Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΕΔΗΚ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ


Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα (ΕΔΗΚ) συμμετείχε στη χθεσινή (4-1-2011) εκδήλωση-διαμαρτυρία, που διοργάνωσαν ανεξάρτητοι φοιτητές όπως το ΔΡΑΣΙΣ –ΚΕΣ , η Ανεξάρτητη Φοιτητική Έπαλξη και άλλες οργανώσεις, μπροστά από το προεδρικό. Αισθητή ήταν επίσης η παρουσία των Αυτόνομων Εθνικιστών .
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η διαμαρτυρία κατά της υποχωρητικής και επαίσχυντης πολιτικής Χριστόφια στο Κυπριακό και η έκφραση της εναντίωσης των νέων στη πορεία που ακολουθεί το κατεστημένο με στόχο τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.
Συνθήματα , όπως «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ ,Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» , «ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ» και άλλα , αντήχησαν ως μια προειδοποίηση προς τους κρατούντες πως στη δεδομένη στιγμή , οι έλληνες της Κύπρου θα αντιδράσουν με ορμή και αποφασιστικότητα.
Ο πρόεδρος του ΕΔΗΚ κ. Λουκάς Σταύρου, σε δήλωση του στα μέσα ενημέρωσης που παρευρέθηκαν , κατήγγειλε ευθέως τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, πως «με τη στρατηγική και τακτική που ακολουθεί ΤΣΙΜΕΝΤΩΝΕΙ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παραδώσει ούτε μια χούφτα χώμα στους Τούρκους κατακτητές.»
Χαιρετίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις που κρατούν σε εγρήγορση το λαό μέχρι την ώρα της σφοδρής και ένδοξης σύγκρουσης που πλησιάζει.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ