Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Το μνημόνιο είναι προδοσία χειρότερη της συμφωνίας Ζυρίχης


Η τρόικα εκφράζοντας κυρίως τα συμφέροντα των βορείων χωρών της Ε.Ε., επιθυμεί το ταχύτερο δυνατό να υπογραφεί το μνημόνιο που θα αφορά ένα τεράστιο δάνειο προς την Κύπρο.
Το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου ήδη οδεύει προς αυτή τη κατεύθυνση , συμβάλλοντας στον οριστικό παραγκωνισμό της Ρωσίας από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και συγκεκριμένα της κυπριακής ΑΟΖ.
Το γεγονός της απόλυτης εξάρτησης από την τρόικα και της ταυτόχρονης απώθησης του ρωσικού παράγοντα αναδεικνύει συνθήκες ανταγωνισμού που θα αποβούν ολέθριες για τη Κύπρο.
Από τον ανταγωνισμό αυτό θα επωφεληθεί ο ευρωπαϊκός βορράς που θα πάρει φτηνότερο αέριο από τη Ρωσία και σχεδόν δωρεάν αέριο από την Κύπρο , για τον απλούστατο λόγο ότι η τιμή θα είναι τέτοια που θα καλύπτει μετά βίας τα επιτόκια του υπέρογκου δανείου μέσα από τους όρους των πολλαπλών μνημονίων.
Η Κύπρος όφειλε να τα βρει με τους Ρώσους και να μην είχε καταφύγει στην τρόικα. Δυστυχώς όμως υπερίσχυσαν άλλες γεοστρατηγικές επιλογές και εκδουλεύσεις των κρατούντων προς αυτές.
Αυτή την επιλογή η Κύπρος θα την πληρώσει πολύ ακριβά. Θα έρθει στιγμή που η αξία του φυσικού αερίου δεν θα φτάνει να καλύψει τα έξοδα εξόρυξης και οι τοκογλύφοι της τρόικας θα επεκταθούν σε δεσμεύσεις δημοσίων περιουσιών στα πλαίσια μιας εκμηδένισης της κυριαρχίας μας και εκχώρησης συνάμα κυριαρχίας σε τούρκους , άγγλους και ισραηλινούς.
Είναι για αυτό που λέμε πως η πολιτική στήριξης του τοκογλυφικού συστήματος είναι χειρότερη από τις συμφωνίες της Ζυρίχης που μετά πάροδο 14 ετών έφεραν στην Κύπρο τον τούρκο εισβολέα και κατακτητή.
Το μνημόνιο είναι η άμεση εισβολή των τοκογλύφων και η παράδοση της πατρίδος στα χέρια τους. Δεν υπάρχει κενός χρόνος ανάμεσα στην υπογραφή του μνημονίου και στην παράδοση της πατρίδος. Το μνημόνιο είναι πράξη προδοσίας που θα φέρει μεγάλη δυστυχία στον κυπριακό ελληνισμό.
Έλληνες αντισταθείτε
Μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς υποταγή στη τρόικα και τα μνημόνια της.

Μέτρα για έξοδο απο την οικονομική κρίση:
1. Όχι στη τρόικα και το μνημόνιο.
2. Εγκατάλειψη των προβληματικών τραπεζών για χρεοκοπία και κατάσχεση των περιουσιών τους από το κράτος προς εξασφάλιση των καταθέσεων των πολιτών σύμφωνα με την αρχή του πόθεν έσχες.
3. Κοινωνικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών.
4. Κατάργηση επιδοτήσεων των κομμάτων.
5. Δημιουργία παραγωγικών ενώσεων με την βοήθεια του κράτους και θεσμιση του πανεθνικού βουλευτικού οργάνου των παραγωγών που θα θέσει επί τάπητος νέες ιδέες , νέες προτάσεις για την ενδυνάμωση της παραγωγής και την ανάπτυξη .
6. Γη στους κατ' επάγγελμα αγρότες.
7. Φορολογική απαλλαγή για ένα εύλογο χρονικό διάστημα προς νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
8. Μηδενική φορολόγηση σε εξαγωγικές επιχειρήσεις και στη ντόπια παραγωγή με την οποία συνδέονται.
9. Κτύπημα των μονοπωλίων και των καρτέλ.
10. Αυστηρός περιορισμός των κρατικών εξόδων .
11. Πόθεν έσχες στον συσσωρευμένο πλούτο και άμεση φορολόγηση του .
12. Κοινωνική διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης.
13. Μειωμένη φορολόγηση σε επιχειρήσεις και παροχή λοιπών κινήτρων για απορρόφηση ντόπιων ανέργων.
14. Δημιουργία κρατικού χρηματοπιστωτικού συστήματος που θα στηρίξει την μικρομεσαία επιχείρηση και την αγροτιά μέσα από την οποία θα διοχετευθούν τυχών δάνεια από Ρωσία ή αλλαχού ή προσελκύσεις ξένων κεφαλαίων με κίνητρο την χαμηλή φορολογία.
15. Σεισάχθεια. Διαγραφή χρεών προς τους αγρότες και πάγωμα χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς τις τράπεζες.
16. Απαίτηση από την Ε.Ε για πλαφόν εισόδου κοινοτικών εργατών στη Κύπρο λόγω της καταστάσεως της κατοχής και των κινδύνων που συνεπάγει αυτή σε περίπτωση αύξησης της ντόπιας ανεργίας και μετανάστευσης του ντόπιου εργατικού δυναμικού.
17. Αυστηρή αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της παράνομης εργασίας .
18. Μείωση του ΕΦΑΠΑΞ κατά 50% τουλάχιστον σε πρώτη φάση.
19. Κατάργηση προνομίων των δημοσίων υπαλλήλων.
20. Μείωση μισθών των υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων και προστασία του μέσου μισθού καθώς και αύξηση του χαμηλού μισθού.
21. Κατάργηση της ανισότητας της ΑΤΑ.
22. Κατάργηση των πολυσυντάξεων και ολοκληρωτική συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία.
23. Συστράτευση με άλλες χώρες της Ε.Ε για διεκδίκηση ανακύκλωσης πλεονασμάτων μέσω κρατικών τραπεζών που θα ενισχύουν την εθνική παραγωγή και ανάπτυξη με εναλλακτική επιλογή τον απεγκλωβισμό από την υποτέλεια στην Ευρωζώνη και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
24. Κατάργηση επιδομάτων προς τουρκοκυπρίους και κλείσιμο των οδοφραγμάτων.
25. Κατάργηση επιδομάτων στους λεγόμενους πολιτικούς πρόσφυγες.
26. Ελάχιστη έως μηδενική φορολόγηση σε υπηρεσίες ή προϊόντα που αφορούν στο κόστος της κοινωνικής παραγωγής , όπως καύσιμα, ηλεκτρική ενέργεια , τηλεπικοινωνίες , ζωοτροφές.
27. Αναλογικό φορολογικό σύστημα που θα στοχεύει στα πραγματικά εισοδήματα και θα περιορίζει την έμμεση φορολόγηση του συνόλου του λαού.
28. Κρατική εκμετάλλευση του πλούτου της κυπριακής ΑΟΖ.
29. Πολιτική αναθέσμιση που θα διασφαλίσει την λαϊκή εξουσία που θα εδράζεται στις λαϊκές συνελεύσεις των παραγωγικών ενώσεων και των τοπικών αυτοδιοικήσεων . Μόνο η λαϊκή εξουσία μπορεί να εγγυηθεί και να διασφαλίσει την κοινωνική οικονομία.

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ