Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Το φυσικό αέριο στην προπαγανδιστική φαρέτρα των μνημονιακών

Το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου προκειμένου να πείσει το λαό να δεχθεί την τρόικα και το μνημόνιο , το οποίο ας σημειωθεί δεν θα είναι το μοναδικό αλλά θα ακολουθήσουν πολλά άλλα μνημόνια ολοένα σκληρότερα, αξιοποιεί προπαγανδιστικά το θέμα του φυσικού αερίου που βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η εικόνα που περνούν στο λαό , είναι πως η Κύπρος είναι εν δυνάμει βαθύπλουτη και μπροστά σε αυτό τον αναμενόμενο πλούτο τα 15 με 20 δις που ζητούμε με το πρώτο μνημόνιο είναι ασήμαντο ποσό και δεν πρέπει να προκαλεί καμία ανησυχία στο λαό. Στο βάθος του μυαλού του κάθε κύπριου έχει κυριαρχήσει η βεβαιότητα πως όσα και να χρεωθούμε κάποια στιγμή θα τα ξοφλήσουμε από το φυσικό αέριο και καθαρίσαμε.

Οι κρατούντες λένε διάφορους αριθμούς αναφορικά με το καθαρό κέρδος που ΘΑ ... αποδώσει το αέριο.
Δεν λένε όμως :
Ότι το όποιο κέρδος το προορίζουν για την ολιγαρχία και τους τραπεζίτες.
Τι θα δώσουν στους “τουρκοκύπριους” συνεκμεταλλευτές της ΑΟΖ.
Τι θα πληρώσουν στον Ισραηλινό στρατό για την προστασία που θα τους παράσχει.
Τι τάζουν στους εγγλέζους και στο στρατό των βάσεων .
Τι θα γίνει αν κάτι δεν πάει καλά με την ανόρυξη .
Τι θα γίνει αν οι τιμές του φυσικού αερίου για κάποιο λόγο πέσουν στο μισό στα πλαίσια του ανταγωνισμού.
Τι θα γίνει αν ανακαλυφθούν νέες μέθοδοι παραγωγής ενέργειας ολιγότερο δαπανηρές πράγμα που δεν απέχει από την πραγματικότητα.
Τι θα γίνει αν στο μεταξύ επιβληθεί στη Κύπρο μια λύση συγκυριαρχίας με τους τούρκους κατακτητές.
Τι θα ζητήσουν στο μέλλον οι τοκογλύφοι της τρόικας.
Τι θα γίνει σε περίπτωση γεωστρατηγικών αλλαγών στην ανατολική μεσόγειο.

Τίποτα δεν λένε γύρω από αυτά τα ζητήματα.
Εμείς δεχόμαστε ότι υπάρχει ένας πλούτος στην κυπριακή ΑΟΖ με τα σημερινά δεδομένα. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να τον αρπάξει η ολιγαρχία ή να δοθεί δώρο στους τούρκους φονιάδες των αδελφών και των πατέρων μας.
Λέμε λοιπόν πως αν ξοδέψουμε κάποια χρήματα από αυτά που θέλουν να δώσουν στους τούρκους , τους εβραίους και τους εγγλέζους , για την αναβάθμιση της άμυνας μας , θα πραγματώσουμε το όραμα του ενιαίου ελληνικού στρατού. Έτσι θα διασφαλίσουμε την ΑΟΖ μας και τα οφέλη από αυτή θα τα κατευθύνουμε στην ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας αντί να τα δώσουμε στους δολερούς τραπεζίτες.
Με αυτό το τρόπο θα αξιωθούμε να επιχειρήσουμε την φλογερή έφοδο της ελευθερίας. Ενώ αν πέσουμε στη παγίδα της τρόικας και των τοκογλύφων , θα γίνουμε δύο φορές σκλάβοι και στο τέλος θα χάσουμε την πατρίδα για πάντα.

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ