Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Τρόικα σημαίνει υποδούλωση του λαού μας κ. Ιακωβίδη (του Παντελή Νικολαίδη)

Σχόλιο ΕΔΗΚ:
Αυξάνουν οι φωνές ενέντια στην υποδούλωση του λαού και της πατρίδος στην τρόικα που επιχειρεί το προδοτικό Ζυριχικό αγγλοτουρκοπροσκυνημένο κατεστημένο .
Καλούμε κάθε έλληνα πατριώτη να εκφράσει την ενεντίωση του στη σκλαβιά του μνημονίου .
Η ιστοσελίδα του ΕΔΗΚ είναι στη διάθεση των πολιτών που τάσσονται ενάντια στο μνημόνιο. Δημοσιεύουμε σήμερα δύο εξείρετα αντιμνημονιακά κείμενα του κ. Παντελή Νικολαϊδη :


1. Τρόικα σημαίνει υποδούλωση του λαού μας κ. Ιακωβίδη

Έκπληξη και απορία αποτελεί η επίθεση-κριτική του κ. Ιακωβίδη ενάντια στην ΟΕΛΜΕΚ στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής 28 Οκτωβρίου. Προσωπικά θεωρούσα και ενδεχομένως ακόμη να θεωρώ ότι ο κ. Ιακωβίδης διαμέσου των κειμένων του να ασκεί δημοσιογραφία η οποία στοχεύσει στην αφύπνιση και ενεργοποίηση των πολιτών ενάντια στα δεινά που συσσωρευτικά όλο και πιο

πολύ μας φορτώνει το διεφθαρμένο και πολυδιαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα του τόπου.
Κατ’ αρχή ο κ. Ιακωβίδης φαίνεται ότι δεν έχει κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους η ΟΕΛΜΕΚ έχει εξαγγείλει αυτό το εργατικό προσκλητήριο με αποκορύφωμα το πανεργατικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο οικονομικών κατά τη μέρα της εκεί παρουσίας της τρόικας. Οι λόγοι για αυτές τις κινητοποιήσεις δεν είναι σίγουρα ούτε συνδικαλιστικοί ούτε ωφελιμιστικοί. Ή ΟΕΛΜΕΚ ως καθαρά εκπαιδευτική οργάνωση της οποίας η ιστορία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους εθνικό-κοινωνικούς αγώνες του λαού μας μπαίνει σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές μπροστά και καλεί όλους τους εργαζόμενους και όλο το λαό σε ξεσηκωμό και αντίσταση κατά της έλευσης της τρόικας, την οποία μας την έχει φέρει και προσπαθεί να μας την παρουσιάσει ως μονόδρομο το χρεοκοπημένο κομματικό μας σύστημα.
Για τον εκπαιδευτικό κόσμο η οποιαδήποτε εμπλοκή της τρόικα αποτελεί κατάργηση της κρατικής μας κυριαρχίας και εθνικής μας ανεξαρτησίας στην οποία έχουμε καθήκον να παλέψουμε και να αντισταθούμε και να την εμποδίσουμε να διαπραγματευτεί με κάποιους δοσίλογους πολιτικούς και διεφθαρμένους τραπεζίτες που θέλουν να ξεπουλήσουν αυτό τον περήφανο λαό. Για κάποιους και ενδεχομένως και για τον κ. Ιακωβίδη η τρόικα μπορεί να είναι μονόδρομος. Όμως είναι μονόδρομος ο οποίος οδηγεί κατευθείαν στον γκρεμό. Διότι οι θυσίες που καλείται να υποστεί ο Κυπριακός λαός είναι χωρίς καμιά απολύτως ελπίδα. Ούτε τα πρωτογενή ελλείμματα θα εξαλείψουν ούτε καμιάς μορφής ανάπτυξης θα φέρουν. Μας οδηγούν κατευθείαν σε μακρά και βαθειά ύφεση η οποία θα αυξάνει εκθετικά το δημόσιο χρέος που αυτό σημαίνει οριστική και την οριστική χρεοκοπία και υποδούλωση του λαού μας σε ένα κέντρα αποφάσεων.
Σ’ αυτή την εξέλιξη και προοπτική αντιδρά η ΟΕΛΜΕΚ κ. Ιακωβίδη και είναι γι’ αυτό που καλεί όλο τον λαό σε λαϊκό ξεσηκωμό. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον τόπο μας να γίνει προτεκτοράτο καμιάς ξένης δύναμης και κανενός ξένου κέντρου αποφάσεων. Αυτό επιτάσσει η εκπαιδευτική μας παράδοση και συνείδηση και όχι η τσέπη μας όπως διαστρεβλωτικά επιχειρήσατε να παρουσιάσετε. Γι’ αυτό βροντοφωνάζουμε ΟΧΙ στην τροίκα και στην υποδούλωση του λαού μας. Υπάρχουν άλλες και προτάσεις και λύσεις οι οποίες μας βγάζουν από το οικονομικό αδιέξοδο. Τα χρέη των αμαρτωλών τραπεζιτών που έπαιξαν τζόγο και έχασαν τα λεφτά των καταθετών δεν θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι.
2. Η υπογραφή και ψήφιση του οποιουδήποτε μνημονίου είναι πράξη «εσχάτης προδοσίας»

Ακόμη δεν μπήκε η τρόικα και αρχίζει και κυβερνά τον τόπο. Η αποκάλυψη ότι η τυχόν σύναψη νέου διακρατικού δανείου με τη Ρωσική Ομοσπονδία υπάρχει ένσταση από πλευράς τρόικα ότι πρέπει με λεφτά του δανείου να πληρωθούν κατά προτεραιότητα τα δάνεια που οφείλει η Κύπρος στις Γερμανο-Γαλλικές τράπεζες, αποδεικνύει το που μας οδηγεί το σαθρό και διεφθαρμένο κομματικό μας σύστημα το οποίο έχει καλέσει και στηρίζει την έλευση της τρόικας. Δηλαδή ακόμη δεν έχουμε φέρει την τρόικα και θέλει να έχει το αποφασιστικό λέγειν στο τρόπο διακυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αποκαλύπτει επίσης ότι η μόνη και μοναδική έγνοια της τρόικας είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ληστών και των τοκογλύφών.

Να σε ποια κατάντια μας οδηγεί το ξεπουλημένο κομματικό παρακράτος. Στην κηδεμόνευση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην αναγωγή από κράτος κυρίαρχο σε κράτος προτεκτοράτο εκχωρώντας κρατική και εθνική κυριαρχία στην τρόικα.
Γι’ αυτό όταν πάει το μνημόνιο στη Βουλή (αν πάει τελικά), ο οποιοσδήποτε βουλευτής θα το ψηφίσει διαπράττει πράξη εθνικής μειοδοσίας και πρέπει να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για εσχάτη προδοσία.