Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ


Δύο είναι τα ρεύματα του εθνομηδενισμού που διαπερνούν την πατρίδα μας Κύπρο. Το ένα εκβάλλει από τη μαρξίζουσα αριστερή θολοκουλτούρα που ενσαρκώνεται πολιτικά μέσα κόμματα όπως το ΑΚΕΛ και άλλους μικρότερους κατά καιρούς σχηματισμούς. Ο εθνομηδενισμός αυτής της γραμμής είναι σύμφυτος με την ιδεολογία του μαρξισμού-κομμουνισμού. Αν και η εφαρμογή αυτού του αντιφυσικού ιδεολογήματος απέτυχε, αφήνοντας πίσω του την ανάμνηση μιας φρικτής τυραννίας , άφησε παρα ταύτα τις νοσηρές αναθυμιάσεις του σε ομάδες συνειδησιακής σύγχυσης και ρογμώδους εθνικής αυτοσυνειδησίας. Το περίεργο του μαρξιστο-εθνομηδενισμού στη Κύπρο είναι πως παρά την «λαϊκή» του συνθηματολογία , συμμάχησε με την αποικιοκρατία και αρνήθηκε τη συμμετοχή στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ και στη συνέχεια συμμάχησε με την μεγαλοαστική τάξη από το 1960 μέχρι σήμερα, που στηρίζει πια ανοικτά δια της κυβέρνησης Χριστόφια το ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Όσο όμως εξυπηρετεί το καπιταλιστικό σύστημα υπό «λαϊκή» συνθηματολογία, άλλο τόσο επιτίθεται μανιωδώς κατά της εθνικής μας ταυτότητος υποσκάπτοντας την αρχή του έθνους που σήμερα προβάλλει ως η μόνη φυσική δύναμη που μπορεί να αντισταθεί στην παγκοσμιοποίηση και την επέλαση του χάους. Πρόκειται για ένα ρεύμα πέρα για πέρα αντεθνικό και ανθελληνικό. Αυτό το κόκκινο ρεύμα το αναγνωρίζουμε εύκολα και ορθώνουμε απέναντι του τα οχυρά μας. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανάμεσα στους κόκκινους εθνομηδενιστές βρίσκονται εγκλωβισμένοι οι αδελφοί μας , οι συνέλληνες μας , οι απλοί άνθρωποι του λαού , οι εργάτες , οι αγρότες , οι χαμηλόμισθοι , οι συντριμμένοι μικροεπιχειρηματίες , παγιδευμένοι στα ψεύτικα συνθήματα και απωθημένοι από τη πολιτική της δεξιάς και την απάτη του κεντρώου χώρου .
Το άλλο ρεύμα προέρχεται από την ίδια την καρδιά της παγκοσμιοποίησης , έχει χρώμα γαλάζιο και εκφράζεται μέσα από τα κόμματα της δεξιάς και της άκρας δεξιάς. Υπηρετεί ανοικτά το υπερεθνικό χρηματοπιστωτικό υπερκράτος , εργάζεται για την διασφάλιση του νομικού πλαισίου που επιτρέπει την απρόσκοπτη διακίνηση του και τη ληστρική του δράση, ενισχύοντας την ντόπια ολιγαρχία του πλούτου που είναι ο κυριότερος σύμμαχος του σε εθνικό επίπεδο . Μάχεται λυσσωδώς ενάντια σε κάθε προσπάθεια απεξάρτησης από τη διεθνή τοκογλυφία , ενάντια σε κάθε προσπάθεια ισχυρής εθνικής οικονομίας που δεν θα εξαρτάται από τους τοκογλύφους. Στέκεται στο πλευρό της μεγαλοαστικής τάξης ενάντια στη μικρομεσαία επιχείρηση , την αγροτιά και τα δικαιώματα της εργατιάς. Ζει και αναπνέει από τον διχασμό του λαού , από τη ταξικό διαχωρισμό, του οποίου συγκρατεί την οργή με τα ψίχουλα και τα αποφάγια που ρίχνει από το τραπέζι των αφεντάδων πλουτοκρατών. Η συμμαχία αυτού του γαλάζιου ρεύματος με τον κόκκινο εθνομηδενισμό είναι δεδομένη , πότε φανερή και πότε υπόγεια . Από αυτή τη συμμαχία προέκυψε ο σύγχρονος τρόπος χαλιναγώγησης των μαζών που είναι ο σοσιαλκαπιταλισμός. Ένα τέρας με πολλά κεφάλια και πολλές πολιτικές εκφάνσεις, όπως αυτές που βαπτίζονται κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά , η σοσιαλδημοκρατία , ή λαϊκή δεξιά, ή πατριωτικός φιλελευθερισμός και άλλα «ηχηρά παρόμοια». Κοντά σε αυτούς στέκεται η ακροδεξιά , αργυρώνητη θεραπαινίδα επιφορτισμένη να διατηρεί αναμμένη την εστία του μίσους ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα, να συντηρεί την ψυχροπολεμική αντιπαράθεση και τον αριστερο-δεξιό διπολισμό. Να κτυπά τον κοινωνικό εθνικισμό με χίλιους τρόπους , να διδάσκει την εθνικοφρονίστικη δουλοπρέπεια στα κομματικά σχήματα της δεξιάς και στους ρυπαρούς πατριδοκάπηλους του συμφυρματικού κέντρου , να σπέρνει τη σύγχυση , να εγκλωβίζει και από-πολιτικοποιεί λαϊκές δυνάμεις , να αποπροσανατολίζει και να στήνει σκηνικά λασπολόγησης του λαϊκού και δημοκρατικού εθνικισμού.
Το γαλάζιο ρεύμα του εθνομηδενισμού είναι εξίσου καταστροφικό και επικίνδυνο με τον κόκκινο εθνομηδενισμό . Από τη στιγμή που γίνει κατανοητό αυτό , τότε αρχίζει να καθαρίζει το εθνικιστικό οχυρό από τα πατριδοκάπηλα υποκείμενα και ο όγκος της δυνάμεως μας να ατσαλώνεται . Οι λίγοι σήμερα συμπολεμιστές , χαλυβδωμένοι από την ιδεολογία του κοινωνικού ελληνικού εθνικισμού , θα γίνουν αύριο ο ατσάλινος χείμαρρος που θα ξεσπάσει πάνω στις παρατάξεις του εθνομηδενισμού , ενάντια στα ιδεολογήματα του , ενάντια στις πολιτικές εκφάνσεις του , ενάντια στα οικονομικά υποστυλώματα του.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ- ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ