Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Με την πρόταση Ερτογάν συντονίζονται Σαμαράς και Αναστασιάδης

Τελικά η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ αποκαλύπτει πως η πρόταση για αμοιβαίες επισκέψεις και συνομιλίες αντιπροσώπων των “δύο κοινοτήτων” στην Αθήνα και την Άγκυρα αντιστοίχως κατατέθηκε από τον Ερτογάν και υιοθετήθηκε στη συνέχεια από την κυπριακή και ελληνική κυβέρνηση.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα η πρόταση αυτή στηρίζεται σε ένα βαθύτερο σκεπτικό ταχείας επίλυσης του κυπριακού με γνώμονα την συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και την διέλευση του μέσω Τουρκίας προς Ευρώπη με κύριο αγοραστή την Τουρκία.

Ας μας πουν λοιπόν οι κύριοι Σαμαράς και Αναστασιάδης τι αποδέχθηκαν από το τουρκικό πακέτο λύσης , δεδομένου ότι το κουβάρι όπως ξετυλίγεται δείχνει την κυπριακή και ελληνική κυβέρνηση να σύρονται πίσω από την “πρωτοβουλία” Ερτογάν.
Η μυστική διπλωματία με τον κατακτητή ή αλλιώς ειπωμένη , διπλωματική προετοιμασία , οδηγεί στη λήψη αποφάσεων ερήμην του κυπριακού λαού που μάλλον θα οδηγήσουν όχι σε ένα σχέδιο Ανάν που θα τεθεί υπό την έγκριση του λαού αλλά σε αλλαγές δεδομένων που θα εγκλωβίσουν την λαϊκή βούληση σε μια απαράδεκτη λύση.
Βέβαια όποια λύση και αν επιβληθεί στο λαό αντίθετη στο θεμελιώδες δικαίωμα της αυτοδιάθεσης δεν μπορεί να έχει καμία ηθική και νομική αξία. Ο λαός δικαιούται να αντιδράσει κατά αυτής της λύσης με κάθε μέσον και εναντίον όλων εκείνων που θα συμβάλουν στην παράδοση της πατρίδος στους κατακτητές.
Ακόμα και η μεγίστη πλειοψηφία δεν είναι σε θέση να υπερβεί την ιστορική βούληση του λαού για αυτοδιάθεση και απελευθέρωση , βούληση που έγραψε ιστορία και πότισε την γη μας με το αίμα των ηρώων .
Τα φυλακισμένα μνήματα είναι ο οδηγός μας στον αγώνα για απελευθέρωση και πραγματική δημοκρατία.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ