Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Παλληκαρισμοί Χριστόφια για ΑΤΑ και ημικρατικούς

Ο Χριστόφιας δεν υπογράφει το μνημόνιο κατά δήλωση του , εάν δεν διαφυλαχθεί η ΑΤΑ και οι κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί δεν ιδιωτικοποιηθούν σύμφωνα με την απαίτηση της τρόικας.
Εκ πρώτης όφεως καμιά αντίσταση δεν προβάλλει στην ανακεφαλαιοποίηση των τοξικών τραπεζών , της Λαϊκής και της τράπεζας Κύπρου η οποία θα γίνει με την εγγύηση της εργασίας του λαού και του εθνικού πλούτου και μάλιστα σε μια περίοδο που εξυφαίνονται σχέδια συνεκμετάλλευσης της κυπριακής ΑΟΖ και συγκυριαρχίας με τους τούρκους.
Σε αυτό το ζήτημα δεν ευαισθητοποιείται ο πατριωτισμός του Χριστόφια , προφανώς γιατί θέλει να παίξει το παιχνίδι των τοκογλύφων , ντόπιων και ξένων και να συνεργήσει στα σχέδια της συνεκμετάλλευσης και συγκυριαρχίας.
Στέκεται όμως με αρειμάνιο ύφος , υπερασπιστής της ΑΤΑ , προκειμένου να τύχει της υποστήριξης του δημοσιοϋπαλληλικού παρασιτισμού που είναι γέννημα και θρέμμα του πελατειακού συστήματος και της δικτατορίας του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού.
Η ΑΤΑ ως γνωστό , κρατά ψηλά την αγοραστική δύναμη κυρίως των δημοσίων υπαλλήλων και με τον τρόπο αυτό κρατά ταυτόχρονα τις τιμές των προϊόντων ψηλά. Το μέτρο αυτό πλήττει άμεσα τον υπόλοιπο πληθυσμό που δεν απολαμβάνει της καταραμένης ΑΤΑ , πλήττει τους αγρότες , τους ελεύθερους επαγγελματίες , τους φτωχούς και τους απροστάτευτους από το σύστημα .
Οι λεγόμενοι κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί , όπως για παράδειγμα η ΑΗΚ , χρησιμοποιούνται από το κράτος ως άλλοθι φορολογικής βίας σε όλο το εύρος του λαού. Εκτός αυτού επιτρέπουν σε κάποιους ιδιώτες που συμμετέχουν σε αυτούς τους οργανισμούς να έχουν εξασφαλισμένα κέρδη δια της βίας του κράτους.
Πρόκειται για μια συνεργασία αισχρή , κράτους και κομματικών μηχανισμών που αναλαμβάνουν και τις διοικήσεις των ημικρατικών , εις βάρος του λαού. Κερδοφόρος ημικρατικός οργανισμός σημαίνει ληστρικός ημικρατικός οργανισμός. Τέτοιοι οργανισμοί κοινής ωφελείας που αφορούν μάλιστα στην ενέργεια και στο κόστος κάθε παραγωγής , θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά κρατικοί και μη κερδοσκοπικοί. Αντί αυτού όμως είναι κερδοσκοπικοί και ληστρικοί και συμβάλλουν στην συρρίκνωση της παραγωγής ανεβάζοντας το κόστος αυτής. Όσο πιο κερδοφόρες είναι αυτές οι επιχειρήσεις τόσο πιο ληστρικές και καταστροφικές είναι για τον λαό. Όμως όσο υπάρχουν αυτές οι ληστρικές ημικρατικές επιχειρήσεις γλυτώνουν οι πλούσιοι από την στοχευμένη αναλογική φορολόγηση . Έτσι γίνεται κατανοητό πως οι ημικρατικοί οργανισμοί είναι επινοήσεις της ολιγαρχίας ώστε το κράτος να έχει έσοδα ληστεύοντας το λαό και προστατεύοντας τους λίγους , εξισώνοντας τον ζητιάνο με τον τραπεζίτη.
Οι παλληκαρισμοί του Χριστόφια στοχεύουν με λίγα λόγια στη διατήρηση των συμφερόντων της παρασιτοκρατίας , ώστε αυτή με τη σειρά της να συναινέσει στο έγκλημα της ανακεφαλαιοποίησης των τοκογλύφων. Έτσι τα βάρη θα πέσουν και πάλι στο λαό , στην ιδιωτική οικονομία των πολλών που βέβαια δεν πρόκειται να αντιδράσουν γιατί έχουν συνηθίσει να υπομένουν την φορολογική βία σαν να έρχεται από το θεό και όχι από τους αγύρτες και τους ληστοσυμμορίτες των κομματικών μηχανισμών.

Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος προεδρικών εκλογών
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ