Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Τιμή στο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα: Patria o muerte – Πατρίδα ή θάνατος


Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα Ε.ΔΗ.Κ. ως κίνημα της εθνικιστικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς τιμά τον λαϊκό επαναστάτη Τσέ Γκεβάρα και τον ένοπλο αγώνα του κατά της τυραννίας του καπιταλιστικού συστήματος και του ιμπεριαλισμού που ποδοπατεί την ανεξαρτησία των εθνών και κάθε μορφή λαϊκής εξουσίας .

Ο Τσε Γκεβάρα στήριξε τον αγώνα του στην αξία της πατρίδος και της εθνικής ιδιαιτερότητας και δεν δίστασε να καταγγείλει τον ιμπεριαλισμό της σοβιετικής ένωσης .
Στη μνήμη των καταπιεσμένων εθνών από τον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό ο Τσε Γκεβάρα δεν εγγράφεται ως ένας άνθρωπος της πέννας αλλά ο αληθινός επαναστάτης που θεμελίωνε την λαϊκή εξουσία και την εθνική ανεξαρτησία με την ένοπλη πάλη. 
Σε μια εποχή που η εθνομηδενιστική αριστερά έγινε όργανο του καπιταλιστικού συστήματος και συνέβαλε  στη τερατογένεση του σοσιαλκαπιταλισμού , μόνοι υπερασπιστές των εθνικών  εργατικών παραγωγικών δυνάμεων είμαστε εμείς οι εθνικοκοινωνιστές στα πλαίσια των αξιών της εθνικοφυλετικής κοινότητας. 

« Εάν οι εθνικές ιδιομορφίες δεν γίνονται σεβαστές στους κόλπους του διεθνιστικού σοσιαλισμού , τότε δεν έχουμε καμιά θέση ανάμεσα του. Η σοβιετική προστασία αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της αυτόνομης εθνικιστικής προσωπικότητας της Κούβας »

46 χρόνια από τον θάνατο του Ερνέστο Γκεβάρα

Patria o muerte - Πατρίς ή θάνατος



Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ