Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της πολιτικής Χριστόφια στο κυπριακό, είναι η εξουδετέρωση της δημοκρατίας και των αρχών της .
Οι προτάσεις που κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων , περί σταθμισμένης ψήφου, πολιτικής ισότητας των δύο μερών , εκ περιτροπής προεδρία και παραμονής 50.000 εποίκων δείχνουν ότι η λύση που ο κ. Χριστόφιας επιδιώκει ( με τη σύμφωνη γνώμη σύσσωμου  του πολιτικού κατεστημένου) ταυτίζονται με  την αναίρεση των αρχών της δημοκρατίας.
Η αιτιολόγηση αυτής της γραμμής είναι αβάσιμη , παράλογη και αντιρεαλιστική.
Πρώτη αιτιολογία είναι η ανιστόρητη θέση που περιγράφεται με την απαράδεχτη ρήση «εκάμαμε και θα πληρώσουμε». Προσπαθεί ο κ. Χριστόφιας να ενοχοποιήσει την πλευρά μας για να δεχθεί μια λύση οδυνηρή  όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει. Τι έχει όμως να πει ο κ. Χριστόφιας όταν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δηλώνει απερίφραστα ότι η εισβολή στη Κύπρο έγινε για λόγους στρατηγικών συμφερόντων; Η πολιτική του «εκάμαμε και θα πληρώσουμε» εξευτελίζεται από τις θέσεις των ίδιων των τούρκων εισβολέων.
Η δεύτερη αιτιολόγηση της πολιτικής του ραγιαδισμού , επικαλείται ζητήματα ισχύος και περιγράφεται με τη χιλιοειπωμένη ρήση « τι να κάμουμε . είμαστε η αδύναμη πλευρά».
Η θέση αυτή εάν εξετασθεί στα πλαίσια των νέων γεωπολιτικών δεδομένων που εγκαινίασε η ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση , αποδεικνύεται αβάσιμη . Εάν αξιοποιηθούν οι παράμετροι ισχύος που προσφέρονται με τα  νέα δεδομένα,  τότε η Κύπρος αποκτά μια τεράστια ισχύ που θα είναι υποχρεωμένη η Τουρκία να την υπολογίσει και να τη σεβαστεί. Αυτοί που κρατούν τη Κύπρο σε κατάσταση απομόνωσης και αδυναμίας είναι οι κυβερνόντες με την δογματική και παρωχημένη θεώρηση των πραγμάτων.
Συνεπώς η πολιτική Χριστόφια καταλήγει σε αδιέξοδο και αποτυχία . Η ανάγκη μιας νέας στρατηγικής  που θα στηρίζεται στη δημοκρατία και την απελευθέρωση και θα απορρίπτει κάθε μορφή ομοσπονδίας , γίνεται πια επιτακτική. Οι πολιτικοί της υποχώρησης δεν θα το καταλάβουν αυτό , παρά μόνο μέσα από την λαϊκή εναντίωση στα  σχέδια τους .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ