσία εις βάρος της λαϊκής θελήσεως και εξουσίας.
5.       ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Ολοκληρωμένη πολιτική μετανάστευσης που να στηρίζεται στην εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών εισαγωγής ξένου εργατικού δυναμικού εφ’ όσον δεν υπάρχει διαθέσιμο ντόπιο εργατικό δυναμικό.
Αποτροπή πολιτογράφησης μεταναστών.
Ειδική συνεισφορά στο κόστος του κρατικού φορέα μετανάστευσης από τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες που απασχολούν ξένο εργατικό δυναμικό, ώστε να μην επιβαρύνεται συλλήβδην ο λαός.
Εκδίωξη όλων των λαθρομεταναστών. Έλεγχος των αφύλακτων πυλών εισόδου λαθρομεταναστών από την περιοχή αγγλικών βάσεων Δεκελείας και την κατοχική γραμμή.
Αυστηρές ποινές σε όσους εργοδοτούν λαθρομετανάστες.
Κατάργηση προνομίων που υπερβαίνουν τις συμβατικές μας υποχρεώσεις προς αιτητές πολιτικού ασύλου.
6.       ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Απόκρουση των εθνομηδενιστικών επιθέσεων που δέχεται σήμερα η παιδεία μας η οποία μετατρέπεται σε εργαλείο κομματικής προπαγάνδας.
Υποστήριξη εθνικών συμβόλων στο στρατό και την δημόσια υπηρεσία.
Υπεράσπιση της εθνικής μας ταυτότητας. 


7.       ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Σύγκρουση με την διαφθορά.
Δήμευση περιουσιών και εφαρμογή των νόμων με σκληρές ποινές σε διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς.
Αντιμετώπιση των ναρκωτικών ως ασύμμετρης εθνικής απειλής.
Εφαρμογή του πόθεν έσχες σε δημόσιους λειτουργούς, κόμματα και στελέχη αυτών.
8.       ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Άμεση ένταξη στον συνεταιρισμό για την ειρήνη και σύμπλευση με τις αμυντικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Φιλικές σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο αλλά και με το Ισραήλ (με όλες τις επιφυλάξεις ώστε να διασφαλίζεται η εθνική μας κυριαρχία) στα πλαίσια αμοιβαίων συμφερόντων.
Σύσφιξη και ανάπτυξη πολύμορφων σχέσεων, κυρίως στρατιωτικής φύσης, με τη Ρωσία και αξιοποίηση της κοινής πολιτισμικό-θρησκευτικής βάσης.
9.       ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Η καλλιτεχνική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Η επιβολή κομματικής αισθητικής στο λαό είναι τυραννία.
Προστασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας και απεξάρτηση της από κυκλώματα οικονομικής και πολιτικής εκμετάλλευσης.
Η τέχνη στο λαό μέσα από προγράμματα λαϊκής γιορτής και καλλιτεχνικών διαγωνισμών με κριτή τον ίδιο το λαό.
Κρατική επιχορήγηση και στήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)