Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Για την συνεδρίαση του κομματικού κονκλαβίου ( εθνικό συμβούλιο)

Συνέρχεται σήμερα το λεγόμενο εθνικό συμβούλιο δηλαδή το κονκλάβιο της ρυπαρής κομματοκρατίας που οδήγησε την πατρίδα στη άθλια κατάσταση που βρίσκεται σήμερα σε όλους τους τομείς του δημόσιου και εθνικού βίου.
Άπαντες οι μειοδότες του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού που κατ' ευφημισμό ονομάζουν δημοκρατία , ευθυγραμμισμένοι εξ απαλών ονύχων στην προδοτική γραμμή της υποχώρησης που χάραξε ο Μιχάλης Μούσκος ( Μακάριος) θα συσκεφθούν για το εθνικό θέμα και το μέλλον της Κύπρου που εξαρτάται από την έκβαση αυτού του μείζονος προβλήματος.

Ποιόν μέλλον δύναται να διανοιχθεί όταν η βάση της συζήτησης θα περιστρέφεται στα δεδομένα της υποχώρησης και της λανθασμένης στρατηγικής πάνω στο εθνικό θέμα ;
Μέλλον δυσοίωνο για τον κυπριακό ελληνισμό επιφυλάσσουν οι αποφάσεις των μειοδοτών.
Αρχίζουμε από την λανθασμένη και προδοτική βάση της στρατηγικής της υποχώρησης που αποκλείει την διεκδίκηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και την στρατηγική του πολύμορφου αγώνα για απελευθέρωση και εδραίωση μιας πραγματικής δημοκρατίας .
Πάνω σε αυτό το στρατηγικό λάθος έρχονται να προστεθούν οι λεγόμενες συγκλήσεις που επιτεύχθηκαν κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων επί κυβέρνησης Χριστόφια αλλά και άλλα τρία στοιχεία που περιπλέκουν ακόμα περισσότερο το ζήτημα .
Το πρώτο είναι η γραμμή της συνεκμετάλλευσης της κυπριακής ΑΟΖ που προέκυψε από εξωτερικές πιέσεις που έχουν άμεσα συμφέροντα από την συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου .
Το δεύτερο είναι η διασύνδεση της οικονομικής ανάκαμψης με την λύση του κυπριακού καθ' υπαγόρευση της ντόπιας ληστρικής τραπεζοκρατίας .
Το τρίτο είναι η πρόταση Αναστασιάδη για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με ανταλλάγματα αναβάθμισης του κατοχικού μορφώματος.
Αυτά τα τέσσερα στοιχεία θα καθορίσουν τις αποφάσεις του κομματικού κονκλαβίου για την γραμμή που θα ακολουθήσουν στο εθνικό θέμα.
  1. Η στρατηγική της υποχώρησης και της συνδιαλλαγής με τον κατακτητή.
  2. Η συνεκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ
  3. Η σύνδεση της “οικονομικής ανάκαμψης” με την λύση.
  4. Η πρόταση Αναστασιάδη που θέτει τα θεμέλια της συνομοσπονδίας.

Με αυτά τα δεδομένα το κομματικό κονκλάβιο θα σύρει την πατρίδα σε νέες επώδυνες και δραματικές περιπέτειες .

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ