Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΞΥΠΝΑΤΕ ΣΙΧΑΜΕΡΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ

Αναμένεται σήμερα η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το απευθείας εμπόριο Ε.Ε - κατεχομένων .Η γνωμάτευση της νομικής επιτροπής τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας και θεωρεί τα κατεχόμενα αναπόσπαστο τμήμα της επικράτειας της που τελεί υπό κατοχή.Σε περίπτωση που το ευρωκοινοβούλιο πάρει διαφορετική θέση απο αυτή και στηρίξει το απευθείας εμπόριο θεωρώντας τα κατεχόμενα ως έδαφος τρίτης χώρας τότε θα έχουμε να κάνουμε με κραυγαλέα ασυμφωνία ανάμεσα στη νομική και τη πολιτική διάσταση του ζητήματος.Θα αποκαλυφθεί η δυνατότητα εξωγενών βουλήσεων να παρεμβαίνουν πολιτικά και να ανατρέπουν την όποια νομική βάση πάνω στην οποία στηρίζει η Ε.Ε την συνοχή της και το νόημα της ύπαρξης της.
Βέβαια η νομική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου αφήνει ένα παράθυρο υπέρβασης των νομικών πραγματικοτήτων που συνοδεύουν την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε.υπό τον όρο της συγκατάθεσης αυτής ταύτης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η Κ.Δ. απο τη πλευρά της αντί να επιμείνει στο γράμμα του νόμου όπου ένα κομμάτι της επικράτειας της αναγνωρίζεται ως κατεχόμενο και ταυτόχρονα αναγνωρίζεται το δικαίωμα διεκδίκησης του και επέκτασης της κυριαρχίας και της νομιμότητας της σε αυτό, προτίμησε να υποχωρήσει με τις απαράδεκτες προτάσεις Χριστόφια που ανταλλάζουν το απευθείας εμπόριο με την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και ακόμα χειρότερα με την ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ. Η τελευταία πρόταση ανατρέπει την ουσία της γνωμοδότησης της νομικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου και προβαίνει σε ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ως δυνάμεως συνιδιοκτήτριας επί των κυπριακών εδαφών.
Προφανώς ο κ. Χριστόφιας υποχωρεί σε αυτές τούτες τις δυνάμεις που ασκούν πιέσεις υπέρ των κατακτητών.Η γνωμοδότηση της νομικής επιτροπής δεν δίνει σε κανένα το δικαίωμα της αμφισβήτησης της νομικής βάσης παρά μόνο στη Κυπριακή Δημοκρατία.Στον πρόεδρο της δημοκρατίας επαφίεται η εξέλιξη του ζητήματος . Μια σθεναρή αντίσταση μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη και να σηματοδοτήσει την δυνατότητα μιας νέας πορείας πάνω στη βάση της εισβολής ,κατοχής και απελευθέρωσης. Μια εθνική ηγεσία θα μπορούσε να αδράξει την ευκαιρεία , να ακυρώσει τις ολέθριες υποχωρήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα και να χαράξει την πορεία προς την απελευθέρωση αξιοποιόντας τις θετικές δυνάμεις της Ε.Ε. Δυστυχώς όμως αυτή η ηγεσία δεν υπάρχει και το χειρότερο ειναι που ο λαός , προσκολλημένος στους πελατειακούς μηχανισμούς των κομμάτων της υποχώρησης στιλβώνει τις αλυσίδες του.
ΞΥΠΝΑΤΕ ΣΙΧΑΜΕΡΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ