Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ


Ομοσπονδία ή διχοτόμηση. Κάτω από αυτό το τίτλο χαράσσεται η πολιτική του ενδοτισμού που την ακολουθεί ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο με μπροστάρηδες τα δύο μεγάλα κόμματα, του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ. Φιλοσοφία αυτής της συνθηματολογίας είναι να αποκλείσουν κάθε άλλη οδό , κάθε άλλη πρόταση λύσης , κάθε άλλη στρατηγική κατεύθυνση.
Αυτή η άλλη κατεύθυνση είναι βέβαια η πορεία προς την Ευρωπαϊκή Κυπριακή Δημοκρατία που περνά μέσα από την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και καλεί το σύνολο του λαού , δηλαδή των νομίμων πολιτών της Δημοκρατίας, δια της ελεύθερης βούλησης τους να αναθεσμίσουν το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης που απάνω του εδράζεται η τωρινή κυπριακή δημοκρατία ,για να περάσει επιτέλους η χώρα σε μια αληθινή Ευρωπαϊκή Κυπριακή Δημοκρατία , που θα στηρίζεται σε ένα ελεύθερο σύνταγμα το οποίο ψήφησαν οι πολίτες της , χωρίς καταναγκασμό , ούτε από ξένες δυνάμεις , ούτε από παραβιάσεις των αρχών της δημοκρατίας .
Η αλήθεια είναι πως οι ομοσπονδιακοί με τη λύση που επιδιώκουν , αποδέχονται εκ των προτέρων και τον εκβιασμό από ξένες κατοχικές δυνάμεις αλλά και την αναίρεση των αρχών της δημοκρατίας .Οι προτάσεις Χριστόφια κτίζονται πάνω στη βάση αυτού του παραλογισμού και ραγιαδισμού. Θέλουν να νομιμοποιήσουν τη βία της εισβολής και του εποικισμού και να εξισώσουν την μειονότητα των τουρκοκυπρίων με την πλειονότητα, ποδοπατώντας την δημοκρατία . Πως όμως είναι δυνατό να υπάρξει ειρήνη στη πατρίδα μας , εάν προκύψει μια λύση μέσα από την αδικία ; Προσπαθούν να κτίσουν πάνω στην άμμο γνωρίζοντας πως το οικοδόμημα τους θα καταρρεύσει. Ύποπτες ως εκ τούτου οι ενέργειες και οι προθέσεις τους.
Και υπόπτως ενεργούντες, θέλουν να οδηγήσουν τα πράγματα σε σημείο ώστε η αντίπαλη θέση της ομοσπονδίας που επιδιώκουν , να οδηγεί στην νομιμοποίηση της διχοτόμησης την οποία εντέχνως έχουν τσιμεντώσει. Για αυτό θα εφεύρουν και θα προβάλουν απέναντι τους και στη κοινή γνώμη , αντιδραστικές φωνές , ομάδες και σχήματα που στην ουσία δεν θα έχουν να προτείνουν μια ολοκληρωμένη πρόταση, αλλά μόνον κενά συνθήματα και κύμβαλα αλαλάζοντα. Φαίνεται μάλιστα από τώρα , πως θα αναγορεύσουν ως κύριο αντίπαλο τους τον κενό νοήματος και πολιτικού λόγου , αρχιεπίσκοπο, με τις διάφορες χορωδίες που τον περιστοιχίζουν. Από τις συμφυρματικές και χαώδεις θέσεις και απόψεις που εκφράζει κατά καιρούς ο άνθρωπος αυτός , επιλέχθηκε ως ο καταλληλότερος για τον ρόλο που θέλει να αναδείξει το κατεστημένο της υποχώρησης, όντας και ο ίδιος τμήμα αδιάσπαστο αυτού του κατεστημένου. Θα εκμεταλλευτούν την επικοινωνιακή του δύναμη για να προτάξουν απέναντι τους το τίποτα και να παρουσιάσουν την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία , δηλαδή το δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα, ως τη μοναδική λύση.
Τη δική μας τη φωνή , τη φωνή της εθνικής αντίστασης και της δημοκρατίας, θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους να την καταπνίξουν, να μη την αφήσουν να ακουστεί , να μη τεθεί απέναντι τους ως η άλλη γραμμή , η άλλη επιλογή , η άλλη στρατηγική κατεύθυνση. Τούτο έχοντας υπόψιν δεν πρέπει να περιμένουμε πως θα μας δώσουν βήμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης . Θα χάσουμε χρόνο αν πέσουμε σε αυτή τη παγίδα. Κατά συνέπεια οφείλουμε να βρούμε τρόπους και μέσα επικοινωνίας με τον λαό που δεν μπορούν να τα ελέγξουν οι κρατούντες. Να συνεχίσουμε τις εξορμήσεις μας στο λαό. Με αυτή τη ζωντανή επαφή θα δείξουμε τον κοινωνικό εθνικισμό μας , ενάντια στο ψυχροπολεμικό διαχωρισμό του λαού σε δεξιά και αριστερά και θα προετοιμάσουμε την λαϊκή εναντίωση στους εχθρούς του έθνους και της δημοκρατίας .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ