Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


Το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950 υπήρξε μια λαϊκή εντολή προς την ηγεσία του έθνους για χάραξη στρατηγικής απελευθέρωσης και ένωσης της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα. Συνέχεια του δημοψηφίσματος ήταν ο ένδοξος αγώνας της ΕΟΚΑ. Η δράση της στρατιωτικής πτέρυγας του ενωτικού αγώνα ανέδειξε ήρωες που με τη θυσία τους κατέγραψαν λαμπρές σελίδες στην ελληνική ιστορία. Η δράση της πολιτικής πτέρυγας ανέδειξε δόλιους ηγετίσκους και σιχαμερούς προδότες.
Η πολιτική πτέρυγα αυτονομήθηκε από την στρατιωτική δράση και συμμάχησε με τους άγγλους κατακτητές , οι οποίοι έβαλαν στο παιχνίδι και τους τούρκους. Έτσι επισφραγίστηκε η προδοσία με τις συμφωνίες της Ζυρίχης που απετέλεσαν την πρώτη πράξη του δράματος που θα οδηγούσε στην εισβολή και την τριχοτόμηση της Κύπρου.
Οι συνεχιστές της σχολής του ενδοτισμού και της προδοσίας που εγκαινίασε ο Μιχάλης Μούσκος (Μακάριος) προσπαθούν σήμερα με νύχια και με δόντια να ολοκληρώσουν το αίσχος της Ζυρίχης και να νομιμοποιήσουν τη βία των άγγλων και των τούρκων.
Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση εμείς οι εθνικιστές πρέπει να διδαχτούμε από την ιστορία ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος . Η απελευθέρωση και ΕΝΩΣΗ με την Ελλάδα Ο δρόμος προς αυτό το στόχο δεν άλλαξε από τότε, αφού οι κατακτητές , τούρκοι και άγγλοι πατούν ακόμα τα χώματα μας. Αγώνας πολιτικός και στρατιωτικός . Για να φτάσουμε στο δεύτερο πρέπει να πετύχουμε τον πρώτο. Να δηλώσουμε τη πολιτική μας παρουσία και μέσα από τις δομές της εξουσίας σε Ελλάδα και Κύπρο , να προετοιμάσουμε τον ένοπλο αγώνα.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα βαδίζει μπροστά δεχόμενο πισώπλατες μαχαιριές από διάφορους εθνικόφρονες που περνούν την ιδέα του απολιτικού τσαρλατανισμού και άλλους πράκτορες των προδοτών , ακροδεξιούς φανφαρόνους που σπέρνουν τη σύγχυση και υπηρετούν τον αποπροσανατολισμό που επιθυμεί το κατεστημένο.
Χωρίς δυσκολίες όμως δεν νοείται αγώνας. Μέσα από τη σύγκρουση σφυρηλατείται η βεβαιότητα της νίκης. Οδηγός της πολιτικής πλοήγησης ας είναι πάντα το ψυχρό και άπειρο μίσος προς τους κατακτητές και τους προδότες.
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΙ
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ