Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Οι πικροί καρποί της προδοσίας του διπλού δημοψηφίσματος του 2004


Το τουρκικό κατοχικό μόρφωμα έγινε δεκτό στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας ( ECO ) από τον Σεπτέμβρη του 2004 ως “ τουρκοκυπριακό κράτος” , ενώ μέχρι τότε , από το 1992 , αναγνωριζόταν ως “τουρκοκυπριακή κοινότητα Κύπρου”.
Τούτο σημαίνει πως η αποδοχή του σχεδίου Ανάν προς δημοψήφισμα , που καθόριζε δύο εκλογικά σώματα με την συμμετοχή μάλιστα των εποίκων στο δημοψήφισμα , αποτελούσε μια άκρως προδοτική πρωτογενή αναγνώριση κατοχικού κρατιδίου.
Το προδοτικό κατεστημένο χώνει το κεφάλι του στην άμμο και κάνει ότι δεν βλέπει την τεράστια προδοσία που διέπραξε , προδοσία που πρώτοι εμείς οι εθνικοκοινωνιστές του ΕΔΗΚ ξεσκεπάσαμε και καταγγείλαμε.
Συνεπώς ας μην μας το παίζουν πατριώτες αυτοί που αποδέχθηκαν το σχέδιο Ανάν να τεθεί σε δημοψήφισμα με το τρόπο που τέθηκε. Το ίδιο αισχροί και μειοδότες είναι με τους οπαδούς του “ΝΑΙ”στο δημοψήφισμα.
Ας μην ξεχνούμε πως οι αποδέκτες του σχεδίου Ανάν με τα δακρύβρεχτα ΟΧΙ , έξι μέρες μετά το δημοψήφισμα αναγνώριζαν επίσημα μέσα από τον κανονισμό για την πράσινη γραμμή , το “εμπορικό επιμελητήριο” των κατεχομένων ενώ ένα χρόνο πριν αποδέχονταν την άρση της εμπολέμου καταστάσεως και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων .
Αυτή είναι η προδοτική γραμμή της εμπράγματης λύσης που θέλουν να μας επιβάλουν , την οποία μόνοι εμείς καταγγείλαμε , δεχόμενοι ένα ολοκληρωτικό πόλεμο φίμωσης από το κατεστημένο που ταυτόχρονα προωθεί και διαφημίζει ένα “εθνικισμό” που περιφέρεται της αρχιεπισκοπής και άδει εν χορώ και κυμβάλοις αλαλαγμού γύρω από την τράπεζα των συμφερόντων της ληστρικής ολιγαρχίας.
Οι πικροί καρποί της προδοσίας του διπλού δημοψηφίσματος με την συμμετοχή των εποίκων ωριμάζουν με τον καιρό και στάζουν δηλητήριο στο καθημερινό ψωμί του κυπριακού ελληνισμού.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές , δεν δεσμευόμαστε από καμία πράξη υποχώρησης και ενδοτισμού του προδοτικού κατεστημένου.
Οι προδότες ευρίσκονται στην ίδια περιωπή με τους κατακτητές και θα τύχουν της ίδιας τιμωρίας όταν έρθει η ιερή στιγμή να αντιλαλήσουν τα πολυβόλα της ελευθερίας στον σκλαβωμένο Πενταδάκτυλο.
Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος προεδρικών εκλογών της κυπριακής δημοκρατίας