Ύστερα από τη λαϊκή εξέγερση στη Τυνησία κατά του δικτατορικού καθεστώτος που άρπαζε το μόχθο των πολλών για να τρέφει τους ολίγους, ακολούθησε η λαϊκή εξέγερση στην Αίγυπτο κατά της κυβερνήσεως Μουμπάρακ.
Το βέβαιο είναι ότι οι εξεγέρσεις αυτές δεν θα απολήξουν σε κοσμικές δημοκρατίες δυτικού τύπου, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει στις χώρες αυτές η απαραίτητη κουλτούρα. Έτσι κυρίαρχος του παιχνιδιού θα αναδειχθεί ο ισλαμισμός . Το πρόβλημα είναι τι είδους ισλαμικό κράτος θα διαδεχθεί τις τωρινές εγκάθετες τυραννίες. Θα πρόκειται για ένα μετριοπαθή ισλαμισμό ή για ένα ακραίο ισλαμισμό που πιθανόν να αναζητήσει συνεργασίες με το Ιράν και τις σκληροπυρηνικές ισλαμικές οργανώσεις που δρουν στην ευρύτερη περιοχή; Η τροπή που θα πάρουν τα πράγματα ανησυχεί τους Αμερικανούς και το Ισραήλ που φαίνεται θα έχουν να αντιμετωπίσουν απρόβλεπτους κινδύνους . Τούτο σημαίνει πως αναπτύσσονται στη περιοχή μας νέες γεωπολιτικές δυναμικές που δυνατό να επηρεάσουν και τη Κύπρο .
Το κυρίαρχο ερώτημα αφορά στην ασφάλεια του κυπριακού ελληνισμού. Τι πράττουν οι κρατούντες στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της άμυνας μας και της διασφάλισης της κυριαρχίας μας; Σε ποια κατάσταση βρίσκεται το ενιαίο αμυντικό δόγμα ; Τι θα γίνει επιτέλους με την ένταξη μας στον συνεταιρισμό για την ειρήνη; Ο λαός ανησυχεί και ερωτά. Αντί απαντήσεως όμως πληροφορείται για την γραμμή του πολιτικού κατεστημένου προς λύση αποστρατικοποίησης και συνεταιρισμού με τους τούρκους κατακτητές πάνω από το πτώμα της δημοκρατίας και των αρχών της. Και όλες αυτές οι μειοδοσίες καλύπτονται με κούφια λόγια και «πατριωτικά» πουδραρίσματα προς άγραν ψήφων.
Ο φοβερότερος κίνδυνος για την Κύπρο δεν είναι σε τελική ανάλυση τα όσα συμβαίνουν στη περιοχή μας αλλά η παράταση του ενδοτικού , τουρκοπροσκυνημένου και αγγλόδουλου πολιτικού κατεστημένου. Από αυτό το κίνδυνο ο λαός οφείλει να απαλλαχθεί αν έμεινε μέσα του ψυχή.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ