Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ


Τα στοιχεία αναφορικά με το τι κατατέθηκε στη συνάντηση του προέδρου της δημοκρατίας με τον εκπρόσωπο της κατοχής , ενώπιον του Μπαν Γκι Μουν , είναι ασαφή και ελλειπή. Οι δηλώσεις Έρογλου όμως αφήνουν να νοηθεί ότι κατατέθηκαν από κατοχικής πλευράς θέσεις που αναφέρονται σε δύο κράτη και μια χαλαρή σχέση μεταξύ τους.
Εάν έχουν έτσι τα πράγματα τότε είναι περίεργη η τοποθέτηση Μπαν Γκι Μουν για προσπάθεια των δύο μερών προς εξεύρεση λύσης και έκκληση εστίασης της προσπάθειας στο εδαφικό. Φαίνεται ξεκάθαρα πως το λεγόμενο εδαφικό καταλήγει στη διαπραγμάτευση περί του ποσοστού εδάφους που θα παραχωρηθεί στους κατακτητές. Περίεργη επίσης είναι και η ανεχτική στάση του προέδρου της δημοκρατίας . Ποια είναι τελικά η βάση της συζήτησης ; Μήπως έχουν προχωρήσει σε αποδοχή λύσης συνομοσπονδία που θα παρουσιαστεί ως χαλαρή ομοσπονδία;
Η αγωνία των ελλήνων της Κύπρου, είναι μήπως συμπληρωθεί η κατιούσα πορεία των συνομιλιών με προβοκατόρικες ενέργειες και στημένα επεισόδια τα οποία θα εκμεταλλευθεί στο έπακρο η τουρκική διπλωματία. Δεν είναι τυχαίο που η εξωτερική πολιτική της Κύπρου παραδόθηκε τεχνηέντως σε ομάδες χούλιγκανς , υπό το αδιάφορο βλέμμα των δυνάμεων ασφαλείας και ενίοτε υπό την παροχή διευκολύνσεων .
Αν το κράτος δεν μπορεί να επιβάλει τη τάξη τότε είναι συνένοχο στην αταξία. Ας προσέξουν οι κρατούντες. Το έθνος δεν θα αφήσει ατιμώρητους τους ενόχους.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ