Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΗΡΎΤΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ

Χαιρετίζουμε την απόφαση της επιτροπής νομικών του ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με τον κανονισμό του απευθείας εμπορίου μεταξύ Ε.Ε. και κατεχομένων. Η απόφαση έδειξε πως η Ε.Ε. δεν θεωρεί τα κατεχόμενα ως "τρίτη" χώρα αλλά ως αναπόσπαστο μέρος της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας το οποίο τελεί υπό κατοχή. Τούτο σημαίνει πολλά για εμάς και πάνω απ' όλα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αδιαμφισβήτητη στην Ε.Ε. και ότι ευρίσκεται υπό την  νομική προστασία της.
Συνεπώς εμείς μετά από αυτή την απόφαση έχουμε υποχρέωση να ξεκαθαρίσουμε το ζήτημα των νομίμων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Να καλέσουμε τους τουρκοκύπριους να επιλέξουν ανάμεσα στην κατοχή και την νομιμότητα, ανάμεσα στη βία και τη δημοκρατία. Κάθε τουρκοκύπριος ο οποίος επιθυμεί να απολαμβάνει τα δικαιώματα του ως πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να καταδικάσει εγγράφως την Τουρκική κατοχή.
Κανένας δεν μπορεί να περνά από τα οδοφράγματα χωρίς να υπογράφει αυτό το έγγραφο και να αποδέχεται την αρχή της πλειοψηφικής δημοκρατίας που ήδη εφαρμόζεται στον τόπο μας. Σε ενάντια περίπτωση σημαίνει ότι είναι εχθρός της Δημοκρατίας και όργανο της τουρκικής κατοχής. Ως εκ τούτου η μετάβαση του από την κατεχόμενη επικράτεια προς την ελεύθερη επικράτεια δεν θα πρέπει να επιτρέπεται.
Η κατοχή διαβατηρίου και άλλων νομίμων εγγράφων της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεπάγεται τον σεβασμό στις αξίες αυτής.
Η Ευρώπη μας δείχνει το δρόμο να πολεμήσουμε, μεταξύ άλλων και με νομικά μέσα την κατοχή και να διεκδικήσουμε την άσκηση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κατεχόμενη επικράτεια της.
Κάθε συνδιαλλαγή με τους κατακτητές είναι κατάπτυστη εθνική μειοδοσία.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ